nks
Wat vinden jullie van ;

Dat droppen met pelagic vissen , recreatief en op wedstrijden ?
Is dit voor iedereen toegankelijk of alleen voor de ( gesponsorde) happy few?
volgens mij het begin van het einde, heeft niks meer te maken met de beleving op het water, van de natuur genieten hoort er al helemaal niet meer bij
en maar pronken op social media met de truitjes van quantum,pure fishing, berkley enz, de schaamte voorbij,zelfs de pioniers van destijds gaan nu mee in de hetze, helaas niks aan te doen, maar niks voor mij dit wou ik ff kwijt !
vergane glorie , Testelt, 20/03/2023

REAGEER

Gravatar
Micheal
.

Jaloezie is een bitch..

 • 2 months and 2 weeks geleden
Gravatar
Pappiefish
.Ravels

Beste vergane glorie
Ten eerste wij waren niet gaan droppen en ten 2de de pionier is mijn.maat al 15 jaar en ga je graag droppen doe het niemand houd je tegen .
Toch bedankt voor je reactie

 • 2 months and 2 weeks geleden
Gravatar
Arie
.

Misschien is een praat groepje voor gefrustreerde mensen
Wat voor jou?
Iedereen beleeft het vissen op zijn eigen manier
Gelukkig is niet iedereen het zelfde

 • 2 months and 2 weeks geleden
Gravatar
Gilbert
.Gilzen

Ik heb er niks mee. Voor mij voelt het of alleen de grote vissen tellen en ik weet ook van bepaalde personen dat ze vinden dat ze nu wel grote vissen kunnen vangen die ze eerder niet of nauwelijks vingen. Dat is voor mij niet hoe ik van vissen wil genieten en beleven tegelijkertijd vind ik dat als er mensen zijn die het wel leuk vinden je hun dit ook moet gunnen. Ik vind het heerlijk om lekker een beetje aan te klooien met verschillende technieken. Ik ben hier goed in en vang er voldoende mooie vissen mee. Ik vind dan ook dat je hier niet te veel over moet oordelen. Wat ik wel veroordeel is dat vissen die naar de zin te klein zijn worden terug gepleurd als afval.

 • 2 months and 2 weeks geleden
Gravatar
Jan Baar
.Melissant

Als de vissen op de bodem goed willen bijten kun je ook met de “gewone” technieken mooie resultaten behalen. En als het pelagic niet wil, kunnen deelnemers daar ook flink mee de mist in gaan.
Of het nou in een wedstrijd of recreatief is, ieder lekker z’n ding laten doen toch? Als een ieder maar dat uit het vissen haalt wat hij graag wil en dat is niet voor iedereen hetzelfde gelukkig.

 • 2 months and 2 weeks geleden
Gravatar
Martijn
.

Jan Baar de echte halfwater vissers vangen altijd op hollandsdiep ongeacht de omstandigheden leees de uitslagen van voorbije jaren er maar eens op terug. Ieder z’n ding maar ik heb er respect voor. Wij hebben ook alle garmin apparatuur maar zo simpel is het hel echt niet hoor.
Meneerke uit testelt schijnbaar te vaak na huis gevist vermoed ik ? Ere wie ere toe komt

 • 2 months and 2 weeks geleden
Gravatar
William
.

Sommige merken van electro en fishfinders zouden best andere prostaffer zoeken mijn gedacht.

 • 2 months and 2 weeks geleden
Gravatar
Stefan
.

Zo simpel he van de vissers die hier reageren en het hebben over jaloezie, afgunst, zogenaamd naar huis gevist zijn. Dat laatste laat laat al zien dat er juist vaak een instelling is van competitie, prima, maar heb ook begrip voor degene die vissen meer zien als totaal beleving.

Ik vind de voortdurende ontwikkelingen in de hengelsport wel mooi om te zien, maar zie daarbij ook wel steeds meer de charme en beleving in het gedrang komen. Ieder zijn mening toch, zonder ook gelijk te oordelen over een achtergrond van die mening

 • 2 months and 2 weeks geleden
Gravatar
Bart
.Waalwijk

Gesponserde happy few......
Wat een flauwekul die groep die jij wegzet de succesvolle pelegicvissers hebben daar meer uren in geinvesteerd dan jij en ik er.voor over zouden hebben. Werd laatst een motortje ingeruild van zoeen vent 2500uur erop twee jaar oud. Dat haal ik in twintig jaar niet.
Niet misschien dat daar het succes aan te wijten is.

En zoals je aangeeft, ieder zijn ding toch.

 • 2 months and 2 weeks geleden
Gravatar
Fr@ts
.

Wel een goed statement van Vergane Glorie.
We hebben allemaal de gekte op het water en bij de trailerhellingen zie toenemen de laatste tien jaar.
Voor de jeugd is deze commerciële kermis onbereikbaar en bepaald geen reclame.
Gelukkig is er streetfishing.
Overigens is Total Fishing al sinds jaren een platform voor uitsluitend kunstaasvissers.
Vraag & aanbod is werkelijk van a tot z kustaaas (gerelateerd).

 • 2 months and 2 weeks geleden
Gravatar
Hollandsglorie
.Pelagiccity Hollandsdiep

Beste,

Ik begrijp werkelijk geen steek van je verhaal.

De titel is NKS, je vraagt of pelagicvissen voor iedereen toegankelijk is, je oordeelt over mensen die op een andere manier hun hobby beoefenen.

Maar het antwoord op je vraag of pelagic vissen voor iedereen toegankelijk is ja. De systemen zijn te koop om deze manier van vissen te beoefenen.

De mensen die het beoefenen beleven hun hobby op een andere manier dan jij. Er staat volgens mij niemand je in de weg om met een houten roeiboot, je vast te binden aan een boom een een bamboe hengel te gebruiken.

Bij het nks mag iedereen zijn techniek gebruiken die hij wilt. Soms succesvol soms minder succesvol. Misschien moet je eens bellen met die gasten die het organiseren kunnen ze je er wat over vertellen.

Mensen die shirtjes dragen van welk merk dan ook, so what niks mis mee. Voor deze mensen hoort dit bij hun hobby.

En dar pioniers met hun tijd mee gaan is volgens mij logisch. Volgens mij is dat de bedoeling van pionieren dat je nieuwe dingen ontdekt. Of was Christopher columns gewoon een rondje aan het zeilen.

Beste vergane glorie volgens mij ga jij ook mee met je tijd. Vroeger moest je dit slap onderbouwde verhaal zonder enige richting met een bijtel in steen slaan en een postduif vinden om hem te versturen, nu kan je door pioniers inmiddels je gezeik kwijt op totalfishing.

Blijf lekker vissen joh op jouw manier, je doet er niemand kwaad mee. Laat anderen hun hobby beoefenen op hun manier, nks, predatortour, luremasters noem maar op, prostaff of pelagicvisser iedereen geniet op zijn of haar manier.

Dus tot conclusie ik vis lekker alle wedstrijden, doe een leuk gesponsord shirtje aan en vis pelagic. Waarom dat vind ik leuk binnen onze hobby.

 • 2 months and 2 weeks geleden
Gravatar
Pappiefish
.Ravels

He , jongens fijn dat jullie hier positief opreageren . Daarom lat ieder zen ding doen en dan komt het allemaal goed , rn azijn pissers zijn er namelijk overal. Tight lines

 • 2 months and 2 weeks geleden
Gravatar
Theo
.Schijndel

Och ieder zijn ding toch

 • 2 months and 2 weeks geleden
Gravatar
Henk van Gerwen
.Valkenswaard

Waarom toch die reacties zonder naam? Zijn deze lieden soms bang om te reageren en te schoppen! Ik vind het ronduit achterbaks!

 • 2 months and 2 weeks geleden
Gravatar
Piet
.

Agh en weer zo'n zuurpruim die geen idee heeft waar hij het over heeft. Pelagic is niet voor de happy few, ik doe dat al 15 jaar. Gestart met 2D sonar. Dat jij een techniek niet hebt opgepikt omdat je vast zat in het vertical kan ik niets aan doen. Gebruik je overigens een visvinder? Of zelfs een front of back troller? Heb je een carbon hengel ipv glas? Dyneema ipv nylon? Dan ben je toch ook zelf aan het mee gaan met ontwikkeling. Jij bent gewoon zuur dat je geen live sonar kunt betalen;)

 • 2 months and 2 weeks geleden
Gravatar
Henk.
.Friesland.

Iedereen zit met z’n kop in in de livescope,opletten wat er om je heen gebeurd is er niet meer bij. En als je er te dichtbij komt krijg je de wind van voren. Heeft niks meer met vissen uit te staan.

 • about 2 months and 2 weeks geleden
Gravatar
Ben Sneikerds
.

"Vergane glorie", de naam zegt het al ja...

 • 2 months and one week geleden
Gravatar
Juul
.

Degene die hier op de zogenaamde azijnzeikers zitten af te geven doen toch eigenlijk zelf hetgeen wat ze een ander verwijten.

Misschien wel confronterend dat het inderdaad voor een groep vissers niets anders is verworden dan het naar een schermpje kijken......

 • 2 months and one week geleden
Gravatar
willem
.

Wij noemen het Netflix vissen, hengel in je handen en schermpje kijken. Ieder zijn ding, maar met echt vissen, gevoel, kennis, ervaring, heeft het niets meer te maken.
Nee. niet bij ons in de boot.

 • 2 months and one week geleden