Boetes
Beste collega boot vissers. Vorige keer een boete gehad van €260 omdat ik geen caravan spiegels op m’n auto had. Iemand dat al meegemaakt? Ook een waarschuwing omdat de motor niet achter een lichtbord zat. Nu zijn alle nieuwe trailers bijna met wegklapbare verlichting weet iemand hoe dit zit? Wordt een beetje moedeloos van die motoragenten die vissertjes komen plagen wil het graag voor elkaar hebben. Graag jullie ervaringen of oplossingen hiermee.
Mvg Alex
Alex, .(JavaScript must be enabled to view this email address), Oudorp , 18/06/2022

REAGEER

Gravatar
Arjan
.

Heb even bij de anwb gekeken.
Als boot/caravan oid breder dan de auto is, ben je die spiegels verplicht.

Als je motor buiten de trailer steekt, moet je alleen de schroef afdekken.
Dit heb ik niet van de anwb. Volgens mij is dat zo.

 • 2 weeks and 2 days geleden
Gravatar
Alex
.Oudorp

Ik zie bij de hellingen waar ik kom toch echt veel grotere boten dan waar ik mee rijd. Heb een Audi A6 ook niet echt een kleine auto maar heb bij die hellingen nog nooit een auto met caravan spiegels gezien.

 • 2 weeks and 2 days geleden
Gravatar
Per.
.

Als je boot bijvoorbeeld 2 meter breed is open dan de ramen van je auto en meet de afstand tussen de spiegels dit behoord dan ook 2 meter te zijn. Een boot is een last wat je op een trailer vervoerd, deze mag maximaal 1 meter uitsteken gemeten vanaf het laatste vaste deel van de trailer. De schroef afdekken met een hoes in felle kleur.

 • 2 weeks and one day geleden
Gravatar
Jan
.Krommenie

Ik word er ook niet goed van, ze bedenken zelf van alles en als je het er niet mee eens bent moet je het voor laten komen. Wat denk je wat er dan gebeurd? Omdat de officier van justitie niet eens weet of een boot drijft laat staan als er geen jurisprudentie over jou geval bestaat, krijgt die agent altijd gelijk en jij een prent. Geloof me ik heb ze allemaal gehad.
En als laatste nog een tip doe een grote boodschappentas over je staartstuk heen liefst van de Dirk of de Coop want die zijn rood/oranje. Past perfect op mijn 50pk yam.

 • 2 weeks and 19 hours geleden
Gravatar
Arend
.De Bilt

Je bent helaas overgedragen aan hoe de pet van de agent staat. Van de ene agent krijg je een compliment voor het afdekken van je schroef terwijl een ander je bekeurt vanwege uitstekende scherpe delen. Iedereen rijdt rond met uitstekende schroeven. Boot dealers en trailer leveranciers hebben ook geen idee. Je mag uitstekende delen hebben tot 1m maar scherp mogen ze niet zijn. De kantonrechter kiest uiteindelijk altijd voor de uitspraak van de agent. Je doet er verstandig aan zowel je schroef incl. cavitatieplaat goed in te pakken.

 • 2 weeks and 3 hours geleden
Gravatar
HP
.

Maar Arend, 'bootdealers en leveranciers hebben geen idee'? Jij bent toch zelf verantwoordelijk voor het checken en naleven van de regels? We kunnen wel blijven zeuren op oom agent en naar anderen wijzen, maar het is beter om naar jezelf te kijken en te zien of jij wel alles gedaan hebt wat je moet doen. En vaak is dat bij vissers met boten gewoon niet het geval. De regels zijn zeer, zeer simpel terug te vinden. Volg ze gewoon en stop met klagen als je bekeuringen krijgt omdat jij je zaakjes niet op orde hebt.

 • one week and 6 days geleden
Gravatar
Bram
.

Gewoon zelf nadenken, dan is er niets aan de hand.

 • one week and 5 days geleden
Gravatar
Pieter
.Drenthe

Raar land leven we in qua regels, niemand die het dus weet en je bent overgeleverd aan het humeur van de agent. Elke boot heeft een motor met een schroef. Ik heb er altijd een mooie zak omheen. Felgekleurd beter kan het gewoon niet. De motor van de meeste boten til je dr immers niet zo even af. Ze moeten het daar maar mee doen vind ik. Je mag ook met kofferbak en uitstekende stokken rijden mits een vlaggetje eraan hangt.

Jammer dat agenten op dit soort momenten altijd machtiger en sterker zijn dan jij.
Heb je de verkeerde dan krijg je dus een boete. Terwijl er niks t verbeteren valt aan jouw zijde.

 • one week and 5 days geleden
Gravatar
Bram
.

We leven helemaal niet in een raar land, je moet gewoon blijven nadenken.
Doe je dat niet en ga je te werk op een manier van, . . 'Dát mag ook' en ' daar zegt men okk niets van' . . . Moet je wat aan je bewust-zijn sleutelen, dan komt het vanzelf goed.

 • one week and 3 days geleden
Gravatar
Ron
.

Heb het zelf de gehad.
Maak foto;s van jouw combinatie en teken bezwaar aan.
Bij mij werd het kwijt gescholden

 • one week and 2 days geleden
Gravatar
Alex
.Oudorp

Bedankt voor de tips en reacties .

 • one week and one day geleden
Gravatar
Chris
.Haargreppel

Krijg de sterk de indruk dat jij zelf ook een popo bent Bram? Of ben je gewoon een keurig mannetje?

 • 6 days and 46 minutes geleden