Zomerse gecombineerde Ierlandvakantie (Deel 4)

Zomerse gecombineerde Ierlandvakantie (Deel 4)

Bart Debaes

We moeten vandaag een flink stuk rijden om de kust te bereiken. De westkant van Ierland is minder bevolkt dus de rit gaat lekker vlot.

We genieten van het uitzicht en regelmatig stoppen we even voor de mooie zaken die we tegenkomen. Vaak zijn dit ruïnes, maar ook oude mijnschachten worden bezocht.


Ruïnes zomaar langs de weg.

In Arigna vinden we er zo één. Er blijkt een lang historical trail te zijn uitgezet en daar mijn vrouw graag wandelt, trekken we al gauw de heuvels in. Een aantal prachtige uitzichten vormen de beloning.


Een aantal prachtige uitzichten vormen de beloning



Oude mijnpalen langs het pad.


De kids zijn hierna lekker rustig in de wagen, en even later rijden we door het land van de beroemde dichter William Butler Yeats. De bergen die hij zo vaak en zo mooi beschreef, liggen er nog even fotogeniek bij.


William Yeats county.


Het stadje Bundoran blijkt vanwege het prachtige weer drukker als ooit. Bij het ophalen van de sleutel van ons vakantiehuis horen van Killian, de zeer ‘busy’ eigenaar van TurfnSurf, dat dit ook is vanwege het feit dat er 'marchings' worden gehouden in Belfast.

Vanwege de oplopende politieke spanningen wordt verwacht dat deze 'wandelingen' van protestanten door de katholieke wijken voor veel heibel zullen zorgen. Vele Noord-Ieren kiezen ervoor om hier de rust op te zoeken.
Naast vakantiehuisjes zijn er bij TurfnSurf zeekayaks en diverse trips hiermee te boeken.


Bij Killian kan je van alles boeken.


Ik wacht er nog even mee. Ook kunnen we de kids inschrijven voor golf-surf lessen. Ons argument dat de kinderen nog wat jong zijn om dit soort golven te trotseren wordt lachend weggewuifd. Zelfs kinderen van acht jaar oud blijken hiervoor al oud genoeg. Onze mannen zien het heel erg zitten en de prijzen vallen ook best mee, dus we laten ons overhalen.

De surflessen beginnen vroeg, zodat m’n vrouw en ik de ganse voormiddag vrij hebben om eigen zaken te doen. Ons vakantiehuis is groter dan verwacht, en van al het nodige voorzien.


Ruime vakantiewoning.


De rest van de dag verkennen we het stadje en de omgeving. De kids zijn al gauw heel erg geboeid door alle plant- en diersoorten die bij laag water in de poelen achter blijven.


Geboeid door het zeeleven.


We eten ’s avonds een hapje in een pub met een drankje erbij dat blijkbaar goed is voor me.


Guiness is good for you.


Bart Debaes

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De haken en ogen van een Noorse vistrip (17)
Marc Borst -