image description

Zo vis je de BBZ- UV swimbaits voor grote snoek

De Spro BBZ-1 is een van de meest gekende swimbaits. En dat is uiteraard niet voor niets. De vangkracht van dit realistisch stuk kunstaas is ongekend, maar hoe vis je zo’n scharnierend ding nu het best? Waar moet je op letten? Wat moet je wel, maar vooral ook niet doen?


Omdat deze UV-actieve swimbaits slow sinking zijn uitgevoerd zijn ze ideaal voor onder andere de poldervisserij op snoek!

Misschien wel hét ideale kunstaas voor bijvoorbeeld de poldervisserij is de BBZ-1 UV 6”. Met zijn 59 gram is de swimbait perfect aan een spinhengel te vissen, zodat je toffe sport hebt aan de vissen die hun kaken om deze realistische swimbait sluiten. De vlijmscherpe Gamakatsu haken doen de rest. De afmeting is niet nieuw, maar de kleuren wel!


Vissen zien meer dan wij mensen, zij zien namelijk ook UV-actieve kleuren. Bekijk nu de gloednieuwe UV-actieve kleuren van de BBZ-1.

BBZ-1 UV
De zes fantastische nieuwe kleuren zorgen ervoor dat nu ook het UV lichtspectrum is afgedekt. Van roofvissen is bekend dat zij deze kleuren waar kunnen nemen waardoor het wellicht slim is om hier op in te spelen. Precies wat SPRO nu doet met de BBZ-1 UV 6”. Een swimbait waarmee je als visser maar weinig fout kunt doen!


Zo ziet de BBZ swimbaits er ongeveer uit voor vissen die UV-licht waar kunnen nemen.

TIP
Bekijk onderstaande actievideo maar eens en je zult zien hoe aanlokkelijk de BBZ-1 UV door het water zigzagt. De BBZ-1’s in deze nieuwe kleurstelling zijn langzaam zinkend. Maar langzaam zinkend, wat betekent dat in de praktijk? In iets dieper water is het bijvoorbeeld slim om heel even te wachten met binnenvissen totdat het kunstaas op de diepte is aangekomen waarvan jij vermoedt dat er roofvis zit. Het aas moet natuurlijk wel op de juiste diepte worden gepresenteerd! Slepend vissen is ook enorm effectief met een BBZ-1, dan loopt het kunstaas tot een halve meter diep.


(Grote) snoeken hebben veel moeite om van die natuurlijk bewegende kunstaasjes af te blijven!

ACTIE
Wie de BBZ-1 jerkt zal zien dat de swimbait alle kanten opduikelt, een onstuimige felle actie is het resultaat. Korte felle haaltjes, ook wel ‘pullen’ genoemd kunnen enorme irritatie opwekken bij de snoek. Las tussendoor regelmatige pauzes in zodat de roofvissen hun vizier op scherp kunnen stellen en tot de aanval over kunnen gaan. Het is geen geheim dat roofvissen wispelturige wezens kunnen zijn; de ene dag is de andere niet dus varieer vooral. Soms is een regelmatige actie hetgeen hen over de denkbeeldige streep trekt, uiteraard kun je een BBZ-1 ook in een monotoon tempo binnenvissen.


Wie rekening houdt met de diepte van het gekozen viswater kan maar weinig fout doen met swimbaits!

LEVENSECHT
In een constant tempo binnengevist zal het kunstaas in het water tot leven komen. Een gedesoriënteerde vis die zijn weg terug naar de school probeert te vinden? Het lijkt er verdacht veel op! Dat levensechte profiel helpt daar met name in helder water natuurlijk enorm bij. Geen wonder dat roofvissen zich regelmatig vergissen in dit stuk kunstaas.
Hoe je de BBZ-1 ook vist, houd in gedachte dat de swimbait tijdens het binnenvissen altijd iets zal stijgen. Daarom kan het in diep water tijdens verre worpen absoluut geen kwaad om halverwege een worp een zinkpauze in te lassen zodat het kunstaas weer op diepte kan komen. Klaar om door die ene gigant gegrepen te worden…!

Altijd op de hoogte blijven van de laatste producten, tips en tricks? Volg onze socials!

Spro.eu
Facebook
Instagram
YouTube

ANDEREN LAZEN OOK