Wout Van Leeuwen Noorwegen Festival: Dag 5 en 6

Wout Van Leeuwen Noorwegen Festival dag 5 en 6

Door: Joris Nieuwenhoff

Dag 5 kenmerkte zich door super mooi weer. Maar zoals zo vaak kwam dat de visserij niet ten goede. Daarnaast was er praktisch geen stroming en dat maakte het moeilijk om de vissen te vinden en ze te verleiden.


Twee mooie zeewolven.

Her en der werden gullen, lommen, zeewolven en een enkele heilbot gevangen maar het was niet heel erg spannend vandaag. Eigenlijk was deze dag de minste van allemaal. Maar goed daarom heet het vissen en niet…. (u kent hem wel).


Het formaat heilbot waar voor we gekomen zijn.

We hadden nog een probleem met een motor van een boot waar ook de opgetrommelde mecanicien niet uit kwam. Hij is er een paar uur mee bezig geweest en het lukte hem uiteindelijk niet om de motor te fiksen.

De groep heeft een extra middagdutje gedaan en was daarna weer helemaal fit. Knut, de camp manager, vond het allemaal wel erg vervelend voor deze groep en trakteerde hen in de lokale kroeg op een maaltijd en een pot bier om de tijd door te komen tot er een andere boot was. Vervolgens was iedereen weer blij en die avond viste deze groep gewoon wat langer door.


Ook een enkele lom en leng kamen boven.

Vandaag was de laatste dag. Er kwam een mooi einde aan de week. Het weer was wat minder en de stroming wat harder. Daardoor werd er structureel meer vis gevangen dan gisteren. Willem, Ron, John en Frans zijn om 13 uur gestopt omdat ze zoveel kabeljauw hadden gevangen dat ze er klaar mee waren.


Serieuze tanden.

Ze visten op een talud van 15 tot 20 meter en de ene na de andere kabeljauw van 80, 90 en tot de meter werd gevangen. Vier kromme hengels kwamen regelmatig voor. Het was een perfecte afsluiting.


De ene na de andere kabeljauw van 80, 90 en tot de meter werd gevangen.

Mijnheer Watson ving op de valreep nog een mooie heilbot van 93 centimeter en hij was zo trots als een pauw. En terecht natuurlijk! Een hele mooie vis die hem geweldige sport opleverde. En een glimlach van oor tot oor. In dezelfde boot ving Henk nog een grote lom van 90 centimeter wat ook een bootrecord betekende.



Jacob ving ook nog een hele mooie zeewolf van 98 centimeter en 6 kilo. Ook een record voor hun boot maar net niet groot genoeg om John Schoot van de zeewolf troon te stoten.

Al met al is het een gezellige groepsreis maar er zijn ook serieuze prijzen te winnen. Het eindklassement ziet er als volgt uit en de bijbehorende prijzen zijn niet mis:

  • De grootste heilbot       : Richard Romijn           97 cm en 10,4 kilo         Penn boothengel TRQ 20-40 lbs
     
  • De grootste kabeljauw  : Maart Lagas               103 cm en 7,5 kilo         Okuma Convector 30 LX Reel
     
  • De grootste zeewolf     : John Schoot              101 cm en 6,5 kilo         Shimano Beastmaster XSA 7000 molen
     
  • 1e Pechprijs                  : Jack van Zuijlen          Gebroken hengeltop     Noorwegen onderlijnen set van SPRO
     
  • 2e Pechprijs                  : Frans van Senus         Grote vis verloren door medevisser (per ongeluk) Vistas SPRO
     
  • Aanmoedigingsprijs      : Mijnheer Watson         Je eerste heilbot vangen op 82 jarige leeftijd. Respect! T-shirt van


Ook kregen de drie winnaars een mooi t-shirt van Visreis.nl en daarnaast willen we onze sponsors bedanken voor het beschikbaar stellen van de prijzen: Wout van Leeuwen, Shimano, Pure Fishing, SPRO en Okuma / Svendsen. Zonder hen zijn dit soort zaken niet mogelijk!!


Maart Lagas winnaar kabeljauw


Richard Romijn winnaar heilbot.


John Schoot winnaar zeewolf.

Het was een bijzondere week. Het is hier boven in Noorwegen zo indrukwekkend. Je kunt de stilte bijna horen. De overweldigende met sneeuw bedekte bergen die uitlopen in de diepe fjorden. Daarbij komt ook nog eens dat het 24 uur per dag licht is. We hebben met de hele ploeg een mooie week beleefd, gelachen, gedronken en gegeten. Het weer was perfect en we hebben allemaal mooie vissen gevangen. Iedereen neemt van deze week zeker een paar mooie herinneringen mee naar huis.


Jack van Zuijlen met pechprijs nr. 1


Frans van Senus met pechprijs nr. 2


Mijnheer Watson met de aanmoedigingsprijs voor zijn eerste heilbot.

Ook zeggen ze allemaal weer een hoop geleerd te hebben. Details mbt presentatie, GPS gebruik, knopen en ga zo maar door. We sluiten deze week dan ook zeker positief af en kijken terug op een geslaagde week. We hebben alles bij elkaar meer dan 50 heilbotten gevangen, mooie gullen en zeewolven gevangen dus het was TOP!

Joris Nieuwenhoff

Visreis.nl          
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De haken en ogen van een Noorse vistrip (17)
Marc Borst -