Wiggle Tail

Wiggle Tail

door Frank Van Benthem

Materiaal  Haken TMC 2488 maat 10 t/m 16, voor de staart een goedkope haak met oog gelijk aan de maat als de TMC Binddraad Uni zwart 8/0 of 6/0 Body/staart Olive gemengt met bruine dubbing Verbinding 0,30 nylon Staart Goose biots Thorax Pauwenfibers Dek Fazantenstaart
Bindinstructies

1. Als eerste maak je de extended-body, zet het binddraad op de haak en wikkel het vanaf het oog naar achter. Zet aan weerskanten de biots op de haak en zet deze met een paar slagen vast. Breng wat dubbing op het binddraad en dub de haak tot aan het oog. Afbinden en met een tang knip je de haakpunt weg.

 

2. Pak nu de TMC haak en schuif er een glaskraal of goudkop op. Zet het bindraad op de haak en wikkel het naar achter. Pak nu een stukje snoer van ongeveer 0,30 ste en zet deze vast op de haak.

3. Schuif het oog van de extended-body op het snoer tot aan de haak. Breng nu het andere stukje snoer naar voren en zet deze vast. (zorg er wel voor dat de lus zo klein mogelijk is, ook weer niet te strak want het moet nog kunnen bewegen).

4. Dub nu het binddraad en wikkel het tot vlak voor de glaskraal c.q. goudkop.

 

5. Pak nu wat fazantenfibers en bind deze in. (dit word het dekje)

 

6. Zet wat pauwenfibers op de haak en wikkel deze op de haak, de thorax moet ongeveer net zo dik zijn als de glaskraal. Daarna vastzetten met een paar slagen.

 

7. Nu trek je de fazantenfibers strak naar voren en zet de deze met een paar slagen vast. Whip-finishen, lakken en klaar is je wiggle tail.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De 2024 vliegvis aquarellen muurkalender
Willem Moorman -
image description
Ben u van de partij op 13 en 14 mei?
Willem Moorman -
image description
VIS TV: Vliegvissen op voorn in historisch Urk
Willem Moorman -