What’s up this month!

Naamloos-2

Door: sjoerd beljaars

In de januarimaand gaan we met Gunki frontman Frederic Julian op zoek snoek en dan liefst natuurlijk de big mama’s op het grote water. Reeds in deze maand kun je snoek al naar het ondiepe zien verhuizen, of liggen ze er in ieder geval niet ver bij vandaan.

Belangrijk om te weten is dat ze niet met de paai bezig zijn en dus nog eten. Liefst gaat Fred aan de slag met groter kunstaas, maar nog niet eens zozeer het XXL rubber, hout of plastic. Net ff een slagje kleiner.

foto catalogus

Fred is met name trots op zijn speciale swimbaithengels; de Gunki Iron-T C 225 XH+ (225 cm; 20-80 gram) en de 240 XXH (240 cm; 40-140 gram). Dit type hengels is volgens hem het moeilijkst te bouwen. Ze moeten genoeg body hebben voor grote vissen te kunnen drillen; daarnaast toch ietwat soepele topactie om de juiste actie mee te geven aan kunstaas met een S-beweging.

1
Hoogwaardige hengels in de Pike Addict range van Gunki, voorzien van 2-poots Fuji-geleideogen.
 
2Wederom looks met een ‘wauwfactor’.
 
3Cosmetics om van te watertanden. Dit tezamen met een prima prijs/kwaliteit (€179,-) verhouding maakt dit tot juweeltjes!
 
4Ook de reel, de Gunki BCR 400 HD, heeft zo zijn eigen uitstraling met een heuse retro look. Een duurzaam stukje speelgoed van nog geen 139 euro met een low ratio (4,7/1), wat ‘m uitermate geschikt maakt voor het langzaam binnenvissen van swimbaits.
 
5
Met een grote G-Bump (bijvoorbeeld 20 cm) kun je perfect de bovenste waterlagen afzoeken naar actieve vis.
 
6Met een grote Gunki Clipper (17 cm) kun je in principe goed alle waterlagen bedienen. We zeiden het niet voor niets in de tackle talk van december. Een dergelijke staartactie werkt killing voor snoek.
 
7

Hetzelfde geldt voor de voorgelode Gunki Grub.Free (17 cm; 67 gram); ook deze
kun je zowel hoog als diep aanbieden. Het mooie zit m in hoe het lood is verwerkt in dit kunstaas. Namelijk op zo’n manier dat de shad heel langzaam, horizontaal af kan zinken. Ofwel komt het supernatuurlijk over op de rovers en dat is in deze periode extra belangrijk.
 
8

De Gunki Dogora 100F uit de Pike Addict serie. Een heuse lawaaimaker voor als het nodig is om de snoek wakker te schudden. Extra tip: probeer eerst eens een stek met de Dogora om de boel wakker te schudden. En daarna effectief vissen met een wat rustiger kunstaas als de Grub.Free.

GUNKI VERKOOPPUNTEN (onderstaande lijst is zo up-to-date mogelijk; actuele, nieuwe verkooppunten kunnen echter nog ontbreken)

NL:
Hengelsport vd Ven te Dordrecht
Hengelsport Emmen
Van Aarle Hengelsport te Erp
Kruidenier Hengelsport Haaksbergen
Discus te Liessel
HSC Nijkerk
Hengeldiscount Oldemarkt
Hengelsport Rijssen
HSC Limburg Roermond
IYS Sassenheim
De Ara Hengelsport te Stadskanaal
Wout van Leeuwen Vlaardingen
De Gunki Shop

BEL:
Amorce in Avelgem
Nullens in Bree
De Keyser in Deinze
Lemmens in Diest
Jansen & Jansen in Eksel
Sterckx in Geel
Sportshop IN Hamme
Animal Planet in Herentals
De Pestvogel in Kasterlee
An in Meerhout
De Megafish in Merksem
Paul Raus in Mol
Mdm in Nederzwalm
Nero in Niel
De Visser in Nieuwerkerke
Van Rossem Outer (Ninoven)
Daems- Blockx in retie-Arendonk
De meulenaere in Roeselaere
Den Demer in Werchter
Renders in Tesenderlo
De Kock in Testelt
Lisarde In Waregem
Den Dobber in Massenhoven, Zandhoven
Lozevissertje In Zelzate
Fermaco Heusden,zolder

ANDEREN LAZEN OOK