Vissen vanuit Puerto Escondido, Oaxaca, Mexico

Persbericht

Vissen vanuit Puerto Escondido, Oaxaca, Mexico  

in september 2011 heb ik België definitief verlaten voor een plekje onder de zon aan de Pacifieke Oceaan in Puerto Escondido, Oaxaca, Mexico.  Hengelen was (en is) voor mij een hobby om intens te kunnen genieten van de natuur in al zijn aspecten.  Ook hier dus heb ik na wat aanpassingen mijn passie een plaats kunnen geven en beleef ik avontuur na avontuur.  

De voorbije vier jaar heb ik zeilvissen, marlijn en mahi mahi (dorado)  gevangen tijdens het  'big game'vissen vanuit een panga en ben ik meermaals geschrokken door de brute kracht en snelheid van deze prachtige vissen.  Je moet het eens meegemaakt hebben om te weten hoe het aanvoelt als je zo een tropische vis haakt, woorden schieten daarin te kort.

Hetgeen me echter meer aanspreekt is de inshore visserij,  de branding uitgooien vanuit de boot op zoek naar de voor mij prachtigste sportvis uit de Pacifieke Oceaan : de roosterfish of pez gallo zoals ze die hier noemen met als mogelijke bijvangst pargo, Jack Crevale, needle fish, sierra.  

Dit werpend vissen is hier eigenlijk totaal niet ingeburgerd en het heeft me wat tijd en moeite gekost om een geschikte kapitein te vinden die buiten dat trollen op het grote wild ook nog eens de juiste stekken en stranden wist te vinden waar er met succes kan gevist worden.

Met Levy van SurfandFishing Charters is het een plezier om op het water te vertoeven, de man is goed, vriendelijk en behulpzaam en doet er alles aan om van iedere visdag het beste te maken. Samen met hem propagandeer ik hier ook het C&R want ook hier moeten de mensen bewust gemaakt worden dat een gezonde vis een grotere meerwaarde heeft dan een geslachte vis.

Ondertussen zijn we ook lid geworden van de Roosterfish foundation, een groep die zich bezighoudt met het fotograferen, taggen en releasen van alle gevangen roosters zodat er toch wat meer gericht onderzoek kan gebeuren naar de migratie routes, groeisnelheid, ... van deze prachtige sportvis.

Ik heb al verscheidene hengelende vrienden uit België en Nederland op bezoek gehad en allen zijn laaiend enthousiast over hun verblijf hier bij ons in Puertecito.  Mijn vrouw en ik vinden zulk bezoek trouwens ook super, het geeft ons wat te doen en we houden van mensen om ons heen.  Zodanig is het idee gerijpt om ons huis ook open te stellen voor onbekende hengelaars wereldwijd om eens een aparte en volledig verzorgde buitenlandse vistrip mee te maken.

Op onze webpagina http://www.casablanquis.com/ onder de rubriek NEWS bieden we een promotie aan voor 3 hengelaars. Bekijk het eens het loont de moeite.  We gaan trachten die promotie prijs zo lang mogelijk aan te houden maar talm toch niet te lang indien interesse want we hebben reeds bezoekers in november/december 2015 en februari 2016.  Voor alle vragen en inlichtingen kan je steeds terecht op volgend email adres: casablanquis@casablanquis.com

Andere verblijfs- arrangementen zijn natuurlijk ook mogelijk, u vraagt en wij "draaien".

Onderstaand een korte video van onze laatst gemerkte rooster, gevangen aan een zelfgemaakt kunstaasje de "sharky".

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -