Vissen in Noorwegen

Persbericht Cordes Travel

Vissen in Noorwegen

Het lijkt allemaal zo makkelijk, we werpen een 500 grams pilker in het water en we vangen grote heilbot en vangen dikke kabeljauw! Helaas sportvissers, zo makkelijk is het allemaal niet en om die reden beleven vele honderden sportvissers een tegenvallende visreis naar Noorwegen.
 
Ik geef wel heel eerlijk toe, dat men er soms niets aan kan doen, als de vis gewoon niet jaagt, er niet zwemt of er op dat moment te weinig voedsel is in het fjord of open zee. Dan kan men doen wat men wil, maar zullen er geen of weinig mooie vissen boven komen. Het is dus 80% kennis, techniek en de juiste materialen en 20% geluk met de vis en het weer. Met die 80% kunnen we jullie helpen en er echt alles aan doen om de volgende visreis wel succesvol te maken.
 
Linda en ik (Raffie) hebben acht jaar in Noorwegen gewoond en zijn daar werkzaam geweest als visgids, we spreken dus ook Noors. Tevens werken we nauw samen met de merken Penn en Berkley, daar wij beide bij Penn Team Noorwegen/IJsland horen. Wat is er nu mooier dan een goede samenwerking met het grootste hengelsportmerk van de wereld ? Wekelijks hebben we contact en worden onze ervaringen, tests en ondervindingen gedeeld met deze merken om zo samen tot een geweldig product voor de sportvissers te komen.
 

Raffie Cordes met heilbot.
 
Linda en ik vissen soms al met hengel om te testen, die pas over twee jaar in de winkel ligt, puur om iets goeds op de markt te brengen, waar test je de materialen beter dan in Noorwegen en IJsland ? Zij hebben vertrouwen in ons en Cordes Travel en zo kom je samen tot een geweldige samenwerking, die voor de sportvisser erg belangrijk is, daar zij die materialen zelf in de genoemde landen gaan gebruiken.
 

80 procent kennis, 20 procent geluk.
 
Goed, die kennis en ervaring die wij hebben, over stekken, technieken, materialen enz enz, delen we graag met onze gasten, we spreken niet over "klanten" want die gaan naar een supermarkt. We zien dus steeds vaker boekingen van sportvissers die echt nog nooit naar het buitenland zijn geweest om te vissen en juist bij Cordes Travel aankloppen omdat men heeft gehoord en gelezen dat men bij ons voor, tijdens en na de boeking geholpen wordt. 
 
Bij de aanvraag begint het al, samen met de aanvrager gaan we kijken welke accommodatie, reisafstand en budget er het beste overeenkomt met de wensen vd groep, willen zij bijvoorbeeld naar Zuid Noorwegen om heilbot te vangen, gaan wij ze adviseren dat niet te doen, omdat deze daar nauwelijks voorkomt. We kijken naar de wensen, de samenstelling van de groep en welke vissen zij zouden willen vangen en gaan dan met hun aan de slag. Als eenmaal de accommodatie en de manier van reizen, bijvoorbeeld met eigen auto of met het vliegtuig (56 kilo bagage per persoon naar Noorwegen bij Cordes Travel) dan maken we een geheel vrijblijvende prijsopgaaf en als deze naar wens is volgt er een boeking.
 

Zeewolven van IJsland.
 
Nu begint het pas, bij veel bedrijven stopt alles hier, de boeking is gedaan, de gasten mogen betalen en klaar, je hoort of ziet niets meer van ze, maar bij Cordes Travel begint het hier pas. Nu gaan wij er alles aan doen om deze groep zo goed mogelijk voor te bereiden over hetgeen wat zij kunnen verwachten, moeten meenemen, moeten weten en eventueel moeten aanschaffen, uiteraard alleen als zij dit wensen en willen. 
 
Allereerst zijn we aanwezig op alle grote hengelsport-beurzen, zoals de Visma in Rotterdam en de Jaarbeurs in Utrecht. Daarna hebben we de eerste zaterdag van februari een speciale grote spectaculaire 'Cordes Traveldag' in Mijdrecht. Op deze dag hebben we meer dan 40 experts, visgidsen en medewerkers aanwezig om specifiek voor de door uw geboekte accommodatie advies te geven, zij zijn er zelf vaak meerdere malen geweest en kunnen u dan nog meer tips, stekken en technieken laten zien. 
 

Beleef mooie sport aan koolvis.
 
Op deze dag krijgen ook al onze gasten hun A3 gelamineerde zeekaarten met stekken en samen met deze experts en sportvissers die ook al in 'uw' accommodatie zijn geweest, is er dus veel te leren en te ontdekken. Op deze dag hebben we ook lezingen over Noorwegen, IJsland en over nylon en gevlochten lijnen, omdat deze van groot belang zijn tijdens de visreis. Als extra hebben we nog een grote loterij met geweldige prijzen en hebben we een winkelier uitgenodigd, die voor een scherpe prijs zijn Noorwegen materialen meeneemt. Zodat u met behulp vd experts, de juiste materialen ter plaatse kan aanschaffen, zoals hengels, molens, reels, drijfpakken, pilkers enz enz enz.
 
Wat hebben we nog meer te bieden? We staan bijvoorbeeld op alle grote speciale dagen van een aantal winkeliers, denk aan Robby Fish, Ahoy Hengelsport en Avicentra, allemaal specialisten in Noorwegen en IJsland materialen. Wij zijn dan aanwezig om de gasten te helpen met de juiste keuze van onderlijnen, pilkers, molens, reels, hengels en ga zo maar door. Tevens krijgen onze gasten een boekwerk met meer dan 40 pagina's informatie over hoe en waar te vissen in Noorwegen en een aparte pdf voor IJsland uiteraard. Alle informatie die een visreis compleet kan maken staan daar in, veiligheid, technieken, getij, vissoorten, stekken, materialen, maanstand en nog veel meer, heel wat te leren en te lezen dus. 
 

Vang je droomkabeljauw.
 
Tot slot is het zelfs mogelijk om met uw eigen groepje gratis prive-les te krijgen, u komt dan na de boeking naar ons toe, bij groepen boven de 10 personen komen wij zelf langs en gaan we jullie voorzien van alle informatie, ervaring en kennis die we hebben. We pakken de zeekaart erbij, laten stekken zien, doen knopen voor en laten de juiste materialen en technieken zien en praten zo met elkaar over de visreis die u gaat ondernemen, geen "algemeen" verhaal, nee specifiek op de geboekte accommodatie gaan we aan de slag. 
 
Linda zorgt voor een hapje, een drankje en eventueel lunch, uiteraard allemaal gratis, daar wij echt alles voor onze gasten willen doen om hun visreis geslaagd te maken. Onze gasten sparen soms een jaar en zelfs twee jaar om op visreis te gaan naar Noorwegen, dan vinden wij het onze taak om hun zo goed mogelijk voor te bereiden en alle kennis met hun te delen, tenslotte is het sportvissen ons beroep en kunnen we alle groepen nog wel iets leren. 
 

Supersport aan licht materiaal.
 
Juist voor die groepen die nog nooit in Noorwegen of IJsland zijn wezen vissen, zijn dus bij Cordes Travel aan het goede adres, u staat er nooit alleen voor en samen met uw groep zorgen we dat de visreis naar Noorwegen zal slagen, uiteraard mits de vis en het weer ook een beetje wil meespelen. Blijf niet langer klieren, proberen, aanrommelen, maar vang nu eindelijk ook eens die grote vis en weet nu eens wat u moet doen als de vis niet groter is dan 20 centimeter. 
 
Vissen in Noorwegen lijkt zo makkelijk, maar zoals u reeds heeft begrepen komt er heel heel veel meer bij kijken dan een paar zelfgemaakte pilkers en een een visbootje. Wilt de ervaringen van de andere groepen lezen en hun eigen foto's en hun eigen verhaal lezen, klik dan op deze link en geniet ervan, leuk voor de koude dagen: www.cordestravel.nl
 
Groetjes,
Linda en Raffie Cordes


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De haken en ogen van een Noorse vistrip (17)
Marc Borst -