Vissen in Noorwegen!

DVD’s Zeevissen in Noorwegen

Zeevissen in Noorwegen kan een onvergetelijke gebeurtenis zijn met geweldige vissen in een adembenemende natuur. Voorwaarde nummer 1 is een goede voorbereiding qua materiaal maar ook om de juiste techniek te gebruiken. Hans Boersma van http://www.fisharoundtheworld.com   produceerde inmiddels  3 uiterst informatieve DVD’s welke specifiek zijn gericht op het (zee)vissen in Noorwegen.

Zeevissen in Noorwegen, DVD I

Over de mogelijk- en onmogelijkheden van het zeevissen in Noorwegen, is o.a. deze DVD verschenen. In deze 56 minuten durende film stap je aan boord bij enkele doorgewinterde zeevis - en Noorwegen liefhebbers.

Je vist mee op de onmetelijke dieptes van de Skagerrakkloof en beleeft de sensatie van hard vechtende heilbot en stompende kabeljauw. En maak kennis met het vissen op een eiland vlak onder de NoordKaap. Neem tevens een kijkje in de keuken van het vissen met natuurlijk aas en wees getuige van lengen tot bijna 1.60 meter en lommen zwaarder dan 12 kilo.

Altijd al willen weten hoe kabeljauw zich onder water gedraagt?  Je kunt het allemaal zien op deze tot de verbeelding sprekende en leerzame DVD.

Langesund-special, DVD II

Voor veel Noorwegengangers heeft Langesund een magische klank. Nergens zijn zoveel records gevestigd en gebroken als in dit deel van Noorwegen. Een uniek visgebied in het zuiden van Noorwegen, bij veel zeevissers ook bekend als Langesundsbukta (de bocht van Langesund), op ongeveer een dag reizen van Nederland.

De mannen van Fisharoundtheworld hebben o.a. hun zinnen gezet op kapitale lengen en lommen die leven in de dieptes van de Skagerrakkloof, soms tot op 300 meter. Een visserij die ook wel bekend staat als Noors Big Game vissen.

Deze ongeveer 80 minuten durende DVD toont u de mogelijkheden en ins en outs van deze, wel zeer specifieke, visserij. Tevens is er een uitleg over het maken van, voor deze visserij geschikte, onderlijnen.Tijdens de opnames werden de Nederlandse records blauwkeeltje en lom verbeterd. Daarnaast werden er nog diverse 20, 30 en 40-ponders gevangen!! Een must voor sportvissers die willen gaan vissen in dit prachtige land.



Zeevissen op Hitra , DVD III

“Grote sterke koolvis staat garant voor soms zenuwslopende drills. Tevens vangen we grote kabeljauwen? Dan haakt Dirk een vis van een heel ander formaat….”

Zo maar een klein tekst gedeelte uit de nieuwste, informatieve film over het zeevissen rondom Hitra, Noorwegen.


Juni 2006 werd deze DVD opgenomen met bekende zeevissers zoals Dirk Ditters, Enrico Wyrwa, Harold Zielman, Alfred Hulsebos en Hans Boersma.


Door diverse methoden en materialen in de praktijk te laten zien krijg je een goed beeld waar en hoe je de vis vangt op de prachtige wateren rondom het eiland Hitra. Een boeiende en op de praktijk gerichte DVD!



Meer informatie over het zeevissen in Noorwegen en over de exclusieve verkoop van bovenbeschreven DVD’s kunt u vinden op de informatieve site van
Fisharoundtheworld!


 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -