Visreis.nl breidt verder uit

Persbericht Visreis.nl

Visreis.nl breidt verder uit 

Visreis.nl gaat in 2016 net zo hard verder als waar het in 2015 is gestopt. Maar liefst drie nieuwe en zeker ook betaalbare locaties zijn aan het portfolio toegevoegd. Dat zijn Vennesund en Seter in Noorwegen. Van uit zuidwest Schotland kunnen haaien en roggen, waaronder de vleet, worden bevist.

Vennesund
Deze locatie ligt nog iets noordelijker dan het eiland Leka. Vanuit deze haven vaart de veerboot naar Holm als ‘doorgaande weg’ van de FV 17. Vanaf Utrecht is het 2060 kilometer rijden maar je kunt hier natuurlijk ook naartoe vliegen. Deze locatie kenmerkt zich door de grote verschillen in dieptes en maakt het daarom ook zo interessant voor ons vissers. Vanm ruim 500 meter in het midden van het fjord tot veel ondieptes aan de westzijde richting open zee.

Allemaal ondiepe stekken waar het slechts enkele meters diep is en die liggen vlak naast dieptes van meer dan 200 meter. Een perfect en uitdagend visgebied dus door de grote afwisseling in dieptes.

En is de zee wat te ruw dan vaar je verder naar binnen in de fjord of onder de brug door in het beschutte noordelijk deel van de Lyngvaerfjorden en heb je de beschutting van het land en zijn er meerdere stekken waar je nog steeds prima kunt vissen. Al met al is dit een typische locatie voor Noorwegen die je een hoop plezier gaat bieden.

Er zijn verschillende visboten (12 totaal)  te huur van 17 tm 18,5 voet en 15 tm 60 PK. De grotere modellen zijn tevens voorzien van GPS en fishfinder. De boten zijn stabiel en eenvoudig te varen. Ze bieden ruim plek aan maximaal 4 personen.

De vislocaties liggen allemaal op relatief korte afstanden zodat je ook geen grote hoeveelheden brandstof hoeft te verbruiken. Indien gewenst kan je ook een gids mee krijgen. De kosten hiervoor bedragen € 25,- per uur met minimaal 4 en maximaal 8 uur en zijn op voorhand te boeken.
 
Er zijn drie schitterende Rorbu’s direct aan het water met een overweldigend uitzicht op de zee. Ze zijn 42 m2 en voorzien van een volledig ingerichte keuken met vaatwasser, oven, fornuis, koelkast etc. Verder is er een woonkamer met sofa en TV. Op het balkon staat tevens tuinmeubilair om bij mooi weer ook buiten van het uitzicht te kunnen genieten.

Er is een douche toilet combinatie en er zijn twee slaapkamers die elk een stapelbed hebben en 1 apart eenpersoonsbed. Naast de drie rorbu’s zijn er ook nog 11 hutten beschikbaar. Ze verschillen in grote en inrichting maar zijn net netjes en typisch Noors. Bij alle verblijfsmogelijkheden op deze locatie is internet beschikbaar.
 
Er is verder nog een restaurant waar je van april tm oktober terecht kunt voor een maaltijd. Bij de haven staat een service gebouw waar ook een overdekte fileerplaats beschikbaar is met stromend water. Hier bevindt zich ook het tankstation voor de boten waar je ook met verschillende credit cards kunt tanken.

Een ander belangrijk aspect is de prijs. De mooie rorbu’s zijn al te huur voor 775 euro per week inclusief bedlinnen, water en elektra. Met de grootste visboot voor 545 euro per week ben je met 4 man hiervoor slechts 339,25 per persoon kwijt inclusief boekingskosten en reisgarantiebijdrage.
 
Klik hier voor meer informatie.
 
Seter
Klassieke Noorse charme. In het Noorse dorpje Saetervik ga jet het vinden. Hier heeft de tijd nog stil gestaan en is er slechts een postkantoor, supermarkt en school en zijn de mensen nog oorspronkelijk en vriendelijk.  Het is dan ook een klein paradijs voor de liefhebber van ongerepte natuur en rust. Je komt hier gedurende de week praktisch altijd wel een visarend en een school zeehonden voor de kust tegen die de bevestiging zijn van een gezonde visstand.

Seter ligt rond de 150 kilometer ten noorden van Hitra en kent dus ook goede vismogelijkheden. Er is een zeer gevarieerde bodemstructuur vlakbij de haven. Daardoor hoef je niet ver te varen om te vissen. De dieptes lopen van 10 tot 250 meter op korte afstanden waardoor er een interessante stroming ontstaat gedurende de getijden. Ideaal om te vissen dus. En ook de grote eilandengroep voor de kust biedt veel afwisseling en mogelijkheden.

 Er zijn 15 Kvaerno visboten van 19 voet met 40 tot 60 PK motoren en er zijn 9 ruime appartementen van 4 tot 8 personen die voldoen aan alle wensen van ons als visser. Volledig ingerichte keuken, vaatwasser, magnetron, fornuis, koffiezetter, etc. Bedden met bedlinnen en  eindschoonmaak inbegrepen. Neem daarbij nog dat het lokale restaurant annex kroeg een goede maaltijd serveert en vanaf het terras een mooi uitzicht biedt op de zee en het plaatje is compleet.

Hier heb je met 4 man voor nog geen 400 euro per persoon een mooi appartement met boot. Ga je met 8 man en 2 visboten kom je rond de 300 euro pp uit. En dat voor zo’n locatie, wie wil dat nou niet?
 
Klik hier voor meer informatie.
 
Zuidwest Schotland
In het zuidwesten van Schotland bieden we twee typen visserij aan op deze nieuwe locatie: vissen op vleet en vissen op haai, rog, pollak enzovoorts.
 
In de maanden april en oktober kan je hier gericht vissen op de reusachtige vleten. De aantallen variëren natuurlijk per dag maar komen wel rond de 4 a 5 dag uit en dat is indrukwekkend. De haven van vertrek is Crinan en we bieden verschillende verblijfsmogelijkheden voor deze visserij. Deze visserij is zeer gewild dus als je deze reuzen eens gericht wilt bevissen is het raadzaam om het minimaal 6 maanden (of meer) op voorhand te bespreken.


 
In de maanden mei tm tm oktober wordt er gevist op haaien, roggen en pollak. Met name de ruwe haai is een uitdagende soort die met licht materiaal 12 – 20 lbs hengels een schitterend drill oplevert. Tussen door komen roggen, bull huss en andere haaisoorten ook geregeld voorbij. Dit alles vindt plaats vanuit Stranraer, Portpatrick en Drummond. Hier in de regio zijn er ook nog eens een grote hoeveelheid aan stranden en rotsen waar je in de avonduren prima een hengeltje uit kunt gooien.  

Er zijn drie visboten beschikbaar die vanaf verschillende locaties te water gelaten kunnen worden. Zodoende is men flexibel in relatie tot het weer. In de beschutte Luce Bay is een rijk assortiment aan vissen en bij mooi weer is de Ierse zee dichtbij en meer dan uitdagend. Er zijn twee Pilothouse 21 voet boten met 115 PK motoren en 1 Orkney van 19 voet met 75 PK motor.

De eerste is geschikt tot maximaal 4 personen en  de Orkney tot 3 personen. De boten worden gevaren door de kapitein die je direct op de beste plekken brengt en je de hele dag als gids terzijde staat.

Deze locaties bieden fantastische visserij in een overweldigende natuur. Het getijverschil loopt hier op tot maar liefst 4 en soms wel 5 meter en dat betekent dat er bij tijd en wijlen een imposante stroming ontstaat. En waar stroming staat is vis! Samen met de hartelijke Schotten wordt dit een visreis om nooit te vergeten. Vanaf IJmuiden ben je met de nachtboot de volgende ochtend in Newcastle en op slechts 4 uur rijden ben je op de plek van bestemming.
 
Klik hier voor meer informatie.

Visreis.nl
Joris Nieuwenhoff
’s Gravensloot 39
3471 BP Kamerik, Netherlands
Tel      : +31 628 308 345
Mail    : info@visreis.nl

 
 
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -