Visreis naar IJsland?

Persbericht Cordes Travel

Visreis naar IJsland?  

Wie droomt er niet van een visreis naar IJsland? Vele groepen roepen tijdens elke voetbalwedstrijd: "Oh man, heb je die vangstberichten bij Cordes Travel gezien, niet normaal meer !" of spreken elkaar op verjaardag en zeggen dan "Laten we nu eens een keertje gaan vissen in IJsland .."  maar helaas telkens komt het er niet vang, pakt niemand het "balletje" op en is men vaak bang om de stap te nemen.
 
Wat moeten we meenemen? Welke materialen moet ik kopen? Ik heb niet de juiste hengel! Ik heb geen vaarbewijs, allemaal vragen die bij de groepen op komen. 

Dus bij deze voor alle vissers die nu echt eens op visreis naar hét kabeljauwparadijs IJsland willen, alles op een rijtje, in korte versie...
 
Als u uw visreis boekt bij Cordes Travel, dé specialist in visreizen naar IJsland, Noorwegen, Denemarken, Zweden, Florida Keys USA, Italië, Ierland en Panama, dan bent u in goede handen. Op de hengelsportbeurzen in Utrecht en Rotterdam, kunt u al kennis maken met het Team specialisten van Cordes Travel en kunt u spreken met de ervaren visgidsen, tevens eigenaren, Linda en Raffie, die 95% vd accommodaties allemaal zelf hebben bezocht en 8 jaar visgids zijn geweest in Noorwegen, beide vissen nog steeds voor het Penn Team Noorwegen/IJsland. 
 

Linda en Raffie.
 
Boekt u uw visreis naar IJsland dan staat u er niet alléén voor ! U krijgt een boekwerk van 24 pagina's hoe te vissen in IJsland, u kunt op kantoor op afspraak langs gaan voor een gratis privé-les voor uw eigen groep, onder het genot van een hapje en drankje wordt u volledig voorbereid op uw visreis naar IJsland. Er wordt gesproken over de materialen, stekken, technieken, tips, trucs, hengels, molens en nog veel meer, 3-4 uur gratis "les" als service van Cordes Travel.
 
Op 07-02-15 is er tevens de grote Cordes-Traveldag waar u veel informatie kunt krijgen en de juiste materialen kunt aanschaffen. Heeft u geen warmte/drijfpak of niet de juiste hengels, geen probleem, die kunt u ter plaatse huren tegen scherpe prijzen. 
 
Dikke 31 kilo kabeljauw.
 
De hele reis is geregeld, inclusief in de prijs is het volgende:  56kilo bagage per persoon retour, alle vliegtickets, , binnenlandse vlucht, alle transfers, huis, boot, bedlinnen, handdoeken, water, stroom, belastingen en een hotelovernachting. Kortom deze visreis naar IJsland is compleet geregeld, met moet alleen naar Amsterdam of Brussel vertrekken en dan opstappen, eenmaal in IJsland is er een medewerker die u verder helpt en begeleid.
 
U vaart grote 7,5m 130pk dieselboot zelf, heeft u geen vaarbewijs kunt u ter plaatse tegen een kleine bijdrage een klein examen doen, waar u altijd voor slaagt, met dit certificaat kunt u 1 jaar varen in IJsland, dus heeft u geen vaarbewijs nodig. Bent u nog wat onzeker, geen probleem u kunt ook een visgids huren voor 1 dag!
 
Visboot in IJsland.
 
Kortom een visreis naar IJsland is niet moeilijk, is geen andere kant vd wereld, dus waarom de stap niet eens nemen ? Jaarlijks trekken er honderden sportvissers via Cordes Travel naar IJsland en laten een vangstbericht of een reisverslag achter op de website, lees die eens door en lees wat de vangsten waren en hoe tevreden men was over de visreis.
 
Lees de verslagen, de vangstberichten, bekijk de filmpjes op het Cordes Travel YouTube kanaal en boek uw visreis naar IJsland en ga op jacht naar de meter plus kabeljauw. 
 

Prachtige 136 centimeter 29 kilo kabeljauw.
 
Wilt u een hele dag vissen vangen, gewoon met grote regelmaat een prachtige kabeljauw aan de haak slaan en jagen op die dikke biggen ? Dan is IJsland de stek voor u, in IJsland breekt 90% vd sportvissers hun persoonlijk record kabeljauw en vaak al op de eerste of tweede dag. Kabeljauw van boven de meter is na een paar dagen geen bijzonderheid meer.
 
Na deze eerste dagen wordt de lat verhoogd en is het doel een 15+, 20+ of zelfs een 25+ kabeljauw en als men dan een beetje geluk heeft vangt met een 30+ kabeljauw of een hele grote heilbot. In de maanden Mei, Juni en Juli kan ook ook de prachtige zeewolf vangen, dit is de pitbull onder de vissen, ontzettend sterk en agressief en als je niet op past bijt de zeewolf ook nog in je vinger, de smaak van deze vis is een echte delicatesse. Met een beetje geluk komt er ook nog eens een prachtige koolvis langs, soms zelfs boven de 120 centimeter!
 
Mooie zeewolf uit IJsland.
 
Heilbot zwemt er ook en vaak hele grote, maar we moeten eerlijk zijn en veel heilbot zult u er niet vangen, als er 1 heilbot per week per gebied wordt gevangen is het veel, deze vis is dus erg zeldzaam. Ze zwemmen er volop, dat is niet het probleem, maar de kleine kabeljauw pakt het (kunst)aas sneller dan de heilbot waardoor de haak dan alweer "bezet" is.
 
Maar bijna elke groep krijgt wel een aanbeet van zo'n monsterheilbot, maar niet iedereen kan hem landen. Maar als er dan een heilbot wordt gevangen is het vaak ook meteen een hele grote. 
 
Rik met een prachtige heilbot.
 
Vrijdag 13 Juni 2014 was voor Alex uit Naaldwijk geen ongeluksdag, nog nooit in IJsland wezen vissen. Alex kreeg op zijn 2e visdag in IJsland een aanbeet waar ie vervolgens 1,5 uur mee aan het vechten is geweest. Met zijn Penn Inline hengel, zijn Penn Battle 5000 molen met daarop 17/00 Penn gevlochten lijn, ving Alex een heilbot van 190centimeter met een gewicht van 82 kilo!!
 
Helaas had het kunstaas de vis teveel beschadigd en moest deze helaas mee aan wal. 99% vd heilbotten worden in IJsland weer vrij gelaten om zo het bestand goed te houden. Alex had in ieder geval de dag van zijn leven en zal nog vaak terug denken aan zijn visreis naar IJsland.
 
Alex met zijn prachtige Heilbot van 190 centimeter en 82 kilo.
 
Het vissen in IJsland is dus echt top, helemaal niet echt moeilijk en Cordes Travel helpt u de reis goed voor te bereiden. De prijzen voor het hoogseizoen met 5 personen op een boot komt op ongeveer 1350,- euro per persoon, inclusief hetgeen wat hier boven is beschreven. Voor een compleet overzicht vd prijzen en alles wat er inclusief in de prijs is, zie de prijslijst.
 
Voordat u naar IJsland vertrekt krijgt u van ons een boodschappenlijst, daar kunt u uw boodschappen op invullen en deze staan dan klaar in uw huisje als u aankomt, door de weeks kunt u met de visgids nog extra boodschappen doen.
 
De huisjes Bolungarvik en Talknafjordur hebben een auto inclusief in de prijs. Dus ook daar geen zorgen, alles is geregeld, overal is aandacht, uw eigen hengels en materialen kunnen mee en indien gewenst kan men ook nog eens 20 kilo visfilet mee naar huis nemen, zonder dat u hier zelf vis voor heeft moeten fileren. 
 
Bent u maar alleen, maar met z'n tweeën of wilt u een verschrikkelijk gezellig week gaan vissen, ga dan mee met het grote succesvolle Penn IJsland Festival, onder begeleiding van Linda en Raffie die er de hele reis bij zullen zijn. Tijdens deze week zijn er alleen Nederlandse en Belgische vissers aanwezig, hebben we alle huisjes en boten geboekt, kan men dagelijks in het restaurant eten (tussen de 9 en 14 euro pp) en in de avond met alle deelnemers gezellig een biertje drinken.
 
Om het een klein beetje spannend te maken en het extra leuk te maken heeft Penn voor de zwaarste vis vd dag een prachtige dagprijs en voor de drie zwaarste vissen vd week geweldige prijzen. De hoofdprijs is een waardebon van maar liefst 1000 euro vrij te besteden aan Penn materialen naar keuze.
 

Penn IJsland Festival.
 
Tijdens dit geweldige Penn IJsland Festival, zie deze pagina voor meer informatie, woont u met uw eigen groepje in een eigen huisje en vist u op uw eigen visboot, u mag ook zelf beslissen waar en wanneer u gaat vissen, dus ondanks dat het een festival is, is men vrij om te doen wat men wil.
 
U kunt deze week ook elke dag in het restaurant bij de haven eten, waar ook de prijsuitreiking plaats vindt. Kortom een hele gezellige leuke week met allemaal Nederlandse en Belgische sportvissers, die door Linda en Raffie vanaf Amsterdam worden begeleid en ook dagelijks op het water zijn en via de marifoon contact met u houden.
 

Kai met een mooie koolvis.
 
Wilt u dus een geslaagde visreis naar IJsland, eens onbezorgd lekker vissen op dikke kabeljauw en 98% kans maken op die meter kabeljauw kijk dan even op de website van Cordes Travel en vraag daar een geheel vrijblijvende prijsopgaaf en boek uw plaats voor het Penn Festival Augustus 2015, wees op tijd, want er zijn nog maar drie huisjes vrij. 
 
En zoals we heel vaak met z'n allen roepen:"…. IJSLAND DAT IS HET……."
 
Meer informatie op: www.cordestravel.nl 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -