image description

Visdag 5 en 6 Wout van Leeuwen Noorwegen Festival 2017 Saltstraumen

Visreis.nl 

Visdag 5 en 6 Wout van Leeuwen Noorwegen Festival 2017 Saltstraumen 

Op dag 5 zijn er toch nog een aantal noemenswaardige zaken gebeurt. Henk, Leon en Roland hebben werkelijk een topdag gehad. Henk heeft de hele dag met heel licht materiaal gevist en heeft op drie driften na telkens minimaal een vis gevangen! Niet allemaal de grootste vissen maar wel heel veel en op licht materiaal was dat precies wat hij zocht.

Ik zelf ben op dag 5 met Rob sr, Rob jr en Joop mee geweest. Wij hebben ons gewaagd aan het overbite vissen. Joop had dat nog niet eerder gedaan en was erg sceptisch toen ik een hele koolvis aan zijn pilker hing.

Het duurde ongeveer 5 minuten voordat de eerste forse kabeljauw er aan hing. Dat was het startsein voor Rob sr en jr om ook direct over te schakelen.

We hebben aardig wat gevaren die dag en rond 14:00 uur vonden we een plek waar we letterlijk ons aas lieten zaken en allemaal een kromme hengel hadden.

Dat duurde ongeveer 10 driften en daarna was het ook weer over.

Toen ik probeerde met mijn lichte spinhengel nog wat koolvissen te vangen (die waren ondertussen allemaal opgevist door de heren) kreeg ik een mega dreun op mijn hengel en was het even alle hens aan dek. Ik had er enkel een makrelen lijntje en de vis was niet van plan om mee te werken.

Nadat ik de vis na ongeveer vijf minuten enigszins bij de boot had gekregen naam hij opnieuw een dikke run en dook vol gas het kelp in en zwom zich vast. Met de boot omvaren en de lijn onderspanning houden leverde resultaat op en de vis kwam los.

Maar al met al na 10 minuten met deze vis bezig te zijn geweest brak de lijn op vier meter van de boot. De pollak in kwestie werd geschat op ruim een meter maar helaas dus niet gevangen.

Aad en Eric zijn ook nog eens ver eruit gegaan en hebben mooie vissen gevangen met een nieuwe grootste kabeljauw voor Aad met maar liefst 122 centimeter! De week van Aad kan niet meer stuk nadat hij ook al de grootste heilbot ving.

Maar het zit er nu toch al weer op want de laatste dag heeft geen verandering gebracht in de stand van zaken.

Rob Schellingerhout en Eric vingen allebei nog wel een heilbot op de laatste dag  maar gisteren avond hebben we met een gezamenlijk diner de visweek afgesloten en hebben we de prijs uitreiking gedaan.

Mick heeft de prijs gekregen voor de grootste pollak van 87 centimeter
Henk heeft de prijs voor de meest gevangen vis gekregen.
Jan Nes voor de grootste vis buiten de competitie met een leng van 145 centimeter
Jan van de Gevel voor de grootste kabeljauw met 106 centimeter (na Aad en Roland)
Aad voor de grootste heilbot met 140 centimeter
Han voor de grootste zeewolf met 97 centimeter
Roland werd overall winnaar met zowel een heilbot van 93 centimeter, een grote kabeljauw van 114 centimeter en de gedeelde eerste plaats voor de zeewolf met 97 centimeter.

De week is weer veel te snel gegaan en alles bij elkaar hebben we het goed gehad. Het weer was op 4 dagen goed genoeg om er helemaal uit te kunnen. Op de andere dagen hebben we ons prima kunnen vermaken rondom de Straumen. We hebben gelachen en de sfeer was goed.

Vandaag gaan we weer naar huis met een tas vol mooie herinneringen en dito foto’s. Ik heb weer genoten en hoop volgend jaar weer dit mooie Wout Van Leeuwen Noorwegen festival te kunnen organiseren en weer vele bekende maar ook nieuwe vissers te verwelkomen op deze indrukwekkende vislocatie.

Joris Nieuwenhoff
Visreis.nl

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De Wobshad 2.0 in de praktijk
Willem Moorman -
image description
Gezien bij… Spro
Willem Moorman -