Vis- en materiaaltips met Sensas (2)

Vis- en materiaaltips met Sensas (2)  

Het wintervissen wordt momenteel overheerst door vaste stok vissers die in haventjes hun leefnetten vullen met voorns. Succesvol feedervissen in de winter is op sommige wateren ook nog mogelijk. Hierbij richt je je met name op blei en brasem.

De wintervisserij met de feeder speelt zich met name af op wateren met enioge trek of stroming, denk bijvoorbeeld aan kanalen. De vis blijft in beweging en moeten blijven eten. In vergelijking met de zomervisserij moet alles wel een tikje kleiner en gevoeliger zijn. Naast de Sensas Feeder Tech nylon, met weinig rek, speciaal voor het feedervissen, is er nu ook een fluorocarbon variant beschikbaar, op een spoel van 50 meter.


Feeder tech fluorocarbon rig material.

Deze is speciaal ontworpen voor het maken van onderlijnen. Verkrijgbaar in de volgende diameters en trekkracht 11.5/00 mm en 1.1 kg, 13.5/1.3, 15.6/1.72, 17.2/2.24, 19.6/2.69, 21/3.34 en 24.9/00 & 4.56 kg. Adviesprijzen tussen de € 7,90 en € 9,90. Van fluorocarbon is bekend dat het zwaarder is dan nylon, het ligt platter op de bodem. Daarnaast valt het veel minder op, dat is zeker op helder water een voordeel.

En goede stek op het kanaal is vaak net onderaan het talud. Je kunt deze plek natuurlijk aan de overzijde van het kanaal vissen, maar onder eigen kant kan natuurlijk ook. Een lichtere, subtiele hengel is dan wel zo fijn, denk bijvoorbeeld aan de kortere modellen hengels uit de Feeder Serie England van Sensas.


Feeder Serie Engeland.

De range omhelst hengels variërend van 2,4 tot 3,9 meter. Neem bijvoorbeeld de tweedelige 2,7 meter lange versie: slechts 144 gram zwaar, mooie dunne blank en wordt geleverd met een glasfibertop van 3/4 oz en twee carbontoppen van 1 en 1,5 oz. Deze hengel heeft een adviesprijs van € 99.


Mini groundbait mixer.

Een grondvoer mixer is een vast item van nagenoeg iedere witvisser. De huidige range mixers is uitgebreid met een mini model. Deze is speciaal ontworpen voor situaties waarbij je wat minder grondvoer hoeft aan te maken. Ideaal voor in de winter, wanneer je in de regel minder voer gebruikt dan in de zomer.

Meer info: www.sensas.fr

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -