Veel vissoorten tijdens Federatief Kampioenschap Zout

Persbericht Sportvisserij Zuidwest Nederland

Veel vissoorten tijdens Federatief Kampioenschap Zout  

Zon, zee, strand én …. vis!! Wat wil je nog meer? Afgelopen zaterdag 18 oktober werd op het strand tussen Westkapelle en Domburg gevist om het kampioenschap van Sportvisserij Zuidwest Nederland. De omstandigheden waren werkelijk geweldig en ook de vangsten waren prima.

Zowel voor de verre werpers als voor de kantpeuteraars bleken er kansen op veel én grote vis. Er visten 18 jeugdleden, 9 dames en 129 heren om de verschillende titels. Al snel bleek dat in het E-vak, dat in het centrum van Domburg was uitgezet, de grootste vangsten werden geboekt.

Voor de sportvisserij was dit een mooie promotie want door het mooie weer was het een drukte van belang met badgasten en andere strandliefhebbers. En dat ging prima samen! “Ist das eine Scholle?” “Kijk, die meneer heeft een vis!” “Mag ik hem aaien?”

Maar ook konden diverse deelnemers uitleg geven over wat nou de bedoeling was van wedstrijdvissen. En omdat enkele vissers echt grote exemplaren vingen was de belangstelling groot. Maar ja, scharren van 30+, botten van 40+ en zelfs een gladde haai van 50+ mogen dan ook echt gezien worden.

Terug naar de wedstrijd. Sommige deelnemers kozen er voor om ver weg te vissen en zij werden beloond met mooie maatse vissen. Anderen kozen voor kleinere vissen onder de kant, en hadden geluk als er naast al die kleintjes een mooie bonusvis in de vorm van een dikke bot zich aan het aas vergreep.

Behalve de al genoemde vissoorten werden er ook wijtingen, kleine pietermannen, tong, schol en een enkel gulletje gevangen. De verschillen in de vakken waren uiteindelijk erg klein, enkele cm’s verschil bepaalden of je een topuitslag had of een middenmootje.

Toch was er géén enkele twijfel over de winnaars, zij staken met kop en schouders boven de anderen uit:


De top drie bij de dames: 1. Janine Pals 212cm (13 vissen) 2. Linda van der Velde 90cm (4 vissen) 3 Susan Stuijts 76cm (6 vissen).


De top drie bij de jeugd: 1. Lars Rombouts 160cm (12 vissen) 2. Mathieu Hirdes 115cm (8 vissen) 3. Coen Fase 106cm (5 vissen).


De top drie bij de heren: 1. Jim Sonnenschein 442cm (18 vissen) 2. Maurits Keur 281cm (13 vissen) 3. John Soederhuijsen 219cm (10 vissen).

De sponsors Grauvell, Shimano en Hengelsport Zuiderduin zorgden voor een mooie prijzentafel naast de (wissel)plaquettes die door Sportvisserij Zuidwest Nederland beschikbaar waren gesteld. Al met al kon iedereen terugkijken op een zeer geslaagde dag.

Bekijk hier de volledige uitslag en alle foto's.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -