image description

Vangstberichten van Catfish Camp Caspe

Deze week waren de mannen van Angelparadies Zwillbrock al weer voor de twaalfde keer bij ons te gast.

In voorgaande jaren wisten ze al enorme meervallen te vangen, waaronder ons record van 251 cm. Het water staat nog steeds erg hoog, wel is de temperatuur gestegen tot 27 graden, onze pontoonboten bewijzen onder deze omstandiheden nog steeds goede diensten.

Ze gingen zoals altijd voor fullguiding en hadden onze drie gidsen ingehuurd, alleen Chris had een eigen hengeltje meegenomen, maar daarover later meer. Om de vangsten eerlijk te houden werd er om de twee dagen van stek gewisseld zodat iedereen gelijke kansen had.

Een groep had pech met de heenvlucht, deze werd op het laatse moment geanuleerd, zodat de twee andere groepen er al een succesvolle visdag op hadden zitten toen deze mannen aan kwamen, gelukkig konden zij een andere vlucht boeken en de huurauto omboeken. Bij terugkomst van de vissers werden ze meteen overvallen met sterke verhalen over de vangsten. Deze waren met 37 meervallen zonder meer goed geweest.

Ook werd er een ludieke actie bedacht om het wedstrijdelement er in te houden, het team met de minste meervallen zou de laatste dag in vrouwenkleding aan het ontbijt verschijnen. Ikzelf viste met het team wat later was aangekomen. Deze mannen wilden een 2 meter vis vangen, dan was de week al geslaagd. De eerste dag was enigszins taai met drie meervallen, de eerste was wel meteen 220 cm, dus missie geslaagd. Andere stekken liepen duidelijk beter.

Door de week heen varieerde de vangsten enorm, van vijf meervallen op een stek tot een fantastische 22 stuks een paar dagen later op dezelfde stek. Op donderdag zat Chris op de kantstek met zijn tandenstoker opgetuigd klaar, hij wilde een paar kleine meervalletjes vangen. Peter, onze gids, zei nog `we leggen dat ding gewoon op de voerstek en zien wel wat er gaat gebeuren`. Zo gezegd, zo gedaan, na een paar keer aas verversen boog het hengltopje diep door. `Snel de boot in` riep Peter, daaruit werd er verder gedrild met deze tandenstoker. Na een enerverende dril verschenen er luchtbellen, daarna een enorme kop. Na landing werd de vis gemeten, deze was 227 cm.

De voorlaatste dag was iedereen gespannen om te gaan vissen, met maar een paar vissen verschil tussen team een en twee stond er veel op het spel. Niemand wilde als vrouw gekleed gezien worden. Om een lang verhaal kort te maken was de laatste dag voor ons een succes met zestien vissen. Wij maakten ons dus geen zorgen.

In totaal werden er deze week 201 vissen geland waaronder wel veel kleintjes, maar ook de twee meter+ vissen waren duidelijk aanwezig, de grootse deze week was 2,37 cm. Voor volgend jaar is de datum al weer geprikt.

Dus mannen, goede reis naar huis en tot volgend jaar!!

Gert van Schaick
http://catfish-camp-caspe.com

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Double hookup : ( Deel 2 )
Willem Moorman -