Vangstberichten tot 28 augustus 2007 (deel 2)

Deel 2 vangstberichten tot 28 augustus 2007

Hieronder de laatste 70 uitgeselecteerde foto’s van de vangstberichten tot 28 augustus 2007.
Ook in deze serie weer een aantal supervissen en verder erg veel mooie platen van Total Fishinglezers. De gemiddelde fotokwaliteit ligt enorm hoog, evenals de verscheidenheid van de foto’s. Gewoon super!


We beginnen met een biddend torenvalkje vastgelegd door Rob Kraaijeveld


 “Hallo Totalfishing!
 Op een van de rivieren die ons land rijk is, wist ik onder het Roofblei vissen deze Zeeforel te vangen. Het was een fantastische dril op mijn 25 grams spinstokje, de vis sprong ook nog eens ‘n dikke meter het water uit! Wellicht is het wat voor de actuele vangstmeldingen. Groeten Victor Kruit“


 “Beste visvrienden,
De kracht van karper en zeebaars kende mijn vrouw al.  Dat de diklipharder er ook wat van kan, geloofde ze eerst niet, maar na deze joekel van 67 cm, gevangen met een 1 ponds holglas karpethengel met abu 33 molentje, is ze nu overtuigd. Groet van Freek Koole“


“Beste redactie van T.F.,
 Van 6 tot en met 15 augustus verbleven wij in Kabelvåg op de Lofoten. Onder werkelijk ideale weersomstandigheden werd door ons zeer veel en groot gevangen, waaronder deze kneiter van 126,5 cm. Deze koolvis woog 31 pond en werd gevangen op een bijvanger (seadart, kleur blauw/groen). Mijn spinhengeltje had het zwaar te verduren; de dril duurde dan ook liefst 55 minuten. Topsport van de bovenste plank! Met vriendelijke groet, Jacob Brouwer, Akkrum.“


”Berichten vanuit Ierland: Hi All,Still not very summery but the Courtmacsherry area is still producing some very good fish both on boat and shore.In the bay where we were confined for the last few days we were catching conger ,ling ,pollack,sharking was poor with no run on the Thursday the 16th,but Skate fishing produced a fine Common skate of 180lbs for Dutch angler Gereard van der veen while fishing on the Lady Patricia skippered by Niall O Sullivan.The fish took 1 hour 45 minutes to land and was tagged and released.The same angler caught a Specimen Cod of 24.5lbs while fishing on the Lady Louise today the 19th August along with several double conger.On the shore side anglers are catching quite a few bass but most are in the 3 to 5 lb size,Regards Mark


 “Hi All,Wrecking today and what a days fishing!7 Specimen Coalfish for a group of Anglers from the Guilford Sea Angling Club,(who incidently also caught over 20 Specimens on last years visit to Courtmacsherry)and plenty of Cod in double figures,the heaviest Coalfish was a fish of 24lbs caught by Mark Gannon the skipper of the Lady Louise,it was my first day back fishing since a recent operation.Regards Mark.”


  “Hoi, redactie TF.
 Riant zittend vanuit mijn kakelverse Ocean Kayak, mijn eerste 2 Zeebaars(jes) gevangen.
 Op het afgaande tij voor anker, bij de strekdammetjes van Huisduinen te Den Helder.
 De Zeebaarsjes gevangen aan een Rapala X-Rap, op een 21gr. Balanz verticaal hengeltje.
 Leuke sport, zal kikkuh worden als er een ( Beer) op knalt, nog ff geduld.!!!!
 Met de sportvissers groet, Harry van Gaans.”


 “Vrijdagmiddag en –avond 10 augustus 2007 een paar uurtjes met de kids op karper en voorntjes gevist in “De Vliegers” in Middelharnis. Dochter Anne wist tegen etenstijd een mooie karper van zo’n 70 cm. te vangen aan een hengeltje en molen dat bij elkaar het aanzienlijke bedrag van 11 euro heeft gekost!!! Hoe dan ook, met behulp van het schepnet van neefje Jochem de vis toch weten te landen. Dit betekende vervolgens dat iedereen op de foto moest, te weten zusje Eline, neefje Jochem, nichtje Merel, papa en Anne zelf natuurlijk (ome Hugo bedankt voor de foto!). Eenmaal thuis gekomen, snel wat aardappels gekookt en na het eten snel terug. Daarna zelf nog een karper van circa 50 cm. gevangen aan een flinke broodpluim. De overgebleven aardappels werkten helaas niet.De hartelijke (vis)groeten, Kees Overweel.”


 “Dit is Jelle Hoogenboom (8 jaar) met een grote kroeskarper, gevangen op de Reeuwijkse plassen”


“Hey Totalfishing, vorige week ben ik en mijn maat weer een karpersessie gaan maken, goed gevangen waaronder deze kleine maar mooie rijen (alleen spijtig van staart…) gevangen aan de pop-up van dinamite baits (squid & octopus). het was de moeite om om 4 uur smorgens uit je bed te komen te vissen.
Groeten Bert“


” Beste Totalfishing,
Deze koi ving ik aan een broodkorst.
in een prutslootje van ong.40cm diep in Purmerend.
Hij was puntgaaf en zwemt weer vrolijk rond
 gr. Sergio“


 “Beste Totalfishing..
 Na al een paar weken niet meer gevist te hebben op de stek, toch maar nog een keer geweest.. met een mooie schubkarper van 92 cm en 26 pond kwam deze dag weer goed..
 M.v.g. Joey boots ”


“Gevangen aan een pop-up aardbei boillie, 28 ponds spiegelkarper. Gr. Evert Kluitenberg”


“Michael Vos was de trotse vanger van deze beauty”


“Ik ging met 2 vismaten een nachtje maken bij een vijver hier in de omgeving, we hadden
hier al vaker gezeten maar wisten van een stek waar vaak één van de dertigers op die put
werd gevangen. Voor we gingen slapen zei ik nog uit ouwehoeren: tot straks, ik vang die
dertiger wel even….“


“….Om half 2 ‘s nachts werd ik wakker van een piep, even stil, nog een piep, 2 tellen later
weer een piep en daarna een volle fluiter, ik sprinte mijn tent uit, sloeg aan en voelde
meteen een sterke vis. Na een dril van een half uur konden we eindelijk de vis scheppen,
toen zag ik al dat het een grote was. De klok gaf strak 30 pond aan!Groeten Peter Kamp uit Twente”


“Buurman ving deze mooie brasem bij Vries in Drente ”


 “Geachte redactie,
 Dit jaar ben ik voor het eerst gaan vissen in Frankrijk. Na vele mooie verhalen over wat men ik de Rhône kan vangen werd ik toch erg nieuwsgierig. In eerste instantie was de de bedoeling dat ik een mooie grote karper uit de Rhône wilde halen. Op eenmooie zwoele zomeravond gooide ik 2 splinternieuwe Ron Thompson hengels uit. Mijn aas waren boilies banaan op beide hengels. De avond was mooi, heerlijk temperatuurtje en schitterende zonsondergang. Om half 1: mijn verklikker ging tekeer als een gek!! Ik spring op en sla aan. Als reactie daarop kreeg ik een mooie maar korte run. Wat ik aan mijn haak had zitten wist ik nog niet. De vis moest wel sterk zijn, want ik kreeg hem niet achter een rots vandaan. Dan rest er maar 1 ding: geduld en wachten op een eventuele run. Na een uur (echt waar!!!) nam de vis een spurt richting het diepe stuk van de Rhône. Na een mooi gevecht wist ik de vis toch te landen. Het was een barbeel. Een schitterende vis. Ik schat dat hij rond de 60 cm was.
Mijn vakantie kon niet meer stuk! Mijn eerste Franse barbeel. Het is ook bij die ene gebleven, maar mijn vakantie was al geslaagd….”


 ”…..Er volgde nog wel een mooie spiegelkarper.
Kortom, als u een mooie visvakantie wil hebben, kom dan naar het franse plaatsje Serrière de Briords op camping “Le point vert”. U kunt daar heerlijk vissen aan de Rhône en vlakbij de camping is een mooie karpervijver.
 Met de groeten van Y.Hoeksma uit Leiden


“Beste Totalfishing,
 Ik heb een mooie foto voor de vangstresultaten!
 Deze prachtige Barbeel ving ik 25 augustus in de vroege avond aan de Ijssel.
Ik heb dit jaar tot nu toe 6 Barbelen gevangen, wat een prachtvis is dit!
 Met vriendelijke groet, André Brandsma ”


 “Als je hier mee vist, gewoon in de Ringvaart van de Haarlemmermeer en je vangt dan een Meerval van 1 meter  5 en je wordt tientallen meters door de ringvaart meegesleept, dan sta je na een goede afloop te trillen op je benen. Met vriendelijke groeten,
 Jan Baas. ”


 “Even een paar uurtjes op meerval geweest,ik gebruikte hiervoor een dieplopende Magnum van Strike pro. De eerste meerval melde zich aan na een half uurtje vissen.
Met een lengte van 101 cm toch behoorlijk sterk, na deze vis en drie worpen later haakt ik een een tweede meerval… Deze was sterker maar na een paar minuten verder schoot hij los….MILJAAR
Ik schatte deze vis toch op 130-150 cm.
Gr. Koen ”


“Het leukste vissen in deze periode gebeurt toch in de late avonduren als ik op paling vis.
Ik had 1,5 week geleden een slang van 85 cm die 954 gram woog en echt, ik stond tot mijn knieen in het water om hem op een schuin talud te landen en zag er uit als een beest van al dat slijm. Vrijdagavond voor een kleine duiker, dus gewoon een rond pijp onder de weg door, gevist en na eerst een zeelt, twee kroeskarpers, een gewone karper en wat brasem, begon de paling te lopen. Eerst een mooie, niet te dik, van 75 cm en 750 gram en het was een toer hem uit die betonnen pijp te krijgen zonder lijnbreuk….”


“….Vervolgens een mooie verspeeld die wel mijn lijn wist door te schuren en in het donker kwam tenslotte de dril van de week. Plotsklaps verdween mijn dobber met volgdrijvers met een rotgang richting betonnen pijp, en ik voelde meteen dat dit een mooie was. Voor het eerst een paling aan de haak gehad die door de slip ging en al verder in die duiker verdween. Ik moest mijn top van de telescoop hengel onder water houden en zo binnen draaien om te zorgen dat de nylon niet tegen de betonnen rand kwam. Dat duurde vrij lang maar tenslotte kreeg ik deze dikke slang in het vrije water maar moest hem toen bij de rietstengels weghouden en echt, die beesten weten meteen waar ze naar toe moeten. Met veel spul en moeite tussen de rietstengels en brandnetels deze zeer dikke paling op de kant gekregen. Gr. Jan Eggers ”


“Geachte redaktie,
 Mijn neefje Brent uit Bathmen zou het geweldig zijn om met zijn mooie baars bij de vangstmeldingen te staan. Met vriendelijke groet,
 Harry Abbing


 “Edgar trots op zijn zelf gevangen baars “


 “Piet is het nog niet verleerd, gelukkig…”


“Beste T.F.
Vanmiddag even aan het Baarzen geweest. Op een Rapala Jointed Shad Rap van 5cm in de kleuren groen en Geel een ongelooflijke strakke harde aanbeet gehad.Het resultaat was deze prachtige baars.10 minuten later op een shadje met groen en bruin nog een wat kleinere baars.Groen is dus een goede kleur. Groeten van Andre van de Gevel. ”


“Dionne met een prachtig getekende vis”


” Feest op de rivier: baarzen op de popper. In tegenstelling tot de kleinere examplaren die je vaak mist, pakken de grote 40+ baarzen de popper behoedzaam en trefzeker!“


 “Een oude wens werd vervuld met twee mooie baarzen.
Al heel lang wilde ik zó graag een echt grote baars vangen,en nu ving ik in korte tijd maar zo 2 van die baars keizers. 43 en 47 cm en wat was ik in m,n nopjes zeg.
Groeten André”


 “Robin kraait het uit van plezier bij deze dril….”


“…Met dit als resultaat ”


“Ik wist onlangs ook nog een kikkertje vast te leggen die langs de waterkant aan het vertoeven was.
 Met een vriendelijke groet, Victor Kruit ”


“Mijn tijd komt heus nog wel… ”


 “Skuur met een leuk formaat kanaalsnoekbaars”


“Eeven tussendoor verticalen leverde deze vis op ”


“Volkmar met een prachtige, levendige snoekbaars van de rivier ”


 “Een 2 delig shadrapje leverde Frank deze snoekbaars op ”


 “Van Vliet sr. met een strakke vis van 70 cm ”


“Weer eeen dagje de rivier op geweest met Peter Elberse,  had weer een dikke snoekbaars er bij van 79 cm en we vingen een aantal roofbleien op de grees fly een popper, het waren weer schitterende aanbeten. ”


“Voor het eerst een kunstaashengeltje in  handen en dan gelijk een knalharde aanbeet van zo’n mooie snoekbaars. Veel emoties tegelijk voor Joop… ”


“Een beste vis voor Joop Folkers”


“Lekker vakantie gehad dus vissen.
Afgelopen week een kleine 100 snoekbaarzen gevangen op ons thuis water.
Vele mooi grote snoekbaarzen van 60, 70, 80 en…”


“…..Een schitterende vis van 92 cm.
Natuurlijk heel veel foto’s gemaakt de afgelopen week.
Vangend kunstaas als uitschieter de Finn-s en Fireball jig.
 Hier een selectie van de vangsten. Met vriendelijke Roofvisgroet,
 Frank en Hans”


 “Prachtig shot van ganzen in het ochtendgloren… ”


“Eric scoorde weer een echte winde ”


“Bram plukte deze vis van het ondiepe ”


“Chris blij met zijn eerste roofblei ”


 “22 aug Weer een heerlijk dagje achter de roofbleien aan. Haast allemaal op oppervlakte kunstaas ( de water monitor van ilex een super ding) Groeten Rob ”


 “Beste Totalfishing,
 Bij deze 2 foto’s van mijn broer en mij…..“


 “….We hebben mooie avonden meegmaakt met het vissen op roofblij en met name met poppers was een waar spektakel. Vriendelijke groeten, William en Anthony van Bijnen”


 “Puntgave vis voor Frank ”


 “Jean-Paul met een 70 cm exemplaar.
Ergens in Nederland op de Maas samen met Fons.
Mooie vis. Groeten, Pol ”


 “Deze mooie roofblei leverde geweldig mooie sport op licht materiaal voor Martin ”


“Op zondag 19 augustus namen Ralf, Patrik en Roland de moeite om 6 uur te rijden om op de rivier een dagje te kunnen verticalen.
Het werd een bijzondere dag, eerst ving ik tijdens het indraaien deze mooie Roofblei….”


 “…..Maar het klapstuk van de dag was deze bak van 100 cm die Roland wist te vangen. Een mooie opsteker voor de 6 uur terug rijden. Groeten Gio”


 “Beste redaktie,
 Op zondagmorgen even een paar uurtjes de plas op.
Ondanks het apparte groene water van de plas was de missie toch geslaagd. Roy Konijn voor het eerst in de bellyboot en vangt ook zijn eerste BB snoek.
 Groeten, Jack van de Mortel ”


 “Wie het kleine niet eert, is het grote niet weert. Gr René Trommel  ”


 “De weinige vistijd die je hebt goed benutten kan soms lonen,
MVG, Johan Hillen ”


 “De eerste 90-iger voor Tanaka ”


 “Gerard met een sterke riviersnoek ”


“Hoi iedereen,
Afgelopen weekend een nieuw watertje ontdekt en al meteen beloond met een
snoek van 103cm! Leuk begin, niet?  ”


 “Beste redactie:
Vrijdag 10 augustus wezen snoeken op groot water. Mijn zwager Henry ving zijn eerste metersnoek. Zoals je ziet is hij apetrots. Snoek was 1.04 meter. ”


 “Beste,
Na een hoop wikken en wegen toch het water op gegaan.
Buienradar is toch een mooi speeltje en geeft een hoop info, alleen
hebben wij deze keer het advies in de wind geslagen en ons voor een
avondsessie per boot op het water begeven. Ondanks de regen niet helemaal onverdienstelijk. In totaal 2 snoekbaarzen en 3 snoeken.
1 snoek op de nieuwe kleur “Psycho” Buster Jerk en Bernard een ouwe
dame van 105 meter op de Red Head. Na vrijlating van deze bijzondere dame kreeg Bernard nog een aanbeet,maar deze vis werd niet verzilverd. Wat gelijk duidelijk maakt dat vissen in duisternis zeker loont, maar wel lastig is om een grote vis te drillen.
Met vriendelijk groet, Leon & Bernard ”


 “1 avondje en 1 dag vissen:  17 snoeken.
Op dit moment zijn ze echt los……
Gr. Eddy. ”


“Beste Totalfishing
Hier een snoek van 109.5 cm die mijn stukje kunstaas zag als een heerlijke voorn maar helaas er zat een dreg aan. Groeten Michel Pronk ”


“De snoek is 108 cm en is gevangen in Groningen op een x-rap jointed,
slepend vanuit de boot.  ”


“Na jaren van wachten eindelijk deze schitterende vis, was 131 cm lang.
Groeten Henk den Drijver. ”


 “Met veel respect wordt deze schoonheid weer terug gezet…. ”

Deze week in deel 2, nominaties voor de 126,5 lange koolvis van Jacob Brouwer, de geweldig mooie rijenkarper van Michael Vos en  de megasnoek van Henk

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
 Heel veel succes en kijkplezier! 


 
 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld. 


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -