Van je hobby je werk maken, wie wil dat nu niet?

Persbericht SportvisacademieWellant College

Van je hobby je werk maken, wie wil dat nu niet?

Toch kan het bij de Sportvisacademie Gorinchem. Jonge, enthousiaste sportvissers volgen daar de mbo-opleiding Sportvisserij. Met deze opleiding leidt het Wellant College in Gorinchem je in drie of vier jaar op voor al die beroepen die met sportvisserij, vis en water te maken hebben.

De opleiding is breed; je leert er niet alleen alles over de bekende hengeltechnieken,
maar vooral ook over het beheer van het viswater. Zonder goed viswater geen mooie vis!
Dus leren hoe viswater en visstand moeten worden onderzocht en beheerd is belangrijk.
Eveneens komt het waterbeheer, het werken als visgids of visreisorganisator en het werken bij betaalwateren aan de orde.

Belangrijke werkgevers voor toekomstige afgestudeerde studenten van de Sportvisacademie zijn de waterschappen. De waterschappen zijn er niet alleen om ons droge voeten te laten houden, maar vooral ook om de waterkwaliteit goed te houden. Sinds de invoering van de Europese Kaderrichtlijn Water in Nederland wordt een goede waterkwaliteit beoordeeld aan de hand van het biologisch leven in het water.

Vis speelt daarin een belangrijke rol en juist die vis, daarin zijn de studenten van de sportvisacademie aan het eind van hun opleiding gespecialiseerd. Ze weten dan niet alleen hoe ze vis moeten vangen, maar ook hoe je als waterbeheerder met vis en water moet omgaan.

Natuurlijk wordt tijdens de opleiding ook veel aan de praktijk gedaan. Er worden in samenwerking met diverse instanties speciale projecten op het gebied van visstandonderzoek, vismigratie en onderhoud van water uitgevoerd. Ook viswater van hengelsportverenigingen komt hierbij in beeld.

Zo is de Sportvisacademie Gorinchem te gast op een prachtig viswater van een naburige hengelsportvereniging. Alles wat nodig is om een goed viswaterbeheerder te worden, kan op dat water worden geoefend. Ook wordt aandacht besteed aan het onderhoud van steigertjes en oeverbegroeiing. Hamers, zagen, schroevendraaiers, kettingzagen en bosmaaiers worden daarbij onder deskundige begeleiding gehanteerd.

Workshops en internationale stages vormen ook een belangrijk onderdeel van onze opleiding.
Wij zijn dan ook bijzonder blij met onze buitenlandse partners, Sportfishing Dalsland en de Sportfiske Akademin Forshaga in Zweden, maar ook Carp Connections in Frankrijk waar de deelnemers een prachtige internationale stage kunnen lopen.

Wil je meer weten over deze boeiende opleiding, kom dan naar onze Open Dag op vrijdag 1 februari 2013 van 14.00 tot 21.00 uur.

Adres: Wellantcollege Gorinchem / Sportvisacademie Gorinchem
Mollenburgseweg 82 - 4205 NB Gorinchem

Voor meer info check de website: www.sportvisacademie-gorinchem.nl - www.wellant.nl
Of neem telefonisch contact op: 0183 622966 (school) of 0612140072 (Dinus Herrewijnen, coördinator/coach Sportvisacademie Gorinchem).

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -