Vakantiepartner Denemarken: meer dan een bureau waar je een vakantie kunt boeken

Vakantiepartner Denemarken: meer dan een bureau waar je een vakantie kunt boeken 

Door Ron Smits

Jaren geleden gingen mijn vismaat en ik voor de eerste keer naar het Deense eiland Funen. De jaren ervoor hebben wij, op elk stekje wat er maar goed uitzag, gevist op het eiland Langeland en oost-Jutland. Het vangen van platvis, gul, zeeforel en geep was geen uitdaging meer. Daarom kozen we voor het eiland Funen, waar we nog nooit gevist hadden.

Ondanks het feit dat we onze visstekken wel weten te vinden hebben we advies ingewonnen bij Tamara Visser van Vakantie partner Denemarken. Zij heeft immers jaren gewoond en gewerkt in Middelfahrt op Funen. Zij noemde zo een aantal stekken op, maar het meest is mij de stek bij de oude aanlegplaats van de pont bij Strib bijgebleven.

Een diepe plek waar je in de zomer vaak de gul, zeeforel en geep massaal aan de oppervlakte ziet jagen. De scholen met prooivisjes lichten geheel zilver op en vluchten in paniek alle kanten op. Nu ben ik geen zomer visser, maar deze plek wilde ik toch met eigen ogen zien.


Kleine zefo op Langeland, die inmiddels groter is gegroeid.

Het was eind april, het zonnetje deed zijn best en het voelde aangenaam. Naast ons zat een ouder echtpaar, lekker op een stoeltje te vissen en regelmatig kwam er een mooie platvis boven. Zij gooiden precies op een richel, waar de platvis lag te wachten.

Wij gooiden met onze Sportex strandstokken ver over deze richel heen. Het duurde heel lang voordat er enig teken van leven op onze hengeltoppen kwam. Maar uiteindelijk dan toch die beroemde doorbuiger en even later lag er een mooie gul van iets in de zestig centimeter op het kiezelstrand. Zo volgden er nog meer en het maakte niet uit of je overdag, ’s avonds of ’s nachts viste.


Rob met een prachtige zefo.

We zijn er twee dagen geweest en ik had er respectievelijk 9 en 21 gullen van tussen de drie en elf pond. Ja, ik weet dat er vanaf de boot grotere gevangen worden, maar ik vis nu eenmaal liever vanaf de kant.



Ook voor bootstekken op Langeland en Funen kun je zeker goede informatie krijgen bij Tamara. Rob Puijk is zelf een heel verwoed visser, die misschien nog wel vaker naar Denemarken gaat dan ik. Zo heeft hij niet alleen relevante kennis van het vissen in Denemarken voor zeevissers, maar ook voor brak en zelfs zoet water.

In Denemarken is er zelfs een snoeksoort, die zich in zout water ophoudt en die je alleen met een heel specifieke techniek kunt vangen. Nieuwsgierig? Ga maar eens langs bij Vakantie Partner Denemarken.

Tamara en Rob zullen je alle geheime plekjes graag vertellen. Voor iedere visvakantie, of het nu voor het zeevissen vanaf boot en de kant is, of voor een vakantie met caravan of tent aan viswater op forel, roofvis op zoet water en zelfs witvis is, zij weten raad.


Tamara op de Vakantiebeurs.

Denk nou niet dat u het gezin thuis moet laten. Het vissen in Denemarken kan perfect gecombineerd worden met een gezinsvakantie. Denk maar aan Legoland, dierentuinen, kastelen, kleine meuntjes vangen langs de kant. Ik weet zeker dat Tamara nog meer goede tips voor gezinsvakanties kan geven.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De haken en ogen van een Noorse vistrip (17)
Marc Borst -