Update Seabass Masters Cup 2016

Update Seabass Masters Cup 2016    

De Seabass Masters Cup 2016 die twee sessies en een finale omvat, zal op 15 mei aanstaande van start gaan op de wandelpier van Hoek van Holland. Er zijn nog plaatsen vrij, inschrijving kan tot 31 maart.

Er wordt gevist in twee ronden, gevolgd door een finale. Tijdens de eerste ronde op 15 mei aanstaande in Hoek van Holland wordt uitsluitend met kunstaas gevist en vervolgens zullen op 22 mei vanaf de Noordpier van IJmuiden (bereikbaar via Velsen-Noord / Wijk aan Zee) alleen zagers mogen worden aangeboden met de dobber.

Na deze twee ronden vindt op 12 juni de finale plaats bij de Zeelandbrug (Oosterschelde). Daarbij wordt dan vanuit de boot gevist met kunstaas en is geen natuurlijk aas toegestaan.

Zo komen in de diverse ronden de verschillende disciplines van de zeebaarsvisserij aan bod, met dien verstande dat er in tegenstelling tot eerdere berichtgeving, tijdens deze eerste editie niet verplicht ook met de vliegenhengel behoeft te worden gevist.

Leuk om te vermelden is dat recentelijk de eerste vrouwelijke deelnemer heeft aangemeld. Alle info kan men vinden op Facebook Seabass Masters, voor meer info en inschrijving kunt u een e-mail sturen naar info@siudem.nl
 
Reglementen
Er wordt op centimeters gevist en alle gevangen zeebaarzen tellen mee. Vanzelfsprekend dienen na meting alle zeebaarzen, alsmede  de bijvangsten, in TipTop-conditie levend teruggezet te worden. Dit evenement is 100% Catch&Release.



Bij de twee kantsessies wordt er geloot voor het vaknummer. Er wordt dan gevist van 10:00 tot 16:00 uur, waarbij er om 12:45 uur na loting van vaknummer gewisseld zal worden. Dat voorkomt dat een minder guinstige loting de kans op succes meteen al radicaal vermindert en maakt de visserij dus eerlijker.
 
Finale
Tijdens de finale kunnen maximaal 16 deelnemers vanuit de vier beschikbare gestelde boten meevissen. Je dient je dus voor die finale te kwalificeren via de voorronden.

De finalisten krijgen alle details persoonlijk toegestuurd. Winnaar van de Seabass Masters Cup 2016 is de deelnemer/deelneemster die de meeste centimeters aan zeebaars heeft gevangen over alle drie sessies.
 
Prijzen
De dagwinnaars worden beloond met mooie prijzen, die worden beschikbaar gesteld door o.a. de plaatselijke winkeliers: Hengelhuis Maassluis, Hengelsport Rik, Bass Hengelsport en groothandel Nextlevel Fishing. De overall winnaar van het evenement ontvangt de trofee, mag zich een jaar Seabass Master noemen en zal zonder verplichtingen toetreden tot het prestigieuze gilde Seabass Masters®. Naast deze ereprijzen ontvangt de winnaar €500,- cash en een prachtig Fiiish pakket.

De runner-up krijgt een zeebaarstrip met Bassexpress bij de Maasvlakte aangeboden voor twee personen, zeebaarsmateriaal en een waardebon van €100,- CJW. Nummer drie ontvangt zeebaarsmateriaal en eveneens een waardebon van €100,- van CJW.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -