Trollen met de Pike Trolling Float

Persbericht Spro

Trollen met de Pike Trolling Float 

Door Willem Zijlstra

In het voor- en najaar sleep ik graag met natuurlijk aas. De roofvis is vlak voor de winter bezig met reserves op te slaan en in het voorjaar, als ze net klaar zijn met de paai, moeten de reserves wederom aangevuld worden. De vis ligt nu niet meer zo geconcentreerd als in de winter, vandaar dat ik ze graag trollend opzoek.



Vaak blijkt dit een zeer effectieve manier van vissen. Vooral in het begin van de zomer loop je in de avonduren nogal eens tegen een verrassing aan. Roeiend of met behulp van een elektromotor is dit puur genieten vanwege de rust en stilte op het water.



Voorjaarssucces: trollend onder een dobber met een dode aasvis!


Wanneer ik ga slepen met natuurlijk aas maak ik graag gebruik van de Pike Trolling Float. Deze nieuwe dobber van SPRO is verkrijgbaar in 2 gewichten: 25 en 35 gram. Zo kun je ook de grotere aasvissen op de juiste wijze aanbieden. De Pike Trolling Float is een robuust uitgevoerde dobber die tegen een stootje kan.


Een spannende visserij…

Je hoeft je dus nooit druk te maken of je wel op de diepte vist die jij op dat moment hebt ingesteld door middel van de stopper op de lijn. Ook dit model is weer voorzien van een felle oranje kleur, dus ook al vis je wat verder van de boot, de beetregistratie blijft optimaal.


Doordat de lijn onder een bepaalde hoek uit de dobber komt, zal deze nooit afglijden richting de aasvis.

Doordat de lijn in een hoek uit de dobber komt en deze zo afklemt, zal hij nooit afzakken richting je aasvis. Ik zet de dobber onder andere op de volgende manier in. Nadat ik een stopper op de lijn heb geschoven die de diepte gaat bepalen waarop ik sleep, volgt een kraaltje en daarna de Pike Trolling Float. Hierna komt het lood.


Vissend met een fireball om de aasvis in balans te houden.


Ik vis op deze manier het liefst met vrij schuivend lood zodat de snoek of snoekbaars lijn kan nemen zonder al te veel weerstand te voelen. Hierna maak ik een onderlijn waar ik meestal op het eind een fireball aan hang om de aasvis goed in balans te houden. Wanneer de aasvis wat groter is plaats ik aan beide zijden een stinger voor een optimale inhakingskans. Klaar voor actie!


Succes!
Willem Zijlstra


Voor meer informatie over de Pike Trolling Float klik hier.


Benieuwd naar de overige dobbers in de serie? Klik hier.


 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -