image description

Trailerplank praat…

Hierbij kom ik even terug op mijn artikel over het zelf monteren van een loopplank op je trailer.

Zoals verwacht, zaten er tussen de diverse reacties ook een aantal verontrustende. Ook een aantal over een houten loopplank op een exclusieve trailer, maar ik kijk niet naar luxe, wel naar functionaliteit.

Hierbij komt nog dat Vanclaes al heeft aangeboden om een bijpassende plank te monteren, maar ik wil liever met de boot op pad om te vissen. Als je voor de eerste keer hoort dat je een loopplank vast moet zetten met tyraps, dan begrijp ik dat er mensen zijn die dit totaal niet vertrouwen. Toch heb ik met deze manier van bevestigen een jarenlange ervaring, die ik met jullie wilde delen. Ben je in de situatie dat je bij je trailer een bijbehorende loopplank kan aanschaffen, dan moet je dit zeker doen. Deze loopplank montage die ik beschrijf, is voor diegene die al een trailer hebben, maar zonder loopplank. Er kunnen zich omstandigheden voordoen dat je niet voor een dure oplossing kiest of een trailer hebt, waarbij een originele loopplank geen optie is.

Als ik het heb over tyraps dan bedoel ik niet de dunne riempjes die je bijvoorbeeld kan kopen bij de Action. Ik gebruik kwaliteit tyraps met een minimale breedte van 9 mm. De kwaliteit Tyraps zijn bestand tegen zuren en oliën en zijn te verwerken bij temperaturen van -40 graden Celsius tot 80 graden Celsius. Bij de plank van ca. 15 cm. (kan natuurlijk breder) komen er 4 Tyraps per trailer balk, dus bij die van mij 3 x 4 in totaal 12 Tyraps. Vergeet ook niet dat ik de plank op de balken van de trailer monteer, zodat de Tyraps alleen de plank op de plaats moet houden. Op deze manier heeft mijn vorige trailer 10 jaar uitstekend dienstgedaan en ben ik tot in Scandinavië geweest, zonder een naar gevoel.

Het is natuurlijk niet zo, dat ik deze montage prefereer boven de metalen loopplank die je vastzet met bouten en houders. Nee, ook ik zie dat het liefst, maar zoals ik al zei, er zijn omstandigheden dat deze montage uitkomst kan brengen en naar mijn mening en ervaring zonder problemen.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars : He hè Eindelijk!
Willem Moorman -
image description
Planten shads
Willem Moorman -