image description

Trailerplank: Goed en goedkoop.

Door Berthil Bos.

Zoals jullie misschien weten, heeft Yamaha mij een complete combinatie boot/motor beschikbaar gesteld. Dit kwam tot stand, nadat ik hen had verteld dat ik jullie, mijn mede hobbygenoten, wilde laten zien dat je met een wat kleinere combi, meer allround bent qua keuze viswater.

Dit is uitgekomen, want bij de juiste combinatie, vis ik zowel in ondiepe en smalle vaartjes als op bijvoorbeeld de Randmeren. En denk nu niet dat dit altijd met windkracht 2 het geval is, aangezien ook met een veel hogere windkracht, mijn boot zijn mannetje stond in de golven. Als allround roofvisser is de Pioner Active 14 echt een perfecte boot om ieder water op jou manier af te vissen. Maar goed, om met deze boot verschillende soorten water te bezoeken, heb je een trailer nodig.

Gelukkig was er Vanclaes Trailers uit Alphen aan den Rijn. Deze fabrikant van kwaliteitstrailers, stelde een prachtige trailer beschikbaar en dit heeft ook mijn denkwijze over trailers verandert. Zoals ik eerst dacht, dat een trailer alleen de boot van A naar B moest brengen, is zeker verandert. De uiterst solide constructie van het Vanclaes frame, zorgt ervoor dat de combinatie veilig en strak achter de auto zit. Het RVS, waaruit de trailer bestaat is en blijft mooi en is zeer gebruikersvriendelijk en sterk.

Het zorgt er ook voor, dat je een Vanclaes trailer voor je leven koopt. Het rollersysteem, dat zo kenmerkend is bij deze trailers, zorgt ervoor dat het te water laten van de boot een feestje wordt. Hiervoor zorgt ook de uitschuifbare lampenunit, waardoor je niets meer hoeft te demonteren of op te bouwen en die smerige verlichtingsbalk in de auto te stoppen. Ook de speciale Boat Buckles maken het leven van een sportvisser een stuk makkelijker. Geen gedonder meer met spanbanden, die altijd ergens verward liggen en die met koude vingers niet geweldig meewerken. De gebruikersvriendelijkheid van de Vanclaes trailers heeft mij aangenaam verrast en dat zal hij zeker bij jullie ook doen.

Zoals ik eerder al schreef heeft Vancleas de trailer voor mijn boot beschikbaar gesteld en daar ben ik ze erg dankbaar voor. Alles zit erop, alleen miste ik een loopplank in de lengte van de trailer, om de boot gemakkelijk aan en af te koppelen in het water. Natuurlijk is dit als extra optie te realiseren, maar ik heb het maanden zonder deze optie gedaan en dat ging bij de meeste trailerhellingen met een steiger naast de helling wel goed, maar toch.

Ik mag graag op allerlei verschillende soorten water vissen en soms mag de daar aanwezige helling niet eens de naam trailerhelling hebben. Je mag een gegeven paard nooit in de bek kijken, dus ik accepteerde dit gemis. Als ik dit bij Vanclaes had gemeld was hier zeker actie op ondernomen, maar ik had zelf wel een idee op het ‘’probleem’’ op te lossen. Zonder in de trailer te hoeven boren en schroeven, doe ik het met tyraps en een hardhouten plank met cannelures. Op het filmpje laat ik zien hoe je gemakkelijk met deze twee ingrediënten een loopplank installeert, zonder moeite en veel kosten.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Fishing Workshop Extra Large
Willem Moorman -
image description
Roofvisclinic: Schrijf je nu in!
Willem Moorman -