Actuele vangstberichten tot dinsdag 21 mei 2013

... tot dinsdag 21 mei 2013

Het roofvisseizoen 2013 gaat zaterdag aanstaande van start, geen zomerse tempraturen zoals vorig jaar maar toch iedereen een goede start van het seizoen toegewenst!


Wat je allemaal in een weekje Zweden tegen komt. Gr. Frank Mylle.

Zo, we zijn weer in het land na een prima W.K. Korpsen te Grandola in Portugal.

Helaas moesten we genoegen nemen meteen 14e plaats van de totaal 18 korpsen. Dat is uiteraard niet het doel waar je voor weggaat maar dat had zo zijn redenen!

Het teamverband,mooie weer ,de mooie stranden en goede visserij maakten een hoop goed evenals de nieuwe ervaringen die weer bijdragen tot nog meer kennis! Maar goed,nu in eigen land de draad weer opgepikt en meteen al een uitdaging voor mij als bondscoach van Sportvisserij Nederland om informatiesessies te houden.

Afgelopen zaterdag was de eerste meeting in hotel Goes voor de W.K. ploeg heren die in oktober in Torremolinos (Spanje) de wereldtitel gaan verdedigen en voor de Nationale selectie die op 28 en 29 juni voor de Interland  (Allan Gilbert memorial) in Weymouth (Engeland) tegenstand moeten bieden aan België en Engeland.


Bert Heukels met een goudharder, door het (te) mooie weer in de competitieweek vielen de harder vangsten flink terug.


W.K. Korpsen  Grandola Portugal, Arjan van Drunen  met een van de vele tarbotjes die werden gevangen.

Mannen, allemaal bedankt voor jullie aanwezigheid en enthousiasme, als de sfeer en drive zo blijft komt het wel goed!

Kustvisserij
Vanaf Vlissingen tot aan Westkapelle is het hoofdzakelijk schar die nog steeds de boventoon voert! Zo nu en dan worden er wel mooie zeebaarzen gevangen! Tong is nog niet echt aanwezig. 

Tussen de bedrijven door  wordt er wel een botje gevangen. Rond de Westkapelse zeedijk is men in de ban van de geep, geen grote aantallen,maar ze zitten er wel, zo nu en dan zie je ook al makreel jagen. Rond de overige stranden tot aan de Banjaard eigenlijk hetzelfde beeld, schar, bot en zeebaars,nu maar  wachten op warmer weer voor de tong!

Rond de dijken van de Westerschelde wordt redelijk bot gevangen. Brouwersdam in de ban van de haringvisserij rond de inlaatsluis, let wel op dat je hier maar met drie haken mag vissen! De bekeuringen zijn pittig! Aan de buitenkant zijn  ook al gepen gevangen.

Het “Maasvlakte 2 strand” is helaas nog niet in “vorm”! Hier wordt wat zeebaars en bot gevangen. Hopelijk wordt het binnenkort beter. Rond de diepe havens van het Europoort gebied wordt prima, schar, gul en wat wijting gevangen. Ook is de  zeebaars al gearriveerd. Zo nu en dan een makreeltje dus het gaat de goede kant op.

De visserij op de Waterweg is prima, gul, wat tong en zeebaars. De fint nog niet gearriveerd. Op de ondiepe stukken (Rozenburgzijde) tot aan de kop van de landtong tussen de kribben botjes en scholen baars,. Helaas is het vergeven van de  wolhandkrab dus met gevlochten lijn vissen.

Op de Pier van Hoek van Holland worden nog geen noemenswaardige zeebaarsvangsten gemeld. Wie weet binnenkort wel. De stranden van Hoek van Holland tot aan Kijkduin leuke visserij op voornamelijk  bot en wat zeebaarsjes. Ik heb helaas geen vangstberichten ontvangen van de pieren van IJmuiden en Scheveningen,hopelijk volgende week meer nieuws van deze stekken.

Bootvisserij.
Op de Westerschelde wordt prima gevangen,land inwaarts  bot en tong. Rond de monding worden vooral tijdens de avonduren zelfs goede tongvangsten gemeld.  Voor de rest veel schar en wat gul, soms al een mooie zeebaars. Rondom het Meerkerk gebied barstensvol schar en wat bot, geankerde visserij voor de Zuid Hollandse is kust prima, maar hier ook geldt het merendeel schar.

De  wrakvisserij is redelijk met wat gul en een enkele zeebaars.

De visserij op de Grevelingen blijft slecht. Er is voldoende haring aanwezig, maar andere vissoorten laten het afweten. De Oosterschelde is ook niet je van het, volgende week zondag de 2e selectie Boot vanuit de Bergse Diepsluis, hopelijk trekken de vangsten voor die tijd weer wat aan,maar ik houd mijn hart vast.

Tot volgende week, Arthur

Lang gewacht maar het is weer bijna zo ver!

Aankomende zaterdag mogen we weer achter de roofvissen aan met ons kunst en doodaas.

Er zullen al veel voorbereidingen geweest zijn denk ik, de haken 2 x gescherpt en vrijwel elke dag een rondje om de boot en oevers afgelopen,zoekend naar nieuwe stekken! De watertemperaturen zijn nog niet echt hoog maar dit betekend vaak wel,dat we de eerste weken nog een grote kans maken om goed snoekbaars rond de oevers te vangen, dus doe er je voordeel mee!

Natuurlijk zijn we allemaal benieuwd naar de vangsten aankomende weekend! Stuur  jullie foto’s op naar de redactie van Totalfishing dan kunnen we deze met elkaar delen.

Het is even weer wennen aan het roofvisgevoel!


De kieuwgreep is beter dan een net.


Geniet van alles om je heen.


Er is meer dan alleen vissen.


Deze snoek had trek in een grote hap.


Er is veel keus in de kunstaas wereld.


Lees je vergunning nauwkeurig na om eventuele hoge boetes te voorkomen.


Ochtend en avond uren vaak heel goed.


Zeker de eerste weken goed te vangen.


Veel waterplanten in het heldere water.


Zorg ervoor,dat zowel je benzine- als elektro motor tiptop in orde zijn.


Vergeet nooit een lange “puntbektang” mee te nemen.

Veel succes op onze roofvissen en met groet,  Piet.



Langzaam maar zeker trekken de zeebaarsvangsten langs onze kust iets aan.

Ondanks het feit dat ik zelf tijdens 10 sessies(!) slechts één vis heb weten te vangen heb ik er volop vertrouwen in dat het allemaal wel goed komt met die stekels dit jaar! Het barst overigens wel al weer van de diklipharders.


Gerard Oele wist tijdens de zeebaarscursus van afgelopen zaterdag een mooie harder te vangen.

Tijdens de zeebaars workshop van afgelopen zaterdag wist Gerard Oele uit Zeeland zon mooie,gezonde harder te vangen. Verder is de Waterweg vergeven van het speldaas DUS….. stekels het restaurant is geopend,dus kom maar op!!


De Waterweg is vergeven van het speldaas!!

Voor de workshop van as zaterdag (25 mei)heb ik nog één plekkie vrij.

Dus mocht je geïnteresseerd zijn laat het me dan snel even weten via info@totalfishing.nl  onder vermelding zeebaars cursus. Stekel ze, Joop.


Hallo vissers, er wordt op de Noordpier momenteel nog steeds een leuk visje gevangen! Tijdens mijn  visdag liep er helaas een lelijk zeetje, wat zeker niet zo goed is voor de platvis,maar we vingen toch regelmatig een visje.


Vismaat die dag was Ton Nientied (de man met de meeste records op de NCRZ lijst !). Ton stond gezellig naast me en wist de ene vis na de andere te vangen.  Waaronder een ware  "horrorschar"!  Deze zogenaamde groene schar zag er niet uit . Het lijkt steeds erger te worden met de groene uitslag op de huid van de schar! Visgroet van Lucky Luc Mom.


Op die dagen dat niet aan zee kan vissen,beoefen ik het zogenaamde "garden-fishing" . Dat blijft ook geinig en ontspannend maar blijft voor mij toch bijzaak. Ik ben trouwens nooit alleen tijdens deze visserij,want ik word scherp in de gaten gehouden. Groet van Lucky Luc.


De kraanvogel op doortrek. Foto Frank Mylle.


Hallo Total Fishing! Dit weekend weer een keer in Nederland gevist en ik moet zeggen dat zowel de vangsten als het weer een beetje tegenvielen. Als bonus ving ik gelukkig nog een mooie zeelt (50cm 2,1 kg) aan de voor karper bedoelde boilie. Deze vis redde voor mij de dag! Rolf de Jong.


Nog even een zeeltdag meegepikt alvorens we weer terug op de rovers kunnen. En niet voor niets, mijn pr verbeterd !  57 cm Groetjes Hoeben Marc


De rust in het hoge noorden. Foto Frank Mylle.


Beste TF, op een koude avond toch nog een paar mooie windes...


...aan de broodkorst weten te vangen. Groetjes, Jöran en Ann-Christin.


Beste Total Fishing we zijn deze keer 2 nachten aan het karperen geweest en..


...wisten in totaal 7 karpers te landen, waaronder deze 2 mooie karpers van 12 en 14 pond. Gr. Hendrik de Jong.


Ik ben het afgelopen week even een paar uurtjes wezen pennen bij mijn vismaat in zijn achtertuin.  Eerst ving ik een mooi “schubje” en daarna deze mooie spiegel. Gr. Ray.


Beste TF,het eerste ochtendje vissen van dit jaar zit er weer op en dat leverde direct een mooie polderkarper op. Mijn oude Bruce&Walker 13 S hengel stond weer eens rond als een hoepeltje. De karper werd gevangen met een stuk aardappel onder de pen. Mvg, Dennis.


Mooie spiegel van 43,5 pond, gevangen met De Chod Rig. Gr. Nick.


Een jonge reebok. Foto Frank Mylle.


Afgelopen week een dagje gaan bellyboaten op de Grensmaas met Michaël....


...Een kletsnatte dag maar helemaal niet erg op deze manier....


Een mooie snoek en snoekbaars voor Michaël en een kleine meerval voor mezelf. Een verslag is te lezen op www.roven.nl  Vriendelijke groeten Jo Mebis.


Afgelopen week weer heerlijk gevist op de Maas. Deze Limburgse schone kwam even op de koffie... Een kort verslag is te lezen op www.roven.nl  Vriendelijke groeten, Jo Mebis.


Een mooie snoek en voor Michaël


Vorige week zijn op Lough Derg in Ierland weer mooie vissen gevangen door de gasten van visgids Ferdinand Heijerman. Dit ondanks harde wind en te lage temperaturen voor de tijd van het jaar. Theo evenaarde meteen op de eerste visdag zijn persoonlijk record met deze snoek van 101 cm.


Steven ving deze laat afgepaaide Ierse metersnoek boven 6 meter water.


Danny mocht de kracht van de Ierse snoeken ervaren toen deze snoek meerdere keren meters lijn van de reel roste terwijl de slip toch heel strak stond afgesteld. Inmiddels is het rustig en warmer weer geworden in Ierland, dus dat beloofd wat voor de komende week. Meer informatie voor het snoekvissen in Ierland bij Ferdinand staat op: www.pike-ireland.net

Deze keer de nominaties voor de windes van Jöran en Ann-Christin, de meerval van Jo en de karper van Nick . Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -