Actuele vangstberichten tot dinsdag 19 november 2013

... tot dinsdag 19 november 2013

Een topweek voor de zeevissers met zeer veel vis en een taaie week met hier en daar mooie beloningen voor de (roof)vissers op en aan het zoete water. De laatste snippers van de zomer worden worden weggeblazen om volledig plaats te maken voor winterse gasten en -omstandigheden.


Er kan nog gewassen worden.

Topweek

Topweek!! Ik k
an het niet anders zeggen, zoveel vis wordt er overal gevangen langs de Hollandse stranden, dijken en waterwegen.
 
Kantvisserij
Van Vlissingen tot Westkapelle goede tot zeer goede visserij: verwacht schar en wijting. Vooral 's avonds is het zeer goed, ook soms nog wat tong maar dat is bijna over. Vanaf Westkapelle tot Banjaard ietsje minder maar dat zal de komende weken wel aantrekken, vooral de schar zal naar verwachting een opmars gaan maken. Zaterdag aanstaande op deze stranden de eerste van twee dagen Topcompetitie Junioren en Dames, veel succes allemaal daar!
 

Gerko van Glas met een mooie zeebaars vanaf de kade in het Beerkanaal.
 
Schouwen Duiveland in de avond wijting op alle stranden, hetzelfde geldt voor de Tweede Maasvlaktestranden. De havens van de Europoort zitten barstensvol met vis, wijting, schar, bot, steenbolk, gul en nog wat dikke zeebaars in de Dintelhaven ( HSV de Zeebaars uit Scherpenisse hield afgelopen zaterdag een wedstrijd in de Dintelhaven derde stuk en er werden 675 vissen gevangen!). Ga naar het Beerkanaal, de Papegaaienbek, de Yangstsehaven en het Calandkanaal voor de dikkere wijtingen.
 
De Waterweg was verleden week ietsje beter door minder zoetwaterafvoer maar de visserij was nog niet op het gewenste peil: dikke bot, gul, wijting en nog redelijk wat mooie tongen vormen de hoofdmoot. De pier van Hoek van Holland goed voor wat wijting, gul en schar.
 
De stranden van Hoek van Holland tot aan Kijkduin vooral in de avonduren erg goed. DZV de Eurovissers hield afgelopen zaterdagavond haar 11e competitiewedstrijd van 2013 en winnaar Tom van de Pol had 36 stuks in vier uurtjes tijd, wijting, gul en bot. Er werden zelfs wat koolvissen gevangen.
 

Govert v/d Rhee met een 'trek van drie'.
 
De pieren van IJmuiden en Velsen Noord van een andere wereld, zoveel vis zit er! Stranden van IJmuiden tot aan Den Helder: prima visserij, overdag hoofdzakelijk bot en in de avond trekt de wijting het ondiepe op, dus vooral gaan en genieten voordat het over is.
 
Bootvisserij
Monding Westerschelde prima: schar en wijting vormen de hoofdmoot. Afgelopen zondag werd de tweede dag van de Topcompetitie Boot vervist vanaf de Pirate. Mark van Wanrooij verstevigde zijn koppositie met nog één wedstrijd te gaan. De uitslag is te vinden op www.sportvisserijnederland.nl.
  
Oosterschelde zit vol vis, maar wel wat aan de kleine kant. Hopelijk komt de grotere vis snel. Grevelingen prima, wijting en haring met als bijvangst wat schar en schol. Wrakvisserij op zeebaars prima: de dikke beren azen nu. Kabeljauw is redelijk en de geankerde visserij super: veel wijting en schar met wat bot ertussen door.
 
Tot volgende week, Arthur

Best moeizaam

Veel vissers kregen zaterdag een aangename verassing en wel dat het op plaatsen zo dicht zat met de mist dat men thuis moest blijven of moest uitwijken naar kleiner water waaronder polders. Ook geen straf natuurlijk daar hier nog wel wat visjes te vangen zijn.
 
In doorsnee was het op alle roofvissoorten gelijk wat de vangsten betreft en wel dat het op de meeste plaatsen best moeizaam was. Met mist en dan ook nagenoeg windstil weer liggen de roofvissen vaak vast tegen de bodem en laten zich dan niet snel uitlokken om toe te happen, en dat was zaterdag ook het geval. Natuurlijk zijn er altijd wat stekken waar ze juist wel actief zijn en waarom? Dat blijft vaak moeilijk te verklaren.
 

Klein spul uit de oever.
 
De doorsnee snoeken waren redelijk klein te noemen afgelopen week maar bij het snoekbaarzen konden vaak mooie vissen gevangen worden, dit zeker op nagenoeg alle rivieren. Diverse meldingen van 80+ snoekbaarzen afgelopen week en deze werden dan ook nog vol in de stroming gevangen.
 

Groen en geel scoort.
 
Ook wat de baarzen betreft wederom diverse 40 + vissen en dat zijn weer schitterende maten op deze stekelrover. Shadjes blijven het gewoon goed doen op de baarzen, maar ook op de snoekbaarzen konden de shads van 12 a 15 centimeter vaak heel goed zijn, groen en geel bij zowel baars als snoekbaars was vaak succesvol. De grote snoeken die nog werden gevangen nagenoeg allemaal op dood aas.
 


Kansen verdubbelen met de steunhengel.

De temperatuur is nu goed aan het onderuit gaan, dus kleed je daar dan ook goed na omdat je een griep zo te pakken hebt. Zorg dat je in de boot ook alles voor jou en je vismaat veilig in orde hebt daar de watertemperatuur ook al onder de tien graden is gedoken en dan staat veiligheid toch maar weer voorop. Ga er zeker op uit omdat deze periode nog vaak mooie vissen op de oever of in boot kan brengen. 

Veel succes op onze roofvissen en met groet,  Piet.


De oude kop van de Noordpier. 


Tijdens een mislukte sessie vissen op snoekbaars besloten ik en een maat naar de sluizen te gaan...


...Met een dikke bot en zeebaarsje als resultaat. Groetjes Robin van Dongen.


Hallo Vissers, de zeer kranige 75 jaar(!) oude baas die naast me stond beleefde een hele mooie visdag op de Noordpier. Hij zag mij onder de kant een mooi aantal leuke gullen vangen en dacht ik probeer het ook eens. De ene na de andere gul kwam toen boven water.

Dat geeft mij moed voor de toekomst en de hoop om ook op deze respectabele leeftijd nog zo intens van het vissen te kunnen en mogen genieten. Duimen maar! Garantie tot de deur zoals u allen weet...


...Het was erg druk op het tweede stuk van de pier achter het hek. En terecht want hoewel dit niet mijn vaste stek is was het TE gevaarlijk door de hoge zeegang om verder te gaan. En waarvoor zou je wel het risico nemen en uw leven in de waagschaal te stellen ? Gewoon rekening houden met elkaar dan heeft iedereen een leuke visdag en desnoods met een hengeltje minder. Vissen gaat toch niet om kwantiteit?...


...Helaas deden genoeg vissers dit wel. Besef terdege dat u niet onoverwinnelijk bent tegenover duizenden liters zeewater! En een ongeluk met een dode of zwaar gewonde zal de pier voor eeuwig gesloten doen blijven. Denk dus even verder na s.v.p en dwing zaken niet af op uw geplande visdag! Visgroet van Lucky Luc Mom.


Toch nog een ver uitzicht bij de hoge bewolking.


Vader Frank en zoon Niels Gravensteyn zijn in november drie weken in Suriname en gaan een dagje vissen op tukunari het Stuwmeer onder begeleiding van visgids Raymond (www.visseninsuriname.nl) ... 


Raymond haalde ons stipt op tijd op en om 07:15 hadden wij al een mooie tukunari van 49 centimeter in de boot.


Dit was de voorbode van een zeer geslaagde visdag waarbij 15 tukunaries, waarvan zeven boven de 40 centimeter, werden gevangen. Niels & Frank Gravensteyn


Smienten actief.


Hallo Total Fishing, zalm in Nederland? Tijdens het snoekbaarzen op zaterdag 16-11-2013 in Friesland heb ik deze voor mij onbekende vis gevangen van 98 centimeter gevangen...


...De plaatselijke beroepsvisser heb ik om raad gevraagd, die mij vertelde dat het een zalmforel was, ik heb mijn twijfels...


...Uiteraard catch and release. Wie kan mij hier duidelijkheid over geven? Vriendelijke groet, Arjan. Ps. De open mond is van verbazing.


Ze hebben weer wat te doen.


Hoi Total Fishing, op de rivier was het door de hoge waterstand niet eenvoudig om een visje te vangen maar op grote shads kregen we toch nog reactie. Dat leverde Bart onder meer een meerval op.


Afgelopen vrijdag heb ik samen met Pieter-Bas een heerlijke bellyboat-sessie gehad. De omstandigheden waren ideaal, en de vis was met name in de ochtend goed los. Op reeds de tweede worp mocht ik deze oude krijger landen: exact 50 centimeter. Niet zozeer dik of hoog, maar wel erg lang. Groet! Tim.


Hier nog een paar foto's van een prachtige baarsdag! Voor Robin was het de eerste keer op groot water...


...en hij had graag eens een grote baars gevangen! Het werd een topdag en Robin werd er helemaal vrolijk van!..


...Alles gevangen op de Biggie Van River2Sea, wel frappant dat ze het echt op de gele kleur hadden gemunt! Groetjes Hoeben Marc.


Smienten ook slapend.


Hey Total Fishing & lezers, afgelopen weekend mooie dagen gehad met keiharde aanbeten...Dik in de dubbele cijfers en als er dan ook nog twee zeventigers bij zitten is mijn dag ook weer goed! Groeten, Wilfred van Asselt.


Beste Total Fishing, afgelopen zondag kwam ik een maatje van me tegen op het water met zijn vriendin Lisanne en deze dame had juist een hele mooie snoekbaars gevangen. Dit was voor mij reden om deze twee even op de foto te zetten met hun mooie vangst. Groeten, Perry.


Frank scoorde met groot rubber een mooie snoekbaars op de rivier. Groeten, Bart en Frank Mylle.


Lekker trollen in de polder.


Hallo Total Fishing, gisteren 'old school' gevist met de rapala j-11. Groet, Stoffel


Het ruikt hier bijna naar snoek...


…toch moeilijk, en dan af en toe maar eens wat anders proberen…


…uiteindelijk toch nog een paar aanbeten gehad. Groeten Eddy te Mebel.


Waterig zonnetje en afgestorven blad…


…geelgroene haagbeuk: Vinexsnoeken! Op Dahlberg Diver…


...en natuurlijk de EP-Perch-Homemade, groet, Vincent.


Beste Total Fishing, hierbij stuur ik een link naar een kort filmpje van een metersnoek die mijn gehaakte snoek afpakte. Het zijn maar dertig seconden maar ik ben blij dat ik het heb kunnen vastleggen. Afgelopen zaterdag was overigens een mooie dag om te snoeken. Werkelijk iedere nieuwe stek leverde een snoek, baars of één of meerdere aanbeten op, met drie snoeken van boven de 80 centimeter. Met vriendelijke groet, Bob van Dongen.


Beste Total Fishing, na het eerste succes met de vliegenlat, een tweede sessie met de streamer gehouden. Dit was weer succesvol en daarom beschreven op http://visverslag.blogspot.nl/. Groet, FER.


De drie broers Van der Schaft: Bernard, Marti en Kees-Jan, en hun vismaat Dirk waren vorige week in Ierland voor hun jaarlijkse visvakantie. Ze visten op het meer Lough Derg bij de nederlandse visgids Ferdinand Heijerman. Er kwamen de eerste dag met Ferdinand als gids gelijk al 15 snoeken in de boot, waaronder een paar grote dames. Marti trapte goed af met als allereerste snoek deze mooie metersnoek...
 

...Nog een grote vis voor Marti..


...Dirk met een van de dikste vissen...


...Zoals gebruikelijk in Ierland sprongen er weer heel wat snoeken in volle glorie meerdere keren het water uit. Zowel kleine snoeken als dikke meters doen dit in Ierland. Hier probeert een negentig-plus vis vlak naast de boot een magnum toad uit te schudden...


...Kees-Jan met een mooie vis. Informatie over het vissen bij Ferdinand op Lough Derg is te vinden op www.pike-ireland.net .


Wachten op wat komen gaat.


Ook de afgelopen week weer een paar mooie momenten meegemaakt met een vismaat, aan het einde van de toetsweek even het water op...


...rustig in het zonnetje turend naar een dobber, en dan een paar mooie vissen vangen waaronder deze van 110 centimeter...


...Maar ook mijn vismaat en klasgenoot wist er een aantal te vangen. Niet alleen de vis maar ook de mooie zonsondergang maakte het plaatje compleet.... Groeten, Patrick van Asselt.


Eindelijk , mijn eerste meter + vis op de vliegenhengel…104 centimeter.  Dit smaakt naar meer…wat een prachtvisserij blijft het.Grt. Cornelis.


Hallo Total Fishing, eindelijk kon er weer eens flinke vis omhoog worden gehouden. Deze mooie dame kwam tot 120 centimeter op de plank en werd gevangen aan een flinke voorn die aan een fireball onder de dobber hing. Groet, Maarten.

Deze keer de nominaties voor de snoeken van Maarten en Cornelis, de baars van Tim en de 'zalm' van Arjen. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -