Toet en Erberveld winnen Open Zuidhollands Kampioenschap

Toet en Erberveld winnen Open Zuidhollands Kampioenschap  

Door Fernando
 
Op 5 april 2014 werd door de WSV ‘s Gravenzande met veel enthousiasme opnieuw het Open Zuidhollands Kampioenschap georganiseerd. Ondanks de vele aankondigingen en publikaties waren er maar 26 teams ingeschreven.
 
Zo misten we de 'helden' van Noordwijk, Katwijk en de Zuidhollandse eilanden. Verder kwam slechts de helft van de boten van Hoek van Holland opdagen. Dit soort wedstrijden die meetellen voor het Condor-Spektakel klassement moeten eigenlijk minstens 50 tot 60 teams op het water hebben. Het is niet anders tegenwoordig.
 

Te water bij 's Gravenzande.
 
Bij een windkracht 2-3 uit het zuidwesten en een prachtig zeetje startte de wedstrijd om 09:00 uur en eindigde op 14:00 uur. Een team van extra mensen hielpen de boten vanaf het strand op weg naar het wedstrijdgebied.
 

Het wedstrijdgebied.
 
Er werd goed gevangen waarbij schar en bot de boventoon voerden. Bij het gezellig samenzijn in het clubgebouw van de WSV werden de deelnemers geëerd.
 

De winnaars op een rijtje.
 
Op de eerste plaats eindigde De Seawitch met schipper Ab Toet en zijn vismaat Daan Erberveld (De Afrit, Scheveningen) met een totalgewicht van 35,66 kilo. Zij zijn de nieuwe Kampioenen van Zuid Holland.
 

Op naar de vis.
 
De tweede plaats was voor de G7 met schipper Leen Looyen en Hans van Nieuwkerk (WSV ‘s Gravenzande), met een totaalgewicht van 28,98 kilo. Derde werd de Elsje met schipper Ab Lansen en Joop Kersbergen (Marina Scheveningen), met een totaalgewicht van 26,06 kilo.
 

De clubtrofee ging naar WSV ‘s Gravenzande.
 
De clubtrofee, een vuurtoren, ging dit jaar naar de WSV ‘s Gravenzande. Deze vereniging ving het hoogste aantal kilo’s: 104,98 kilo. In totaal is door alle deelnemers 334 kilo vis gevangen.
 
Dank aan alle sponsoren, die deze wedstrijd hebben mogelijk gemaakt.
 
De volgende wedstrijd is op 10 mei: Het Nederlands Kampioenschap Kleinbootvissen vanuit Scheveningen. De uitsteldata zijn 24 en 31 mei. Opgave bij De Afrit.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -