image description

Struinen met Jaimy deel 4: De zeebaarsvisserij trekt steeds meer aan!

Ook deze week stond weer in het teken van de zeebaarsvisserij. De zeebaarsvisserij trekt steeds meer aan en ook in de Waterweg wordt steeds beter gevangen! Of het mij ook gelukt is om een mooie baars in de Waterweg te vangen lezen jullie hieronder…


Ik kan er geen genoeg van krijgen!

Begin vorige week richting Europoort gereden aangezien ik de dagen ervoor leuk gevangen had met diverse mooie baarzen, zoals in het vorige deel te zien was. Dat het iedere keer weer anders is bleek die dag maar weer, want terwijl de omstandigheden goed waren kwam ik niet verder dan een drietal ondermaatse baarsjes. Maargoed toch er weer even lekker tussenuit geweest en vieze handen gekregen!


Een shadje van Bass Assassin wat zich voor mij al lang bewezen heeft!

De dag erna maar weer op pad en aangezien het donderdag Hemelvaartsdag was kon er worden uitgeslapen en stond er een lekkere lange sessie op de planning! Niet dat ik hier normaal vies van ben, maar je hoeft toch wat minder op de klok te kijken en dat zorgt voor mij voor een extra stukje ontspanning! Gestart in de Europoort tijdens het laatste afgaande water. Ook deze dag was het hier geen vetpot en wist ik slechts enkele baarzen te vangen. Toen het water weer zachtjes begon op te komen viel de stroom er uit en werd het tijd weer een andere stek op te zoeken. Op een of andere manier toch maar weer eens voor de Waterweg gekozen t.h.v. Hoek van Holland.


De eerste van de avond!
 
Eenmaal aangekomen op de stek begon het water al aardig op te komen en er stond een goede stroming, perfect! Binnen enkele worpen was het al raak! Tijdens het afzinken werd mijn Black Minnow hard gegrepen en stond ik met een hengel die krom trok tot in het handvat in mijn handen, yes! Het voelde als een degelijke baars, maar vaak lastig in te schatten op afstand en zo vol in de stroming. Het bleek om een dikke 60+ baars te gaan! Heerlijk, hier doen we het voor dacht ik zo! Na een paar foto’s snel weer m’n aasje nat gemaakt en al vrij snel hing nummer twee aan de haak. Ook dit was een dikke zestiger die nog een paar cm groter was dan zijn voorganger! Uiteindelijk op deze stek nog een goede aanbeet gehad, waarbij de Black Minnow het niet had overleefd…. Welja, na 2 dikke 60+ vissen vind ik dat niet zo erg… Het water had inmiddels bijna het hoogste punt bereikt en de stroming werd snel minder. Tijd om mijn mandje op te zoeken terugkijkend op een zeer geslaagde sessie!


Waar we het voor doen!
 
Aangezien ik vrijdag ook vrij was dacht ik donderdag avond het kunstje van de dag ervoor nog eventjes te herhalen….Hoe anders kan het zijn… Hetzelfde getij en de omstandigheden identiek, maar tijdens de hele sessie geen stootje gehad. Zo zie je maar, je het denkt te hebben uitgevonden maar wordt de volgende dag weer met beide benen op de grond gezet! Ook dat is zeebaarsvissen. Van het weekend het vissen maar even gelaten voor wat het is aangezien ze behoorlijk wat wind opgaven. Uiteraard echt wel een stekje te uit de wind te vinden in het Europoort gebied, al zijn deze met een westen wind vrij schaars.


De fluo gele Black Minnow, helaas uit het assortiment…

Uiteraard gaat er komende dagen weer op zeebaars gevist worden. De volgende sessie staat ook alweer gepland! Daarnaast begint volgende weer zaterdag (Nationale hengeldag) ook weer het roofvisseizoen en wellicht ga ik ook nog een uitstapje maken op het binnenwater op zoek naar zoete rovers!

Tot volgende week!

Voor vragen kunnen jullie me altijd benaderen op Facebook of Instagram!

  

ANDEREN LAZEN OOK