image description

Starten maar !

Door Berthil Bos.

Zaterdag 30 mei ’20 gaat het roofvisseizoen weer open en normaliter zou ik zeggen, in volle hevigheid. Door de huidige Coronacrisis zal het waarschijnlijk wat ingetogener gaan en laten we het hopen dat iedereen zich aan de richtlijnen gaat houden.

Vooral de sportvissers die in het bezit zijn van een boot hebben hier mee te maken, al kan ik beter zeggen, zullen de 1.50 meter afstand goed in de gaten moeten houden. Natuurlijk zijn kantvissers dit ook verplicht, maar dit is praktisch gezien veel gemakkelijker. Vis je met een vismaat in één boot, dan kan het zo maar zijn dat je de regels overtreedt en neem van mij aan dat de waterpolitie extra oplettend is. Trek twee lijnen in je boot die 1.5 meter uit elkaar staan en je weet waar je aan toe bent. Ook kan je bij een controle laten zien dat je goed bezig bent met het naleven van deze richtlijnen en dat helpt bij een welles nietes discussie.

Goed we hebben nu eenmaal te maken met deze crisis, dus laten we het positief inzien. We kunnen weer roofvissen en de meesten hebben zich goed en volledig voorbereid op dit nieuwe seizoen. Na twee maanden ziet mijn boot weer het daglicht en natuurlijk heb ik mijn vismaat een goede onderhoudsbeurt gegeven, voordat hij een winterslaap ging doen. Toch is het belangrijk, om voordat je begint aan je eerste visdag na twee maanden, even alles goed te checken.

Voor velen van de botenbezitters is dit gesneden koek, maar je kan snel wat vergeten. Voor degene die voor het eerst met een eigen boot het water opgaan, moet dit nog routine worden, dus hiervoor heb ik een kort filmpje gemaakt met wat basis dingetjes die je even moet checken. Natuurlijk zijn er altijd nog meerdere dingen te bedenken, maar als je deze aanbevelingen in orde hebt, begint je eerste visdag zonder chagrijn.

Ik wens jullie namens Total Fishing en mijzelf een plezierig en succesvol roofvisseizoen ‘20/’21 en wees voorzichtig op en aan het water.  

ANDEREN LAZEN OOK