Sørøya Fishing Heilbot Festival Dag 1

Sørøya Fishing

Sørøya Fishing Heilbot Festival Dag 1 

Door Marc van Roie

Sørøya is niet alleen bekend van de grote dikke kabeljauwen, we hebben ook een fantastisch heilbotbestand. De resultaten van de voorbije festivals spreken voor zich.

Tijdens het festival 013 worden er 57 heilbotten gevangen waarvan de grootste 189 centimeter met 106 kilo. En tijdens het festival 014 worden er zo maar effe 132 heilbotten gevangen met als winnaar een heilbot van 164 centimeter met 61 kilo. God weet wat er dit jaar uitkomt, maar als het weer meespeelt heb ik er alle vertrouwen in.


Nog slechts enkele meters.


Vanochtend arriveren de eerste gasten met de ferry. Deze jongens, zowel Belgen als Nederlanders hebben de reis per wagen gedaan. Een rit door Zweden en Finland welke ik zelf diverse keren zelf gedaan heb en eerlijk gezegd ben ik een beetje jaloers op hun want ik genoot van iedere kilometer.


Hier komen de eersten.


Het is een traditie dat al onze gasten in het Hasvik hotel verwelkomd worden met een gratis ontbijt.


Ja, wij hebben honger.


Tijdens deze gezellige samenkomst en kennismaking wordt de nodige informatie betreffende stekken en manier van vissen besproken alsook de speciaal voor het festival ontworpen caps en T shirts uitgedeeld.


We zijn er klaar voor.


Sørøya is niet alleen bekend voor zijn grote vissen, ook onze prijzen mogen er zijn. Wie de grootste heilbot vangt kan samen met zijn groep deelnemen tijdens het festival 2016. Dus niet enkel de winnaar maar de ganse groep van zes personen krijgen gratis de accommodatie en twee boten ter beschikking in 2016. Ook krijgt de winnaar nog diverse andere prijzen. Al bij al een hoofdprijs van circa 4500 euro!


Welgevuld prijzenpakket.


Verder worden er nog prijzen uitgedeeld voor de 12 grootste heilbotten en is er een prijs voor de grootste vis zijnde niet-heilbot. Ook wordt er dagelijks een prijs uitgedeeld voor de grootste heilbot van de dag en hebben we nog een prijs voor de leukste foto van de week. Uiteraard hebben we ook nog wat achter de hand voor de grootste pechvogel van de week.

Dit alles kunnen wij enkel realiseren in medewerking van onze vrijgevige sponsors, Big Fish Adventure, WFT, Akios/UltraCast, Totalfishing.nl, Havfiske.nl, Zeevisport en Navionics. Waarvoor mijn welgemeende dank.


Druk bezig.


Als de jongens ingekwartierd zijn is het tijd om de boten te verdelen. Tijdens het festival wordt er met maximaal drie personen per boot gevist en ondanks dat er veel te veel wind staat om uit te varen zijn sommigen direct druk bezig met de voorbereiding. Mooi is dat.


Bijna.


De rest van het gezelschap is komen vliegen. Zij zijn vanochtend om 7.00 uur op Zaventem vertrokken en arriveren deze middag hier op de lokale luchthaven. Helaas waait het nog steeds te hard en staan er aardige schuimkoppen, wat betekent dat het niet mogelijk is om er met de boten uit te gaan.


Schuimkoppen op zee.


Dan maar van de kant in de haven denken een paar jongens. Zij vangen wat koolvisjes, een mooie schol en een piepklein heilbotje.


Mooie schol

Baby heilbotje


Vanaf morgenmiddag zou de wind afnemen. Ik heb hoop dat het klopt en we eindelijk kunnen starten.

Marc
www.soroyafishing.com

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De haken en ogen van een Noorse vistrip (17)
Marc Borst -