image description

Snoekerijen nummer 148. De laatste onder deze naam

Snoekerijen nummer 148. De laatste onder deze naam met o.a.: Dood aas vissen met Jeroen Bouwer, Slow trolling op snoek, Hoe maak en monteer je visvideo's en nog veel meer…..

Rond 27 november krijgen alle leden van de SNB weer de nieuwe editie van ons prachtige roofvismagazine Snoekerijen in de bus. Het zal een historisch nummer zijn. Het is de allerlaatste editie onder de naam "Snoekerijen". Ons magazine is onder die naam sinds de oprichting van de SNB in 1984 dan maar liefst 148 keer verschenen. Geen enkel ander roofvisblad heeft dit in de lage landen gehaald.

Uiteraard zal ons blad door gaan. Weliswaar onder een nieuwe naam maar met veel oude bekende rubrieken. De nieuwe naam is nog niet bekend. In de komende editie 148 van "Snoekerijen" staat o.a. een oproep aan onze leden om ideeën voor een nieuwe naam in te dienen bij redactie en bestuur.

De winter komt er weer aan en daarom neemt succesvol snoek visser Jeroen Bouwer ons mee in zijn dood aas visserij die hij nu weer volop beoefent.
Laurens Zon vertelt in een bijdrage dat je beslist geen dure gestoffeerde en ingerichte visboot nodig hebt om succesvol op snoek te vissen. Hij vertelt over zijn enerverende vistrips met zijn rubberboot.

In een mooi artikel legt Ingmar Boersma uit hoe je naast het "gewone" slepen op snoek ook met de elektromotor prima heel langzaam trollend grote snoeken kunt verleiden. Hoe snel moet je varen, hoe bied je het aas aan en welk aas gebruik je en waarom.
En dan is er nog een prachtige bijdrage van John Uilenberg over het maken en monteren van goede visvideo's. Iedereen vindt het mooi om films te bekijken maar zelf maken is nog wel een stapje verder. Wil je daar meer uit halen, lees dan zeker deze instructieve bijdrage van John.

Natuurlijk hebben we weer onze vaste rubrieken zoals Grootformaat, de visgidsen actie en nieuws uit de regio. Deze keer een verslag van een erg succesvolle jeugd visdag in Zwolle waar meerdere forse (meter) snoeken werden gevangen. Dit en meer lees je in het onafhankelijke en enige roofvismagazine van ons land Snoekerijen.


Nieuwsgierig geworden? Zorg dan dat je de komende Snoekerijen goed in de gaten houdt en meld je snel aan als lid als je dat nog niet gedaan hebt! Zie verder www.snoekstudiegroep.n

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -