Seizoen van start

Persbericht Cordes travel 

Seizoen van start  

Het visseizoen in van start, nou ja eigenlijk zijn we in januari al begonnen met een visreis naar Panama, maar nu begint dan ook langzaam het seizoen in Noorwegen en IJsland. Dit jaar reizen er een paar duizend vissers via Cordes Travel naar onder andere Noorwegen, IJsland, Zweden, Panama, Denemarken en Canada.


Heilbot maart 2017 Havoysund.

Zelf ben ik net terug van een visreis naar Havoysund in Noord Noorwegen, bekend als heilbot-paradijs en op maar 150km vd Noordkaap, dus echt in Noord Noorwegen. We hebben daar een film gemaakt met Platteland TV en Penn, over 'Extreme Fishing'.

Vissen is de meest slechte omstandigheden, kan de boot dit aan, zijn de Penn materialen hier geschikt voor en weten de vissers wat ze doen? Gevoelstemperaturen rond de -20, golven tot wel 4 meter en sneeuwstormen! Kortom het was een waanzinnige trip met een aantal prachtige vissen.

Leo Stoutjesdijk, David vd Brandt en Klaas vd Eerden waren mee op deze geweldige trip. Vangsten waren iets minder, mede omdat we niet de volle zee op konden, maar een aantal prachtige heilbotten en kabeljauw tot 30 kilo maakte veel goed.

Tja en de Penn materialen, hahahaha die deden hun werk zoals het hoort, klaar voor elke strijd, ondanks de kou, temperaturen ver onder nul en lijnen die bevroren!


Winter kabeljauw bij Havoysund.

Maar niet alleen in Noorwegen waren de vangsten goed, ook uit Panama kregen we mooie berichten en foto’s van dikke tonijn, grote Rooster, mooie Cubera, Wahoo en meer van dit soort prachtige vissen. Panama is en blijft een waanzinnige bestemming voor Innshore en Offshore Fishing, we waren hier in januari en willen zeker in 2018 of 2019 weer terug.


Prachtige Rooster-fish uit Panama.

Ook Sonny, onze Nederlandse visgids in Canada, is zich langzaam klaar aan het maken voor het nieuwe seizoen, ook hij heeft een TOP seizoen achter de rug met veel hele dikke zalmen. Wellicht kennen jullie Sonny wel van het Sportvis-tv programma van Klaas vd Eerden, waar zij een aantal hele dikke zalmen vingen.


Dikke zalm in Canada

Wij maken ons alweer weer op voor de volgende visreis, we zijn in januari met 24 man naar Panama geweest, net terug uit Havoysund voor filmopname en 31 mei vertrekken we naar de Lofoten voor het Penn Nappstraumen Festival 2017 met 30 vissers, waaronder John Jagt van Ahoy Hengelsport Rotterdam.

Daarna snel koffers uitpakken, kleding wassen, want 13 juni vertrekken we weer naar IJsland, voor het Penn IJsland Festival met 40 vissers. Dan 2 juli met Marco Kraal en Linda naar de Azoren voor een test-trip en 22 Augustus naar Noord Noorwegen voor het Penn Havoysund Festival met 46 vissers. Kortom een druk jaar met veel Festivals en heel veel plezier.


Groepsfoto Penn Festival.

Maar buitenom al die Festivals gaan er natuurlijk ook veel vissers buitenom deze festivals naar de verschillende landen, veel van deze vissers nemen dan ook even de moeite om een >>Reisverslag<< of een >>Vangstbericht<< in te sturen en dat is een groot succes.

Het beste reisverslag kan trouwens een waardebon van 400 euro winnen, deze wordt op de >>Cordes Traveldag<< uitgereikt. Wil jij nu met regelmaat de vangstberichten lezen, kijk dan op www.zeevisland.com bij de vangstberichten en klik op www.cordestravel.nl  voor de laatste reisverslagen.


Winnaars beste reisverslag 2016)

Kortom Cordes Travel is lekker bezig, dit jaar bestaan we alweer 13 jaar en hebben elk jaar weer meer boekingen, meer aanvragen en volle Festivals, we zijn nu al druk bezig met boekingen voor 2018 en dat is niet voor niets ! Biedt je een goede service, ben je eerlijk met je prijzen, zorg je dat alles goed voor elkaar is, dan boekt men vanzelf een visreis bij Cordes Travel, die staat voor professioneel, eerlijk en betrouwbaar.

We spreken vier talen, zijn 24 uur per dag bereikbaar, hebben 99% van alle accommodaties zelf bezocht, kennen alle partners in alle landen en staan altijd voor je klaar.

Juist die groepen die voor het eerst op visreis gaan zijn bij ons in goede handen, een boeking doen kan iedereen, maar vissers goed voorbereiden op wat hun staat te wachten, hun informeren over de juiste materialen, technieken en stekken is een ander verhaal, bij ons sta je er nooit alleen voor !

Hou de reisverslagen en vangstberichten in de gaten, volg ons op Instagram en Facebook en ga nu al plannen voor een visreis voor volgend jaar en boek die accommodatie accommodatie in Noorwegen waar je gratis 1 dag een visgids aan boord hebt !

Tot snel !
Linda en Raffie Cordes
www.cordestravel.nl

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Float Plus op de Dutch Fly Fair 2018
Willem Moorman -
image description
Nieuws van Fox Rage
Marc Borst -
image description
Nieuwe website Hengeldiscount online
Marc Borst -