Seizoen van goed start

Persbericht Cordes Travel 

Seizoen van goed start 

Het sportvis-seizoen is begonnen in Noorwegen, de komende maanden trekken er een paar duizend sportvissers via Cordes Travel naar Noorwegen, IJsland, Denemarken, Zweden, Panama, Ierland en de Florida Keys.

Ook hebben veel groepen die naar Noorwegen gaan een overtocht geboekt via Cordes Travel, wij zijn officieel agent voor de Fjordline en de ColorLine, dus ook voor alléén een overtocht kunt u terecht bij Cordes Travel en vaak met een leuke korting.
 

 
Al deze groepen hebben er uiteraard enorm veel zin in een weekje vissen, soms zelfs twee weken, even weg van huis, even met een paar vismaten lekker weg en een hele dag gezellig op de boot in de natuur zijn, wat wil je nog meer ? Laten we hopen dat hun dromen uit komen, een vette kabeljauw, snelle koolvis, grote heilbot of een bijtende zeewolf.
 

 
Veel vissers denken dan al deze landen enorm duur zijn en ja sommige landen zijn duur, althans hetgeen wat je krijgt heeft een bepaalde prijs, als je een mercedes wil kopen, kost deze nu eenmaal iets meer dan een ford. Zo denken veel vissers dat Noorwegen ook onbetaalbaar is, maar niets is minder waar, voor een 400-500 euro pp, (bij 4 pers.) incl. overtocht kun je al gaan vissen bij Bergen bv, mooi huis (Havferie), losse bedden, 2 slaapkamers, grote 21ft 60pk boot en een prachtig visgebied waarbij de stekken op max. 15 minuten varen liggen, in het laagseizoen (september & oktober) ben je nog eens 75 euro pp goedkoper.
 

 
Wil je hoger dan ga je bv omgeving Hitra (Sjostuer) dan kom je op ongeveer 650,- euro pp bij 4 pers. incl. de overtocht Kiel - Oslo - Kiel en ook hier kun je in het laagseizoen nog goedkoper. Wat dacht je van Noord Noorwegen (Larseng), vliegtickets incl. 2x 23kg bagage, transfer, huis en boot bij 4 personen, kom je op ongeveer 975,- euro pp. Deze accommodatie ligt op 30 min. vh vliegveld en ligt is een prachtig heilbot gebied.
 

 
Kortom we hebben eigenlijk voor elke budget wel een accommodatie en vaak vele malen goedkoper dan dat men denkt. Kijk maar eens op deze „Budget Noorwegen” pagina. Heb je nu niet alle materialen, dan kun je bij sommige huisjes ook hengels en drijfpakken huren, dat scheelt aanschaf en gewicht tijdens de reis.
 

 
We hebben uiteraard ook duurdere accommodaties, deze hebben vaak grote boten, een visgids ter plaatse of liggen is een geweldig visgebied of op een speciale plaats, deze kosten dan wat duurder, maar zijn het ook meer dan waard. Nu is het wel zo dat een flink aantal van onze huisjes, zeker de goedkopere in de top-visgebieden zijn natuurlijk als eerste geboekt, dus daar moet men vaak al 1 jaar voor vertrek minimaal bij zijn en boeken, anders ben je te laat, als je ziet wat we nu al voor boekingen voor 2016 en zelfs 2017 hebben staan.
 

 
De komende maanden kun je op onze website alle vangstberichten volgen uit de verschillende landen, mits we informatie krijgen natuurlijk, want we zijn wel afhankelijk vd de invoer die we krijgen. Op deze „vangstberichten-pagina” plaatsen we meerdere malen per week berichten uit oa IJsland, Panama en natuurlijk Noorwegen.
 

 
De foto’s die je hier ziet zijn allemaal van de afgelopen 2 weken van onze accommodaties in de Lofoten Noorwegen. A-Rorbuer en Nappstraumen zijn de echte toppers in ons programma, top visboot, gratis visgids die een dag mee gaat, materiaal-verhuur en verkoop, mooiste natuurgebied van Noorwegen en misschien wel het beste visgebied van Noorwegen. Zo heb je een idee wat er de afgelopen weken zo is gevangen, hoe zwaar de vissen zijn kun je lezen bij de vangstberichten.
 

 
Kortom heb je al jaren plannen om eens op visreis te gaan, maar weet je niet waarheen, denk je dat het heel duur is, je de materialen of kennis niet hebt, mail ons gerust eens en we helpen je geheel vrijblijvend verder en weten zeker dat het allemaal enorm zal meevallen. Linda en ik (Raffie) hebben 8 jaar in Noorwegen gewoond en daar Cordes Travel in 2004 opgestart, dus inmiddels zijn we al 11 jaar bezig en met groot succes kunnen we wel zeggen. Ook zijn we beide daar visgids geweest en vissen we nog steeds voor het Penn Team Noorwegen/IJsland, dus kennis is er echt wel.

Verder kennen we al in huiseigenaren in alle landen en hebben we op dit moment 95% vd accommodaties zelf bezocht. Wij vinden het erg belangrijk dat wij zelf of een medewerkers van ons een accommodatie bezoekt om zo precies te weten waar onze gasten terecht komen. Zomaar een huisje op de website zetten kan iedereen, maar wij willen het eerst zelf even zien en persoonlijk contact hebben met een huiseigenaar en dat telt voor alle landen, ook Florida en Panama, waar we ook zelf geweest zijn.

Voor de Roofvissers hebben we natuurlijk ook veel moois in het programma, denk aan snoekvissen of vliegvissen in Zweden, Noorwegen of Ierland of vliegvissen in de Florida Keys, het kan allemaal bij Cordes Travel. Heeft u vragen mail ons gerust, onze gegevens staan allemaal onder „contact” op onze website.
 
Tot snel bij Cordes Travel
Linda en Raffie Cordes
www.cordestravel.nl

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -