Seiwa-Techmarine Supercup 2008

Seiwa-Techmarine Supercup 2008

door Koen De Bièvre

Koude en klamme start met zonnige finish voor de 1e Seiwa-Techmarine Supercup. Ondanks de voorspellingen van zeer rustig weer, begon het ’s avonds rond een uur of acht plots te waaien .

Zon in het vooruitzicht gesteld zodat 65 combinaties om kwart voor negen de buitenhaven van Neeltje Jans konden verlaten voor een dag wedstrijdvissen op de Noordzee. De stekkenkeuze was zeer belangrijk. Vis geoeg , alleen zat hij zeer geconcentreerd. Zoeken dus .


Deze eerste editie van de Seiwa-Techmarine Supercup werd gewonnen door de regerende clubkampioenen Marco Hoek en Rob Weenink, Delta 696. Daarmee bewijzen ze dat die Deltacup niet zomaar bij hen op de schouw staat de blinken

De top van de rangschikking haalde ook deze keer zijn vis in het Meerkerk- en ZBJ-gebied. Niet op het wrak zelf, zoals bij de wedstrijd van vorige maand nog het geval was, maar in de wijde omgeving, op het zand. De vangst bestond uit voornamelijk wijting, die behoorlijk dik en rond aan het worden is, schar, bot, steenbolk, wat gulletjes, een dotje zeebaars en een enkel glad haaitje.

Sportvisserij Nederland kan gerust zijn voor het komende WK. Als het weer toelaat zullen de wedstrijdboten zich naar het Meerkerk-ZBJ-gebied varen, en de nieuwe wereldkampioen flink uit z’n pijp moeten komen en zal er gewerkt moeten worden! Het is zeker geen loterij zijn waar een stom gelukje de hele uitslag bepaald.


De tweede plek was voor de combinatie Mariën-Laurijssen, Delta 49. Met 33 kilo en 590 gram kwamen ze slechts 710 grammetjes te kort voor de 1e plek.

Na het hele circus met de weging, controle en uitslag, was het tijd voor het échte werk: de verloting van de door Seiwa-Techmarine beschikbaar gestelde plotters, de door Honda Nederland aangeboden 5 PK 4-takt buitenboordmotor, de 2 sets Easy AIS met Easy Splitter die we cadeau kregen van Weatherdock en de 2 hengels met molen van Spro. Kortom al met al weer een zeer geslaagd evenement!


De kleinste set trofeeën was voor de combinatie Wilms-Geudens, Delta 39. Met 25 kilo en 110 gram word je op een feestje als dit mooi derde!