Seabass Masters Cup

Persbericht Seabassmasters

Seabass Masters Cup 

Ter promotie van de zeebaarssportvisserij organiseert Siu de Moor in mei en juni 2016 de eerste editie van de Seabass Masters Cup.

Tijdens dit vierdaagse event zal de verscheidenheid van de zeebaarssportvisserij te zien zijn, namelijk: kantvissen met kunstaas en zagers, bootvissen en vliegvissen. De winnaar laat zien dat hij/zij een allround zeebaarsvisser is en mag zich/haar met recht de Seabass Master noemen. Deze titel zal meer dan zomaar een wedstrijd winnen zijn, in de loop van het jaar hierover meer…



Op zondag 15 mei 2016 zal de eerste sessie met kunstaas op de pier van Hoek van Holland plaatsvinden. Hiervoor zoeken we nog een plaatselijke winkelier als sponsor in welke vorm dan ook.

De tweede sessie is op de IJmuider Noordpier bij Wijk aan Zee en zal met zagers met of zonder dobber vervist worden, waarbij Rik Hengelsport de dagwinnaar een prijs aanbiedt.

De strijd in de halve finale zal in drie boten (bij 20 inschrijvingen) of vier boten (bij 30 inschrijvingen) bij de Zeelandbrug op 5 juni plaatsvinden.

Bass Hengelsport zal de boten faciliteren en de dagwinnaar een prijs aanbieden. Indien er niet vanuit de boot gevist kan worden vanwege het weer, dan zal er vanaf de kant gevist worden waarbij dan alle deelnemers mee kunnen doen.

De top 8 zal in de finale met de vliegenhengel moeten laten zien ook deze mooie vorm van de sportvisserij te kunnen toepassen om de zeebaarzen te belagen. Voor de finale zijn wij ook op zoek naar een sponsor en daarmee zal dan gelijk de locatie bekend worden gemaakt.

Elke zeebaars telt; er wordt op centimeters gevist en alle vier rondes tellen mee; de dagwinnaar tijdens de finale is dus niet automatisch de Seabass Master 2016.

De winnaar ontvangt de Seabass Masters wisseltrofee, 500 Euro cash en zeebaarsmateriaal, geleverd door Next Level Fishing, waaronder ook Fiiish producten.

De rest van de top vijf ontvangt ook mooie prijzen zoals een gratis zeebaarstrip voor drie personen aangeboden door Bass Express of twee waardebonnen van 100 Euro te besteden bij C.J.W. Dagwinnaars krijgen van de plaatselijke sponsor een prijs aangeboden.

Uiteraard worden alle zeebaarzen na gemeten te zijn keurig teruggezet, bijvangst ook C&R!

Inschrijfgeld is 75 Euro, indien men de halve finale niet haalt, zal er een restitutie plaatsvinden van 25 Euro. De finalisten betalen 10 Euro bij.

Voor de eerste twee rondes kunnen maximaal 30 deelnemers inschrijven, vijf personen kunnen op de reservelijst, indien het organisatorisch mogelijk is, kan men dan alsnog meedoen. De eerste 10 inschrijvingen mogen in Hoek van Holland het vak kiezen.

Updates zijn via Seabass Masters Facebook en www.seabassmasters.nl te volgen.
Meer informatie en inschrijving:info@siudem.nl
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -