Savage Gear Halibut Challenge: De eerste volle dag!

Savage Gear Halibut Challenge:

De eerste volle dag!

Door: Joris Nieuwenhoff

Donderdag 29 augustus: Gelukkig zijn de Noren een volk van afspraken. De wind die ons beloofd was die kwam ook. Waar het gisterenavond ophield met zachtjes waaien ging het vandaag in hetzelfde tempo door. Stoten tot 20 meter per seconde !

Dat is 72 km / uur of ook wel windkracht 8. Een normaal mens zegt: "Ik blijf binnen". Maar er is een klein dorpje aan de grens met de Barentsz zee met een paar tijdelijke inwoners die dapper weerstand bieden. (vrij naar Uderzo & Goscinny)


Dit is 72 km / uur of ook wel windkracht 8!

Een boot is er nog uitgegaan om vlak achter het eiland enigszins uit de luwte te vissen. Dat lukte maar ten dele. We hebben een paar gulletjes, roodbaars en een mooie lom gevangen. We hadden nog wel twee verdachte aanbeten die naar heilbot roken. Maar meer was het niet. Het waaide simpelweg te hard.  

   
De echte Barendzee ervaring!

Zelfs met de zwaarste cutbait van 465 gram was af en toe gewoon vliegeren. Maar we hebben het toch maar weer gedaan.  En mede daardoor hebben we vanavond wel heerlijk verse vis gegeten. Met een goede pot macaroni en wokgroenten (uit de diepvries) sausje en  natuurlijk een potje bier erbij en de mannen zijn weer tevreden.


Toch nog een even proberen.

Jammer maar het is niet anders. Het andere deel van de groep heeft zich in de haven tegoed gedaan aan de lokale vissen. Vanaf de steiger prachtige schollen, koolvissen en kabeljauw. En dat allemaal op licht materiaal maakt het toch wel weer een leuk tijdverdrijf. Helaas is het noodgedwongen maar we maken er het beste van.


Mooie platvis in overvloed..

De voorspelling voor morgen dan maar. Wind! Niet zo veel als vandaag maar toch nog net te veel om een lange tocht te gaan maken met 13 meter per seconde. Maar er gloort licht aan de horizon. Morgen aan het einde van de dag gaat de wind er uit en belooft het de zaterdag een topdag te worden en ook de resterende dagen zien er veelbelovend uit.


...voor een heerlijk avond maaltje.

Morgen weer meer nieuws en wie weet eindelijk de eerste heilbot..? Wie zal het zeggen. U kunt het hier morgen weer lezen in ieder geval.


Dit is echte verse vis!

Morgen weer meer nieuws!

Joris Nieuwenhoff Visreis.nl