Review Quattro 2 Rod Pod

Persbericht Fox  

Review Quattro 2 Rod Pod 

Door Mourad Aviara

Mijn visserij bestaat in het algemeen uit korte sessies op voorgevoerde stekken. Niet overal waar ik een hengel uitgooi, kan ik echter banksticks de grond in krijgen, dus maak ik regelmatig gebruik van een rodpod.

Wat ik graag in een rodpod terug zou willen zien zijn vier eigenschappen, namelijk: compact van formaat, licht van gewicht, snel op te zetten en stabiliteit.

De Quattro 2 rodpod van Fox bezit ruimschoots al deze kwaliteiten en om die reden gebruik ik deze rodpod met plezier voor 90% van mijn visserij waar een rodpod nodig is.


De quattro2 rodpod van fox.


Het allergrootste voordeel vind ik het compacte formaat: de draagtas is maar 62 x 20 centimeter, aanzienlijk kleiner dan dat van andere rodpods.


Compacte, luxe draagtas.


Deze rodpod wordt geleverd in een luxe draagtas met twee hoofdvakken, eentje voor de centrale body en eentje voor de steunen en buzzerbars.


Apart vak voor centrale body.


Je kunt de buzzerbars compleet met beetmelders opbergen, iets wat je weer tijd scheelt aan de waterkant.


Apart vak voor steunen en buzzerbars.


De rodpod is binnen een minuut op te zetten en staat werkelijk als een huis.


De rodpod is binnen een minuut opgezet.


Zowel de centrale body als de steunen zijn volledig in lengte/hoogte verstelbaar en doordat deze verbeterde versie (vandaar de naam Quattro 2) ovale buizen bevat, wordt draaien voorkomen.


Ovale buizen voorkomen draaien.


Indien gewenst kun je met langere banksticks de hengels nóg hoger afsteunen om bijvoorbeeld zoveel mogelijk lijn uit stromend water of wier te houden.


Ook in hoogte verstalbaar.


Verder heeft Fox er goed aan gedaan om de aansluitingen te voorzien van de bekende Cam-Lok grepen, waardoor je het geheel heel gemakkelijk kunt verstellen.


Soft touch, extra grote, ergonomische Cam-Lok grepen.


En aangezien het oog ook wat wil, bevat deze rodpod twee waterpassen (eentje voor en eentje achter), zodat je de setup mooi recht kunt stellen.


Waterpasje om volledig recht op te kunnen stellen.


De veelzijdigheid en stabiliteit die deze rodpod biedt, maakt het voor mij meer dan geschikt voor zowat alle wateren, in zowel het binnen- als buitenland.


Mourad.


Ben je op zoek naar een betrouwbare rodpod waarmee je overal uit de voeten kunt, die licht van gewicht is en staat als een huis? Zoek niet verder! De Quattro 2 rodpod van Fox is ongetwijfeld dé rodpod voor jou.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -