Review FOX FX Quiver Cover & rod jackets

Productinfo verzorgd door Fox Int.

Review FOX FX Quiver Cover & rod jackets

Door Hans van den Brink

Bescherming van je uitrusting is erg belangrijk, zeker als we het hebben over kostbare spullen zoals hengels. Daarnaast is gebruiksgemak natuurlijk ook een erg belangrijk aspect bij elk artikel dat je aanschaft. Fox heeft op het gebied van transport en bescherming van je hengels een aantal artikelen in het assortiment waar de veeleisende karpervisser niet omheen kan.

Om te beginnen zijn er de FX rod jackets. Deze individuele hengelfoudralen in de maten 12ft en 13ft zijn gemaakt voor de meest moderne karperhengels op de markt. Zo zijn ze onder meer voorzien van een royale uitsparing voor startogen van 50mm, een groot molenvak, zware dubbele heavy duty ritssluitingen en stevige EVA handvaten.

Daarnaast is de gehele FX serie natuurlijk gemaakt van het revolutionaire Cordura materiaal. Dit is niet alleen enorm duurzaam, maar ook nog eens heel gemakkelijk schoon te maken. Natuurlijk is het gemakkelijk om een paar losse rod jackets bij elkaar te pakken als je een korte sessie gaat vissen met weinig materiaal, maar als we meer materiaal en hengels mee willen nemen, dan is het wel zo gemakkelijk om dat zo compact mogelijk te doen.

Een ouderwets foudraal biedt een zee aan ruimte zoals vier opgetuigde hengels, een tent of oval, steunen, schepnet etc. Het grote nadeel is dat dit dan ook direct een enorm geval is om te vervoeren. Met name in de auto ligt zoiets vaak enorm in de weg!

De Fox FX Quiver Cover biedt in deze gevallen de perfecte uitkomst. Niet alleen biedt deze Quiver plaats aan alle voornoemde spullen, maar het geheel is, middels stevige en gemakkelijke sluitingen, snel en gemakkelijk los te halen voor vervoer.

Het gehele FX pakket is voorzien van stevige EVA handgrepen voor het makkelijk uit de auto en op de barrow te tillen, en vice versa. Met de bijgeleverde cover heb je complete bescherming van je hengels, of je ze nu met of zonder rod jackets in de cover plaatst.

Kortom: de combinatie van Rod Jackets en de Quiver Cover geven mij optimale bescherming van m’n opgetuigde hengels voor zowel korte als lange sessies, met groot vervoersgemak.

Hans van den Brink

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -