Review Arma Point XSC haak

Persbericht Fox   

Review Arma Point XSC haak 

Door Mourad Aviara 

Een vis verspelen doordat de haak breekt of buigt heeft iedere karpervisser helaas wel eens meegemaakt. En laat het nou nét de vis zijn waar je een heel seizoen achteraan zit, of gewoon een hele mooie vis die je sessie geslaagd kan maken.

Nee, dit is niet iets waar wij als karpervissers vrolijk van worden. Daardoor ben ik de laatste jaren zeer kritisch gaan kijken naar haken.

Een haak moet voor mij aan enkele belangrijke criteria voldoen, namelijk:
• Hij moet flink wat kunnen incasseren zonder te buigen of te breken;
• Hij moet vlijmscherp zijn en een lange tijd vlijmscherp blijven;
• Hij moet een Teflon coating hebben om zo min mogelijk op te vallen onder water;
• Hij moet een agressieve prikker zijn.

Voor mij is er maar één haak die hier ruimschoots aan voldoet, en dat is de Fox Arma Point XSC haak.



Mijn visserij bestaat de afgelopen jaren voornamelijk uit obstakelvisserij op korte afstand. Na het haken van iedere karper, moet ik er alles aan doen om de vis weg te houden van de obstakels. Aangezien dit op korte afstand plaatsvindt en ik behoorlijk veel tegendruk moet uitoefenen op de karper, heb ik hiervoor een sterke haak nodig die veel kan incasseren, zonder te buigen of te breken.



Het draad van de XSC haken is dikker dan de overige Arma Point haken, iets wat de sterkte behoorlijk ten goede komt.

Met een behoorlijk lange en vlijmscherpe punt, ruime bocht en rechte steel is deze haak een agressieve prikker die toch gelijk diep indringt, helemaal in combinatie met een (krimpkous) Line Aligner.



Perfect voor Anti-Eject rigs in combinatie met bodemaas, pop-ups of een snowman presentatie! En door de matte Teflon coating valt de haak perfect weg op de bodem.



Deze haak is niet alleen geschikt voor het vissen nabij obstakels, maar voor alle wateren. Zo kun je voor een subtielere presentatie ook prima een maatje 10 gebruiken zonder met samengeknepen billen te hoeven drillen.



Je haak kan nooit sterk en scherp genoeg zijn, ongeacht waar je vist. En daarom ben ik van mening dat iedere karpervisser deze haken in zijn tacklebox hoort te hebben. Voor mij is er absoluut geen betere haak!

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -