Preview karper 105

Karper 

Preview KARPER 105 

We hebben meer en meer te maken met wateren die haast dichtgroeien met waterplanten en wier, met name in de zomermaanden, en dat geeft de nodige problemen voor onze visserij. We vroegen twee ‘wierspecialisten’ hoe zij omgaan met deze weelderige plantengroei.

Rinze Beverwijk, die veel op de ondieptes van de Randmeren vist waar wierbedden welig tieren en Tom Onincx die vaak te vinden is aan de oevers van heldere grind- en zandafgravingen in het zuiden, waar ze ook met het jaar meer ‘last’ krijgen van het oprukkende groen.


Vissen in en tussen wier vraagt om de nodige aanpassingen – zowel technisch als tactisch!

Verder in dit zomernummer: Willem ‘Struikrover’ laat zien hoe superspannend én effectief de oppervlaktevisserij kan zijn, vakantievissen met het hele gezin met Richard van den Broek, de veelbesproken Ronnie rig.


Oppervlaktevissen met honden-en kattenbrokken is niet alleen heel spannend maar kan ook heel selectief zijn!

David van den Brandt neemt je mee in het oerwoud van lijnen, Reggy Bruinsma laat zien dat instantvissen én -voeren heel lonend kan zijn en Roy van Goor laat je meegenieten van zijn supervoorjaar dankzij de stiff hinged rig!


Instant (voor)voeren én vissen kan heel effectief zijn, zeker op drukbeviste wateren!

Natuurlijk zijn we ook weer met Karper-lezers op stap gegaan. Dit keer naar Lochristi samen met karpericoon Luc Den Hert en team Proline. Het weer en de karpers werkten goed mee, maar de zigs moesten er wel aan te pas komen!

Dit en nog veel meer in Karper 105 die nu in de winkel ligt. Een abonnement nemen kan natuurlijk ook: www.karper.mijntijdschrift.net en kies een korting of cadeau.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Gezien bij ...
Willem Moorman -
image description
Flyfair the world of fly fishing
Willem Moorman -
image description
Ed Stoop, bedankt
Marc Borst -