Praktijktest Raymarine Dragonfly

Praktijktest Raymarine Dragonfly

Door Berthil Bos

In mijn vorige verslag over de Dragonfly van Raymarine gaf ik een indruk hoe deze dieptemeter op mij overkwam. Dit gebeurde allemaal op het droge en de indruk was positief. Ik heb inmiddels een visdag achter de rug met de Dragonfly en al het beloofde is uitgekomen.
 
Wat mij erg aansprak was het eenvoudig bedienen van dit elektronisch wondertje. Twee bedieningsknoppen stellen je in staat om alles uit deze dieptemeter te halen en dat dit ook extra wordt aangeven met symbolen doet een praktijkvisser als mijzelf erg goed. 
 
De bediening is erg eenvoudig met twee knoppen en symbolen en tekst.
 
Natuurlijk doe je in de loop der jaren veel ervaring op met al die elektrische hulpmiddelen, maar af en toe kost het veel (vis)tijd voordat je zo'n apparaat helemaal door hebt. De Dragonfly is hierop een uitzondering en heeft daarbij zelfs een aantal zeer nuttige nieuwigheden waar je op het water veel aan hebt. Het ultrascherp 1500 nit optisch-bonded beeldscherm (voor de techneuten) is ook met de zon hoog aan de hemel altijd goed en scherp af te lezen en uit iedere hoek. Dit scherm is voor mij nu al de verbetering van het jaar aangezien ik mij graag mag bewegen in de boot.
 
Zelfs met volop zon, altijd een scherp beeld.
 
Maar er is nog een opmerkelijke vernieuwing die je in de praktijk erg goed van pas komt. De makkelijk te monteren sonar geeft fotografische  beelden door aan het scherm door middel van Chirp DownVision. Een erg technische benaming voor gewoon een haarscherp levensecht beeld van de onderwaterwereld, dat je direct duidelijk maakt waar je mee te maken hebt.
 
De  dode aasvis is perfect te volgen tijdens zijn vlucht net boven de bodem.
 
Ik heb inmiddels een visdag achter de rug met de Dragonfly en al het in de brochure beloofde is uitgekomen. Voor deze visdag hebben we weer eens de dode aasvissen van stal gehaald en met een fireball aan de snoek voorgeschoteld. Hierdoor konden we metertje voor metertje de bodem afzoeken en op zoek gaan naar levend aasvis, waar altijd wel een rover bij in de buurt ligt. 
 
Geweldig om een snoek te verleiden die je onder een school aasvis hebt gesignaleerd.
 
Omdat op het viswater van deze dag de beroepsvaart het water altijd behoorlijk omwoelt, was het gebruik van het menu 'down vision' een hulpmiddel dat ons menigmaal heeft geholpen met het onderscheiden van vuil of vis. 
 
Ook techneut Arjan ia onder de indruk van de Dragonfly.
 
Terwijl ik naast mijn grote hobby vissen ook nog een tweede heb en dat is wederom vissen, heeft mijn vismaat Arjan als tweede hobby het bezig zijn met dit soort technische apparaatjes. We hebben na een dag vissen alles op een rijtje gezet en die willen we graag met jullie delen en dat doen we middels een filmpje:
 
 
Op de komende Hengelsport & Botenbeurs in De Jaarbeurs, Utrecht op 8, 9 en 10 November is ook MDSI (Marine Depht Saunders International) uit Amsterdam met een stand aanwezig om deze Dragonfly aan jullie voor te stellen. MDSI heeft de Dragon Fly aan Total Fishing aangeboden voor een praktijktest.
 
Berthil Bos

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -
image description
Producten nu online te bestellen
Willem Moorman -