Dragonfly, de fishfinder van Raymarine

Dragonfly, de fishfinder van Raymarine

Door Berthil Bos
 
Het Amsterdamse bedrijf MDSI (Marine Depth Sounders International) is al vele jaren toonaangevend op het gebied van elektrische producten voor de sportvisserij. Vooral het aanbod van fishfinders en GPS-toestellen is overweldigend, maar ook de elektromotoren, bootstoelen en bootsteunen of montagesteunen voor allerlei apparatuur zijn ruimschoots aanwezig. 
 
Men is er altijd up to date wat betreft de kennis van hetgene wat er op de markt is en zorgen er ook voor dat het nieuwste van nieuwste aanwezig is. Buiten de bekende fishfinder merken als Lowrange, Humminbird, Garmin en Condor heeft dit bedrijf nu ook het grote merk Raymarine in hun pakket.
 
Totalfishing hoorde van vele kanten dat deze fishfinders van Raymarine zeer goed ontvangen worden bij de roofvisserij. Dit is natuurlijk reden genoeg om dit apparaatje eens aan de tand te voelen. Nu is het bekend dat je mij niet teveel met technische instructies moet lastigvallen, dus dat ik nou zat te wachten op weer een geruime tijd uitproberen en het leren van het vele knoppen op een dieptemeter… 
 
Bij de meeste van de allermodernste fishfinders heb je bijna universiteit nodig om alles goed te kunnen bedienen en laat ik dat nu nét niet hebben. Ook wil ik met vissen bezig zijn op het water en niet met het programmeren van televisiebeelden. Door de Dragonfly van Raymarine word ik op mijn wenken bediend. Deze fishfinder heeft maar één knop voor de bediening en dat is voor mij een openbaring. 
 
 
Met deze ene knop kan je snel en simpel door het menu scrollen en ben je in no time een dieptemeter specialist. Wat verder een geweldige vooruitgang is, is het werkelijk fotografisch weergeven van de bodem. De vakbekwame mannen van MDSI hebben mij dit haarfijn op het droge laten zien en het ziet er fantastisch uit. Zoals het nu lijkt ga ik binnenkort op zoek naar al mijn vastzittend verspeeld kunstaas.
 
Wat ik verder nu al wel op het droge kan beoordelen is dat het scherm en de beelden hierop ook in de volle zon nog haarscherp te zien zijn, ook op grotere afstand. Gelukkig scheen de zon volop tijdens de uitleg van deze dieptemeter, zodat hij voor deze test al is geslaagd. 
 
Ik heb inmiddels de Dragonfly met Downscan en GPS op mijn boot gemonteerd en dat gaat uiterst eenvoudig. De houder waarop de Dragonfly wordt bevestigd, kantelt, draait zeer soepel en heeft een quickrelease systeem. De transducer ziet er volkomen anders uit dan het kleine dingetje wat we gewend zijn. Deze transducer heeft dezelfde breedte maar is 3 maal zo lang en heeft twee elementen voor het bereiken van de hoge beeldresolutie.
 
De bevestiging van de transducer achter op de boot is hetzelfde als zijn collega’s, al zijn de maten voor de montageschroeven, net als bij deze andere merken, weer eens anders. Op het filmpje laat ik even zien wat ik heb gedaan om niet nog meer gaten in mijn boot te boren. We gaan de DRAGONFLY grondig in de praktijk testen en met behulp van de kennis die MDSI in huis heeft, komt hiervan een uitvoerig testrapport.
 
Berthil Bos

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -
image description
Producten nu online te bestellen
Willem Moorman -