Penn IJsland Festival

Persbericht CordesTravel

Penn IJsland Festival

Dat Cordes Travel inmiddels een begrip is in de visreis wereld staat vast, met visreizen voor de zoute visser maar ook voor de roofvissers heeft Cordes Travel een prachtig visreis programma naar Noorwegen, Zweden, IJsland, Denemarken en Florida Keys, waar jaarlijks vele duizenden sportvissers naar toe reizen.
 
Linda en Raffie Cordes zijn de kracht achter dit geweldige reisburo en staan al jaren bekend als echte sportvissers en expert in hun vakgebied. Zij organiseren speciale dagen, geven privé-les en organiseren jaarlijks de grote Cordes Traveldag die dit jaar 668 bezoekers trok, uiteraard zijn zij altijd aanwezig op de grote hengelsportbeurzen van Nederland de Visma in Ahoy Rotterdam (29-29-30 Maart) en de Hengelsportbeurs in de jaarbeurs van Utrecht op 28-29-30 November.
 
 
Zij zijn ook goed in het organiseren van een perfect Festival, al vele jaren organiseert Cordes Travel in samenwerking met Penn het jaarlijkse Penn IJsland Festival in het Westfjord van IJsland, dit jaar alweer voor de 7e & 8e keer, daar er dit jaar 2 Penn IJsland Festivals zijn.
 
Vissen op een grote 7,5m 130pk visboot, vissen op kabeljauw in hét kabeljauwparadijs van Europa, IJsland, waar de meter kabeljauw niet echt speciaal meer is, jagen op de kabeljauw van 15 ofwel 20kg plus ! Lees de reisverslagen en bekijk de vele filmpjes op de website maar eens en zie wat er daar nog wordt gevangen, hele hele dikke kabeljauw en de hele dag beet ! Elk jaar worden er vissen boven de 20kg gevangen, dus dat beloofd wat.
 
 
 
Wat houdt zo'n Festival nu in ?
In het kort beschreven gaat men onder begeleiding van Linda en Raffie naar IJsland en vist men de hele week met alléén maar Nederlandse en Belgische vissers in de wateren rond IJsland. Men vist met zijn eigen groepje op hun eigen boot en zijn vrij om waar en wanneer te gaan vissen.
 
 
Om er toch een beetje spanning in te bouwen is er elke dag een prachtige Penn prijs voor de zwaarste vis vd dag en zijn er grote prijzen voor de zwaarste vissen vd week, zo krijgt de visser die de zwaarste vis vd week weet te vangen een waardebon twv 1000 euro voor een vrije keuze van Penn en Berkley materialen.
 
 
Het voordeel van zo'n festival is dat je met een hele leuke groep gezellige vissers uit Nederland en België op pad gaat en niet met een Festival waar allemaal buitenlanders bij zitten, een ander voordeel is dat de organisatoren Linda en Raffie er ook de hele week bij zijn, dus volop advies, raad en daad ter plaatse, ervaring is dus niet nodig voor deze week.
 


Bent u nu alleen of met z'n tweeën, dan bent u ook van harte welkom, wij hebben meer "solo" vissers die we dan bij elkaar plaatsen in het huisje en op de boot en die we reeds voordien met elkaar in kontakt brengen.
 

Wilt u meer lezen over dit Penn IJsland Festival, klik dan hier

Hier de datums voor de aankomende Penn IJsland Festivals:
  • 1 ™ 8 Juli 2014 (nog 1 huisje vrij)
  • 19 ™ 26 Augustus 2014 (vol)
  • 18 ™ 25 Augustus 2015 (nog 4 huisjes vrij)

Meld je hier snel aan en zorg dat je plaatsje voor volgend jaar vast staat !

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -