Open deur dagen van Megafish in Antwerpen drukbezocht

Open deur dagen van Megafish in Antwerpen drukbezocht 

Door Ron Smits

Zaterdag 20 februari jl, kom ik omstreeks het middaguur de hengelsport zaak van Megafish binnen voor de tweede dag van de jaarlijkse opendeur dagen. Ondanks dat het lunchtijd is, is het nog steeds gezellig druk.

Op de eerste verdieping (de karperafdeling) is het nu aanschuiven voor een hapje en/of een drankje al of niet van de tap. Langzaam maar zeker loopt de winkel na de middag weer vol.

Drie dagen topdrukte tijdens de open deur dagen van Megafish in Antwerpen. Wie wil er niet profiteren van kortingen van 20 tot 30%? De 2500 m² winkelruimte is omgetoverd tot een ware hengelsportbeurs. Zeevissers, roofvissers, witvissers, karpervissers enzovoorts komen goed aan hun trekken.

Er valt veel te zien. Vele grote namen zijn aanwezig als vertegenwoordigers van vele grote merken, aanwezig bij Megafish tijdens deze open deur dagen, zoals bijvoorbeeld: Jef Verstraeten van Pure Fishing België, Mario Stremersch van Champion Feed, Luc Coppens van Westin, Thomas Sintobin van Quantum, Albert Mariman en Geert van Win, beiden van het Forel team van Berkley, Sven Vervloesem van Gunki, Danny de Man van Spro, Simon Plaetinck van Reins, Sensas, Daniel van der Kraan van Savage Gear, Sportex, Team Konger, St. Croix, Thijs van der Sanden, en nog vele anderen. Een knappe prestatie om zoveel bekende namen bij elkaar te krijgen.


De kassa maakte fors 'overuren' tijdens de drie open deur dagen van Megafish.

2500m² Megafish hengelsport met alle disciplines in het sportvissen aanwezig en elke soort van sportvissen heeft minimaal één eigen specialist. Hierdoor worden de klanten goed geadviseerd over de vismethoden, eventuele goede stekken, aas en natuurlijk het benodigde hengelsport materiaal. Volgens mij de sleutel tot succes.

De klanten hebben immers behoefte aan een goed advies over hun manier van vissen. Door het grote assortiment komen de sportvissers goed aan hun trekken, omdat ze materiaal kunnen aanschaffen, die het best bij hen passen en niet omdat die materialen worden verkocht die 'toevallig' aanwezig zijn of een plug voor de zeebaars wordt geadviseerd, omdat de fabrikant er toevallig 'wobbler voor de zeebaars' op geplakt heeft.


Westin, goed vertegenwoordigd bij Megafish. Luc Coppens net terug uit Polen.


Kijkt u maar eens goed naar de onderstaande foto’s. Deze geven een goede impressie over de sfeer onder de klanten, het personeel van Megafish en de aanwezige vertegenwoordigers van de grote merken. Megafish heeft goed gezorgd voor deze vertegenwoordigers door voldoende consumptiebonnen voor een hapje en een drankje tijdens deze open deur dagen.

Voor mij betekenen open deur dagen dat ik vele bekenden weer tegenkom, omdat ze op vrijwel alle beurzen in Nederland en België aanwezig zijn. Zo word ik aangesproken door onbekenden, die na het ontvangen van tips en tricks voor het vissen op gul en zeeforel in Denemarken hun eerste vissen gevangen hebben in Denemarken. Vol trots tonen ze mij hun eerste Deense vissen op hun gsm.


Thomas Sintobin van Quantum demonstreert de enorme kracht van deze meervalhengel.



Ook boven op de karperafdeling was het heel gezellig toeven onder het genot van een drankje en een hapje.


Het is af en toe aanschuiven voor een hapje en een drankje. Vooral de Palm doet het goed bij de Nederlandse bezoekers. De hotdogs gaan als zoete broodjes over de toonbank en als zoete koekjes in de hongerige monden. Hapjes en drankjes voor heel schappelijke prijzen.


Aanvulluh, de zuurkool is bijna op. De broodjes beter bekend als hotdogs gaan hard, heel hard.


Het forelteam van Berkley. Links Albert Marinan, zijn dochter Melissa is kampioen forelvissen en Geert van Win (rechts) Inmiddels hebben zij ook hun eerste zeeforel in Denemarken gevangen met de speciale wobblers. Waarschijnlijk gaan beide heren ook mee naar Denemarken voor de tweede editie van het ……………………….


Sven Vervloesem vertegenwoordigt Gunki tijdens deze open deur dagen. Direct na de open deur dagen vertrekt hij weer richting Denemarken, want de gul is los.


Ja, Thomas Sintobin, laat maar eens zien wat die meervalhengel van je kan. Jammer dat je die foto’s niet online hebt van die heilbotten van 50 kilo, die je met deze hengel hebt gevangen. Die visserij met licht hengelsportmateriaal spreekt mij wel aan.


Ook Simon van Plaetinck van Reins is aanwezig om het vele kunstaas van Reins te demonstreren in het aquarium.


Mario Stremersch van Champion Feed verklapte vele geheimen op het gebied van lokvoer. De samenstelling nu is heel wat anders dan vele jaren geleden. Smaak- en geurstoffen vinden gretig aftrek in de vele lokvoeders.




Natuurlijk mag Luc Coppens van Westin niet ontbreken. Zoals Luc zelf aangeeft is dit een thuiswedstrijd voor hem, zo vlak bij huis.


Lokvoer van Evezet met gratis een gemakkelijke emmer, om uw voer samen te stellen.




De tijd vliegt voorbij en het wordt voor mij tijd om weer naar huis te gaan. Volgend jaar ben ik weer van de partij. Bedankt dame en heren voor de gastvrijheid vandaag.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -