Ook zin om te knokken met zo’n spierbundel!

Ook zin om te knokken met zo'n spierbundel!

Door Joop Folkers

Wegens omstandigheden moest ik dit jaar helaas verstek laten gaan voor mijn 2e blauwvintonijn safari rond het unieke Delta gebied van de Spaanse Ebro dat uitmond in de Middellandse zee.

Gelukkig heeft de Spaanse regering zeer strenge regels gesteld om de populaties blauwvin tonijn rond dit deel van de Middellandse Zee te redden.

Zo moet iedere tonijn na de vangst weer netjes in zijn habitat worden teruggezet,en mogen de beroepsvissers per jaar slechts 1 maand per jaar op deze vissoort vissen! Vroeger mocht met 11 van de 12 maanden op deze tonijnsoort vissen!

Wordt je betrapt op het meenemen van zo’n beauty dan kun je rekenen op een bekeuring van vele duizenden euries! Kortom goed bezig die Spanjaarden! Mede dankzij deze strenge regelgeving wordt de kans om zo’n gespierde knuppel te vangen dan ook steeds groter.

Mijn vismaatje Ralph Leening trok er vorige week dan ook met zijn zoon Xavier samen op uit om deze unieke vissoorten met de spinlat te belagen! Lang hoefden ze niet te wachten want de eerste dag was het al direct raak.

Sterker nog iedere dag wisten de mannen tot op heden mooie dikke vissen te vangen. Topdag tot nu toe 8 tonijnen!! Poeh poeh arme rug! Eigenaar Ron Nieuweboer bevist dit visrijke gebied vanuit de haven van Riumar gelegen op pakweg 200 kilometer ten zuiden van Barcelona.

Zijn bedrijf Roned beschikt over 2 schitterende ruime schepen! Ruimte genoeg om zo’n spectaculaire dril tot een goed einde te brengen! De Seacat,een catamaran van ruim 8 meter wordt bemand door de zeer ervaren Eric terwijl Ron zelf het gezag voert over de Seafox welke wordt voortgedreven door een dikke 175 bb motor!



Een leuk stel gasten die er alles aan doen om het hun klanten zo goed mogelijk naar de zin te maken. Naast de geliefde blauwvintonijn maak je hier ook kans op bluefish,palometa,amberjack en little tuny! Kortom een uniek gebied met vele mogelijkheden.


Knokken met zo'n spierbundel!

Geïnteresseerd kijk eens op de site www.ronedspanje.nl of neem contact op met Ron via 0034-610427459

stekel ze,
Joop
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De haken en ogen van een Noorse vistrip (17)
Marc Borst -