Onderzoek Palingconsumenten Universiteit Wageningen   Palingconsumenten gezocht

Onderzoek Palingconsumenten Universiteit Wageningen 

Palingconsumenten gezocht 

Paling is gezond, maar een klein deel van de paling (met name paling uit de grote rivieren) heeft er in het verleden mogelijk voor gezorgd dat de consument in paling opgeslagen verontreinigingen binnen kreeg. Sinds april 2011 is er een vangstverbod in deze gebieden, waardoor deze paling nu niet meer op markt verkrijgbaar is.

Met de Vissersstudie willen we meer te weten komen over de eventuele gevolgen voor de gezondheid van de toenmalige consumptie van paling afkomstig uit verschillende gebieden. Het gaat hierbij om de consumptie van paling vóór het vangstverbod. We kijken hierbij naar de hoeveelheid verontreinigde stoffen die door het jarenlang eten van de (vervuilde) paling terecht gekomen is in het menselijk lichaam en of dit effecten heeft op bijv. hormoonniveau's.



U komt in aanmerking voor deelname wanneer u:
• een man bent vanaf 40 t/m 70 jaar oud
• minimaal 1x per maand paling heeft gegeten/ eet (in ieder geval tot voor het vangstverbod in april 2011) Het onderzoek bestaat uit het invullen van een korte vragenlijst, en het eenmalig doneren van wat bloed.

Interesse?
Bent u geïnteresseerd in deelname aan de Vissersstudie en wilt u er meer over weten? Lees dan de informatiebrochure (pdf) voor een uitgebreide omschrijving van het onderzoek.
Wilt u zich aanmelden of hebt u vragen, vul dan onze online vragenlijst in of mail het onderzoeksteam:
Myrthe van den Dungen
E-mail: myrthe.vandendungen@wur.nl
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -