Nieuws van Wielco

Nieuws van Wielco

Sinds jaar en dag is Wielco al actief in de voederindustrie. Door de zorgvuldige selectie van grondstoffen is Wielco in staat om de meest zuivere voeders samen te stellen. Naast de gedegen selectie speelt ook de productiemethode een grote rol.


Door de snelle verwerking kunnen de losse componenten supervers verpakt worden, zodat versheid gegarandeerd is.

Wielco Boilies

Wielco heeft voor 2009 een compleet nieuwe range boilies ontwikkeld. Samengesteld uit de meest verse ingrediënten. Hoge kwaliteitsingrediënten als Krill, Red Cell, LT vismeel en CLO birdfood zijn gebruikt om de boilie een unieke smaak en structuur te geven. Door de keuze aan ingrediënten doen de boilies niet onder voor freezerbaits.


Na een uitgebreide testperiode zijn 10 soorten geselecteerd waarmee zowel instant als met een voercampagne gevist kan worden. Alle boilies hebben een zeer grove structuur waardoor de flavour en attractors optimaal uit kunnen lekken om zich in het water te verspreiden. Iedere boilie heeft ook een `eigen` mix met verschillende eigenschappen, dus niet alleen een ander kleurtje of andere geur.


Bij de tests kwamen meerdere prachtige vissen in het net.


Pellets
 
Al enige jaren zijn pellets een gevestigd aas binnen verschillende takken van de zoetwatervisserij. Met name binnen de witvisserij en karpervisserij wordt er op grote schaal gebruik gemaakt van dit aas. Het mooie van pellets is dat ze in enorm veel varianten verkrijgbaar zijn.

Zowel als haakaas of om bij te voeren is er veel keuze. Het grote voordeel van pellets zit hem met name in de grote instant respons die ze op verschillende vissoorten hebben. De meeste pellets zullen binnen afzienbare tijd zich onderwater volzuigen en langzaam uiteenvallen. Tijdens dit proces komen de bestanddelen van de pellet langzaam vrij in het water, wat zorgt voor een enorme aantrekkingskracht op de vissen in de buurt van het aas.

Het gemakkelijk op te pikken geurspoor is een ideale attractor in het water. Indien gebruik gemaakt van de juiste ingredienten, zal het grootste deel van de vis de aantrekking niet kunnen weerstaan.


In vele maten en smaken.

Door het uiteenvallen van de pellets ontstaat een gebied dat vol komt te liggen met de kleine voerdeeltjes. Dit in samenwerking met de geuren en smaken welke reeds in het water zijn opgelost zullen er voor zorgen dat de vis snellen en gretiger in dat gebied gaat azen. Met name voor de karpervisserij zijn de Ring-pellets, Halibut-pellets en de Carp-pellets uit het assortiment van Wielco uitermate geschikt om op elk water in te zetten.


Soft Hook Pellets

Wielco Soft Hook Pellets (ook wel bekend als pasta pellets) zijn stevige kneedbare pellets van 9 mm. Doordat ze kneedbaar zijn, kunnen ze voor veel soorten visserij gebruikt worden. Door 5 of 6 pellets bij elkaar te kneden, krijg je een grote deegbal en kan er mee op grote karper gevist worden. De pellets kunnen door de vaste structuur ook zeer goed gebruikt worden aan de feeder hengel.


Ook perfect aas voor aan de vaste stok op de Belgische karperputten.

Dit betekent dat ze op lange afstanden goed op de haak blijven zitten. Als u de pellets te groot vindt, kunt u van iedere gewenst formaat een balletje maken en dat aan de haak doen. Zo heeft u voor iedere haakmaat en grootte van vis een passend aas bij de hand. Alle smaken zijn te gebruiken voor: Karper, Brasem, Voorn, Zeelt en Barbeel.

De soft hook pellets zitten verpakt in potjes van 100 gram en zijn in 4 smaken te krijgen: Strawberry, Robin Red, Fish en Monstercrab. De pellets zijn goed te combineren met Wielco speedy pellets en Wielco carp pellets XT.

Voor meer informatie :www.Wielco.nl


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -