Nederlandse mazzel op Gomera (deel 3)

Nederlandse mazzel op Gomera (deel 3) 

Door Bram Bokkers


Aandachtig houdt Dani de lures in de gaten, het kan elk moment gaan gebeuren!


Dat er blauwe marlijn in de buurt zit bewijst een collega visser die er net één aan de haak heeft geslagen. Het kan niet lang meer duren.


Een groep Noorse stormvogels verraadt dat er actie in het water is.


Dit is ook een vinvis niet ongemerkt gebleven; er ontstaat een ware vreetorgie waar alles en iedereen zijn graantje van mee wil pikken.


Eindelijk is het dan zover! Dani ziet dat een marlijn tegen de lure aanslaat, vrijwel direct giert de reel het uit. De eerste aanbeet van een blauwe marlijn is een feit en Bert moet vol aan de bak.


De marlijn neemt in een razend tempo een paar honderd lijn. We zien hem in de verte tot twee maal aan het oppervlakte springen en duikt dan de diepte in.


Het is een strijd van halen en brengen. Wanneer Bert met veel moeite een aantal meters lijn wint, worden deze er even later met het grootste gemak weer afgetrokken. De marlijn springt niet maar blijft de diepte opzoeken.


Twintig minuten later verschijnt de vis aan de oppervlakte, hij laat nog even zijn bill zien maar geeft zich dan gewonnen.


De kolossale vis bevindt zich nu naast de boot. Ik heb nog nooit zoiets gezien. De kleuren zijn schitterend en hij is puntje gaaf. Wat heeft de natuur toch mooie en bijzondere kostgangers.


De vis is ongeveer drie meter lang. Dani schat hem op 600 pond, een schitterende vis. Er worden hier ook granders gevangen (>1000lb) maar ook kleinere vissen natuurlijk. 600lb is een heel mooi gewicht laat Bernardo weten
.


Wanneer Dani de haak wil verwijderen zien we dat de vis aan de buitenkant van zijn bek gehaakt zit. Dit verklaart waarom hij de diepte in ging en maar niet wilde springen.


Voordat we de vis weer vrij laten kunnen we hem nog even in vol ornaat bewonderen, een bijzonder moment.


Dani helpt de vis om op krachten te komen, pas wanneer de vis weer met z’n staart begint te slaan en op kleur komt laten we hem gaan.


We willen zeker weten dat de vis weer veilig het ruime sop kiest.


Nog even hebben we oogcontact en dan is hij verdwenen, onze dag is meer dan geslaagd.


Wanneer we de haven in varen hijst Dani de release vlag in de outrigger, iedereen moet uiteraard zien dat we gevangen hebben. Een biertje in de Marlin bar lijkt ons vanavond wel op zijn plaats! Niet te gek maken natuurlijk, morgen moeten we weer aan de bak!

Voor meer informatie over deze reis kunt u terecht bij: Tight Lines Visreizen, www.tightlines.nl, info@tightlines.nl, tel. +31 180 434788
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -