Nederlands team naar het WK Big Game Vissen 2016

Nederlands team naar het WK Big Game Vissen 2016 

15 April aanstaande stapt voor het eerst in de vaderlandse visgeschiedenis een Nederlands team in het vliegtuig met bestemming Costa Rica om deel te nemen aan het meest prestigieuze Big Game toernooi ter wereld; The Offshore World Championship 2016 (OWC), het WK Big Game vissen voor teams.

Aan het toernooi nemen dit jaar 65 teams uit 30 landen deel. Het Nederlandse team, geleid door Hein Hoogduin, vertegenwoordigt de PENN Challenge, Nederland en Kaapverdië. Hein en Klaas Hoogduin wonnen in april 2015 in Mindelo, Kaapverdië de PENN Challenge.

Dit toernooi is sinds 2013  aangemerkt als officieel kwalificatietoernooi voor het WK Big Game Vissen (OWC). De heren Hoogduin kwalificeerden zich en ontvingen de uitnodiging deel te nemen in The Offshore World Championship 2016! De heren Hoogduin werden overigens tijdens hetzelfde toernooi EFSA Nederlands Kampioen Big Game Vissen 2015.


v.l.n.r. Hein Hoogduin, Fred van Beusekom, Pierre Bronsgeest, Toine van Ierland, Peter Ouwendijk en Klaas Hoogduin. Op de foto ontbreekt Roderik Bolle.

De uitnodiging deel te nemen aan het OWC 2016 werd aangenomen en de broers formeerden een team bestaande uit ervaren Big Game vissers. De WK ploeg bestaat naast Hein en Klaas Hoogduin uit, Pierre Bronsgeest, Peter Ouwendijk, Roderik Bolle, Fred van Beusekom en Toine van Ierland. Het team wordt gesponsord door PENN Reels, Spiderwire en Mercury Marine Benelux & Germany.

De verwachting is dat tijdens het toernooi het vangen van zoveel mogelijk zeilvissen het doel wordt. Vissen met live baits, 'switch & bait' en snelheid zijn dan het devies! Het team kan tijdens het WK beschikken over de beste Big Game materialen uit het PENN  arsenaal en de nieuwste Spiderwire lijnen.

De voorbereidingen en verrichtingen van het WK team zijn te volgen via de Facebookpagina van Team PENN Challenge, OWC 2016

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -