Mercury Marine viert 75-jarig bestaan

Persbericht Mercury Marine  
 

Mercury Marine viert 75-jarig bestaan  

 
In 2014 Mercury Marine bestaat 75 jaar. In deze periode is het kleine bedrijf in Wisconsin (VS) uitgegroeid tot ‘s werelds grootste producent van buitenboordmotoren. De promoties in Nederland ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan van Mercury zullen starten op de Hiswa Amsterdam Boat Show, van 5 tot en met 9 maart 2014.
 
Mercury is een divisie van Brunswick Corporation en ontwerpt, vervaardigt en verkoopt het grootste assortiment aandrijfsystemen voor tal van toepassingen, van opblaasbare tenders en vissersboten tot cruiseschepen en jachten.
 

De mercury MB joystick.
 
“Mercury zal in 2014 zijn 75 jarig bestaan op een zodanige manier vieren dat onze lange geschiedenis van innovatie en leiderschap in de watersportsector goed naar voren komt”, zegt Mark Schwabero, president van Mercury Marine. “We zullen voor onze klanten, leveranciers, medewerkers en gemeenschappen in steden over de hele wereld evenementen organiseren en aandacht besteden aan de rol die deze mensen en organisaties hebben gespeeld bij de verwezenlijking van ons bedrijf en onze toekomst. We kijken ernaar uit om dit heuglijke feit te vieren met degenen die hun steentje hebben bijgedragen aan onze groei en ons succes."
 

De Thor uit 1939.
 
Mercury werd in 1939 opgericht door E. Carl Kiekhaefer, toen hij een failliete motorenfabriek opkocht in Cedarburg, Wisconsin, niet ver dan de boerderij van de familie Kiekhaefer. De activa van de fabriek bestonden uit 300 buitenboordmotoren die door een groot postorderbedrijf waren geweigerd omdat ze gebreken vertoonden. 
 

De Phantom uit 1962.
 
In de hoop met deze motoren het werkkapitaal te kunnen bemachtigen om zijn toekomstige bedrijf te financieren – magnetische scheiders voor de zuivelindustrie – reviseerde dhr. Kiekhaefer de motoren om ze vervolgens te verkopen aan het bedrijf dat ze aanvankelijk had geweigerd. De verkoop van de motoren lukte direct, waarna Kiekhaefer ineens actief was in de sector van buitenboordmotoren.
 

De Four Stroke Angle Port.
 
Mercury heeft zich in de watersportsector van meet af aan onderscheiden met betrouwbare, innovatieve motoren, die dan ook al snel werden geprezen om hun prestaties en snelheid. Mercury wordt al vele jaren erkend als producent van motoren die mensen niet alleen op hun bestemming brengen, maar er ook voor zorgen dat ze er als eersten aankomen.
 
Mercury stuurt vanuit zijn hoofdkantoor in Fond du Lac, Wisconsin, ruim 5.400 medewerkers in tientallen landen aan en werkt nauw samen met meer dan 4.200 dealers en distributeurs wereldwijd.
 
Hier een link naar het overzicht van ‘75 jaar Mercury’ geschiedenis en hier een link naar de video ‘75 jaar Mercury’.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -