Mega bij de Megafish

Mega bij de Megafish

It’s all in the name bij de Megafish In Merksem, Antwerpen. Ja, deze hengelsportzaak is groots; idem dito voor wat betreft het assortiment en dat allemaal overzichtelijk weggezet in een duidelijke structuur.

Het moet wel heel gek lopen wil je hier een bepaald roofvisproduct niet kunnen vinden. Van bedrijfsleider Stefan Willemsen, zelf een verwoed roofvisser, kregen we een korte rondleiding.

DSC_0521
Een walhalla voor de roofvisser met een kunstaasassortiment om van te watertanden. ADRES: Megafish, Van Stralenlei 84, 2170, Antwerpen, België.
 
DSC_0523
2500 vierkante meter winkeloppervlak; trek er maar een middagje voor uit.
 
DSC_0528
Bedrijfsleider Stefan Willemsen (links) zit er met ziel en zaligheid en is zelf een fanatiek roofvisser. Baars, snoek, snoekbaars, maar zeker ook zeebaars!
 
DSC_0545
Enorm assortiment Reins producten voor de ul visser of streetfisher.
 
DSC_0546
Niet alleen het kunstaas, ook het klein materiaal van Reins is hier verkrijgbaar en is voor de finesse visser erg interessant.
 
DSC_0531
Westin is in opmars in de Lage Landen en bij de Megafish kun je dat zien.
 
DSC_0533
De Westin Swim, een dummie-proof jerkbait die eigenlijk altijd wel succesvol is. Ideaal voor in de polder.
.
DSC_0535
Nog eentje voor in de polder en dan meteen een stuk groter, de Shad Teez. Vis hem weightless icm een shallow screw en je bent ontzettend dressuurdoorbrekend.
 
DSC_0534
Natuurlijk geeft de Megafish gehoor aan het populaire vissen op snoekbaars op mid water (pelagic fishing). Hier speciaal daarvoor ontwikkelde Westin shads. Slank en lekker aan de maat voor selectief op grote glasoog.
 
DSC_0552
Mocht je twijfelen waar deze shads voor bedoeld zijn, Quatam heeft het er voor de zekerheid maar met letters op gedrukt.
 
DSC_0537
Nog zo’n sensatie. De Mc Pike van Svartsonker; ideaal om grote snoek mee te belagen in ondiep water.
 
DSC_0549
Grinder spinnerbaits, ideaal voor tussen waterplanten.
 
DSC_0532
Ondertussen met een klant even kijken naar de actie van een hengel. Service en kwaliteit staat hoog in het vaandel bij de Megafish.
 
DSC_0541
Weinig winkels waar het aanbod aan Savage Gear producten zo groot is. En geloof maar dat Savage Gear innoverend en natuurlijk vooral vangend kunstaas heeft.
 
DSC_0543
De monsterlijk grote Line Tru Trouts, voorzien van een anti release systeem. Lossers worden hiermee tot een minimum beperkt.
 
DSC_0542
De 3d Roach Shine Glider voor als je dan op zoek bent naar een nieuwe actie in kunstaas. Deze kun je uiterst traag binnenvissen en in de winter kan dat wel degelijk het verschil betekenen.
 
DSC_0548
De absolute crème de la crème op het gebied van snoekbaarsshads, de One Up Shad. Stefan vist eigenlijk met niets anders op snoekbaars. Links zijn favoriete kleur voor helder water, rechts die voor in troebel water.

 
DSC_0536
Nieuw in het programma, Konger softbaits. Stefan zelf is er al erg over te spreken.
 
DSC_0551
Ook Keitech is ruim vertegenwoordigd!
 
DSC_0550
Stefan is ook een echte zeebaarsfreak en ja, dan moet je wel Black Minnows van Fiiish hebben natuurlijk! De killer voor deze zeerover.
 
DSC_0544
Misschien wel ’s lands meest populaire snoekbaarshad, de Zander Pro Shad van Fox Rage.
 
DSC_0539
Softbaits zover het oog reikt.
 
DSC_0540
Altijd fijn zo’n testbak. Je kunt je mond droog praten over de actie van kunstaas, of je laat het gewoon zien in de waterbak.
 
DSC_0553
Natuurlijk ook meervalproducten.
 
DSC_0556
Een interessante reel van Quantam. Ken je de Daiwa Viento? Deze reel heeft een twitchknop waarmee je korte stukken lijn binnen kunt halen. Bij dit model is het eigenlijk andersom. Met een bepaalde knop kun je heel zorgvuldig stukken lijn afgeven. Kan erg prettig zijn voor de verticaalvisser die ook de boot moet besturen.

DSC_0530

De openingstijden van de Megafish.

ADRES: Megafish, Van Stralenlei 84, 2170, Antwerpen, België.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -